Ένα ολοκαίνουργιο και γυαλιστερό ζευγάρι παπούτσια είναι μια αγορά που μας κάνει χαρούμενους και τις πρώτες φορές που τα φοράμε, μας διακατέχει μία αίσθηση αυτοπεποίθησης. Εξάλλου, γνωρίζουμε καλά ότι οι γυναίκες μας παρατηρούν από την κορυφή ως τα νύχια και ένα παλιό, απεριποίητο και λερωμένο ζευγάρι παπούτσια θα τους κακοφανεί. Ωστόσο, είναι δύσκολο να διατηρείς σε καλή κατάσταση ένα ζευγάρι παπούτσια, όπως είναι αυτονόητο. Όμως, δεν είναι ακατόρθωτο.

Τι θα χρειαστείς:

  1. Βερνίκι παπουτσιών στο χρώμα του ζευγαριού που θέλεις να γυαλίσεις

  2. Μία βούρτσα παπουτσιών με τρίχες αλόγου

  3. Μια παλιά οδοντόβουρτσα

  4. Μία παλιά πετσέτα για σκούπισμα

  5. Εφημερίδες, για να μη λερώσεις το χαλί ή το πάτωμα του σπιτιού σου. Το βερνίκι παπουτσιών φεύγει πολύ δύσκολα.

Βήμα 1o: Ξεσκόνισε τα παπούτσια

Αφού απλώσεις κάτω τα φύλλα της εφημερίδας, βρέξε ελαφρά την παλιά πετσέτα και πέρνα την σε όλη την επιφάνεια του παπουτσιού, για να φύγει όλη η σκόνη και η βρωμιά. Άφησέ τα 10 με 15 λεπτά να στεγνώσουν.

Βήμα 2ο: Εφάρμοσε το βερνίκι

shoe1

Βούτηξε τη βούρτσα στο βερνίκι και τρίψε την στην επιφάνεια του παπουτσιού, κάνοντας απαλές κυκλικές κινήσεις. Εάν χρησιμοποιήσεις υγρό βερνίκι, το οποίο συνήθως πωλείται σε μπουκάλι σπρέι με ακροφύσιο, άφησε να βγει μια ποσότητα βερνικιού πάνω στο παπούτσι και με τον ίδιο τρόπο τρίψε με τη βούρτσα σε όλη την επιφάνεια.

Για τα πιο δύσκολα σημεία, όπως εκεί όπου το δέρμα ενώνεται με τη σόλα, μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά με την παλιά σου οδοντόβουρτσα. Πρόσεξε να απλώσεις ίση ποσότητα βερνικιού σε ολόκληρη την επιφάνεια του παπουτσιού για να αποφευχθούν οι διχρωμίες και τα πασαλείμματα. Να θυμάσαι πως όσο λιγότερο βερνίκι χρησιμοποιείς, τόσο πιο εύκολη θα είναι η διαδικασία.

Βήμα 3ο: Γυάλισμα

shoe3

Αφού σιγουρευτείς ότι το βερνίκι έχει απλωθεί ομοιόμορφα και δεν υπάρχουν στάμπες και σταγόνες, πάρε ένα καθαρό ύφασμα και τρίψε την επιφάνεια του παπουτσιού με παράλληλες κινήσεις. Γυάλισε τα παπούτσια μέχρι να δείξουν τέλεια στα μάτια σου και άφησέ τα να στεγνώσουν πάνω στην εφημερίδα. Εάν δε μείνεις ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία, μέχρι το δέρμα να λάμπει σαν καινούργιο.

Total
8
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive