Jeff Bezos: 10 ατάκες που θα σου μείνουν από τον Μίδα της Amazon

Ο Jeffrey Preston Bezos,  είναι Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου, επενδυτής και εξέχων επιστήμονας της πληροφορικής.

Είναι γνωστός ως ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon.com, της μεγαλύτερης λιανεμπορικής εταιρείας στον κόσμο με πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών μέσω Διαδικτύου.

Η εταιρεία ξεκίνησε ως διαδικτυακή εταιρεία εμπορίας βιβλίων και επεκτάθηκε σε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών. Η Amazon.com αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία πωλήσεων και τον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών υποδομής, οι οποίες είναι διαθέσιμες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας της Amazon.

Τα υπόλοιπα επιχειρηματικά ενδιαφέροντα του Bezos περιλαμβάνουν την αεροδιαστημική και τις εφημερίδες. Είναι ο ιδρυτής και κατασκευαστής της εταιρείας Blue Origin (ιδρύθηκε το 2000) η οποία πραγματοποίησε δοκιμαστικές πτήσεις στο διάστημα που ξεκίνησαν το 2015 και κάνοντας σχέδια για διαστημικές πτήσεις ανθρώπων τα οποία ξεκίνησαν το 2015. Το 2013 ο Bezos αγόρασε την εφημερίδα The Washington Post.

Η εταιρεία Bezos Expeditions διαχειρίζεται έναν σημαντικό αριθμό άλλων επιχειρηματικών επενδύσεων.

Κατά το άνοιγμα των χρηματοπιστωτικών αγορών στις 27 Ιουλίου 2017, ο Bezos ξεπέρασε για λίγο τον Bill Gates και έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με εκτιμώμενη περιουσία λίγo πάνω από 90 δισ. δολάρια.

Αργότερα την ίδια ημέρα έχασε τον τίτλο καθώς τα έσοδα της Amazon μειώθηκαν και τελικά έμεινε στην δεύτερη θέση με λίγο κάτω από τα 90 δισ. δολάρια.

To Men Exclusive σού παρουσιάζει 10 ατάκες του Μίδα της Amazon, που σίγουρα έχεις να μάθεις πολλά μέσα απ’ αυτές:

2008: «Πρέπει να επικεντρωθούμε στις μοναδικές μας ικανότητες ή στους πελάτες μας; Στους πελάτες μας, πάντα στους πελάτες μας»

2009: «Τα στελέχη που είναι καινούρια στην Amazon εντυπωσιάζονται συχνά από το πόσο λίγο χρόνο περνάμε αναλύοντας οικονομικά μεγέθη ή συζητώντας για προβλεπόμενα οικονομικά αποτελέσματα»

2010: «Χρησιμοποιούμε τεχνητή νοημοσύνη και αυτό κάνει τη διαφορά»

2011: «Εξοντώνοντας τα μονοπώλια, βοηθάμε τον κόσμο και… εμάς»

2012: «Να επικεντρώνεσαι στον πελάτη και όχι στον ανταγωνισμό»

2013: «Το πώς αγκαλιάζουμε την αποτυχία εδώ στην Amazon είναι πια θρυλικό, καταλήγοντας σε πολλές μικρές αποτυχίες και κάποιες… τεράστιες νίκες»

2014: «Μια ονειρική επιχειρηματική ιδέα έχει τουλάχιστον 4 χαρακτηριστικά: Οι πελάτες τη λατρεύουν, μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλη κλίμακα, επιστρέφει πολλά σε όρους κεφαλαίου και αντέχει στον χρόνο»

2015: «Υπάρχουν αποφάσεις που δεν αντιστρέφονται ή σχεδόν δεν αντιστρέφονται. Οι περισσότερες αποφάσεις όμως δεν είναι έτσι. Μπορείς να τις αλλάξεις, να τις αντιστρέψεις. Είναι σαν πόρτες διπλής κατεύθυνσης»

2016: «Για να κρατήσεις την ενέργεια και τον δυναμισμό σου, πρέπει να παίρνεις με κάποιον τρόπο υψηλής ποιότητας και ταχύτητας αποφάσεις»

2017: «Για να πετύχεις υψηλά πρότυπα, πρέπει να σκεφτείς και να θέσεις εκ των προτέρων ρεαλιστικές πεποιθήσεις για το πόσο σκληρό θα είναι κάτι»

Total
1
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*