Η πεολειχία είναι αναμφισβήτητα το πιο διαδεδομένο προκαταρκτικό παιχνίδι, το οποίο αποτελούσε για πολλά χρόνια ένα θέμα ταμπού για την κοινωνία. Τα τελευταία χρόνια, η πρακτική αυτή έχει απενοχοποιηθεί και οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να μιλούν πιο ανοιχτά γι’ αυτό. Είναι κάτι που γινόταν από την αρχαιότητα και έχει βαθιές ιστορικές καταβολές, τις οποίες αναλύουμε παρακάτω.

1. Η πρώτη καταγεγραμμένη πεολειχία ανέστησε έναν αρχαίο Αιγύπτιο θεό

The man himself, Osiris. (Source: British Museum)

Σύμφωνα με τη Μυθολογία, η πρώτη “καταγεγραμμένη” εφαρμογή στοματικού έρωτα έγινε μεταξύ του θεού – βασιλιά Όσιρις και της συζύγου του, Ίσις. Όταν ο Όσιρις δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε από τον αδερφό του Σετ, η Ίσις ένωσε τα κομμάτια του σώματός του, όμως δε βρήκε ποτέ το πέος του. Για να αναπληρώσει το μεγάλο αυτό κενό, έπλασε ένα πέος από πηλό, το ένωσε με τον καβάλο του και “φύσηξε” ζωή μέσα του.

2. Οι άνθρωποι της Πομπηίας ήταν πολύ σεξουαλικοί

(Source: Bridgeman Art Library)

Η Πομπηία είναι γνωστή ως η ιταλική πόλη που βυθίστηκε μέσα στην καυτή λάβα που προκλήθηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ., στην πραγματικότητα όμως ήταν μια πόλη που έκρυβε “πονηρές” εκπλήξεις. Πριν από μισό αιώνα περίπου, ανακαλύφθηκαν ερωτικές τοιχογραφίες στα λουτρά της Πομπηίας, που απεικόνιζαν λεσβιακές περιπτύξεις, όργια και πολύ στοματικό έρωτα. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι οι εικόνες αυτές θα εισήγαγαν τους επισκέπτες στην ερωτική νοοτροπία της πόλης και θα απελευθερώνονταν. Ακόμη, υπάρχει ένα διώροφο πολυτελές πορνείο ονόματι “The Lupanare”, όπου υπάρχουν εξίσου ερωτικά έργα τέχνης. Φήμες λένε, ότι η πόρνη Μύρτις της Πομπηίας επεσήμανε έξω απ’ την πόρτα της την ειδικότητά της, η οποία ήταν ο στοματικός έρωτας.

3. Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν το στοματικό σεξ

(Source: Wiki Commons)

Στους καιρούς του Σωκράτη και του Πλάτωνα, ο στοματικός έρωτας έβριθε και αποκαλούνταν κομψά ως “παίξιμο της φλογέρας”. Οι αρχαίοι όχι μόνο δε δίσταζαν να σηκώσουν τις χλαμύδες τους για να παίξει κάποιος με τη φλογέρα τους, αλλά ήταν σύνηθες ο στοματικός έρωτας να συμβαίνει μεταξύ 2 ετεροφυλόφιλων ανδρών.

4. Ένα ολόκληρο κεφάλαιο του Κάμα Σούτρα είναι αφιερωμένο στο στοματικό έρωτα

(Source: Wikipedia)

Στην αρχαία Ινδία, ο στοματικός έρωτας είχε τελετουργική σημασία και η αυθεντική έκδοση του Κάμα Σούτρα στη σανσκριτική γραφή, έχει αφιερώσει ένα ολόκληρο κεφάλαιο στο “auparishtaka”, δηλαδή το “προφορικό συνέδριο”. Το κεφάλαιο αυτό περιγράφει λεπτομερώς 8 διαφορετικές τεχνικές για στοματικό έρωτα, κάποιες από τις οποίες είναι πολύ περίπλοκες και απαιτούν μεγάλη ευλυγισία.

5. Το στοματικό σεξ ήταν μορφή τιμωρίας στην αρχαία Ρώμη

Στην αρχαία Ρώμη, το να κάνει κανείς στοματικό έρωτα ήταν κάτι αποτρόπαιο και θεωρούνταν χειρότερο και από τον πρωκτικό, που αποτελούσε ένα ασυγχώρητο βίτσιο. Ωστόσο, δεν υπήρχε πρόβλημα με το να δέχεται κάποιος το στοματικό έρωτα. Επίσης, τα μικρής σημασίας παραπτώματα, συχνά επιλύονταν με το στοματικό έρωτα. Για παράδειγμα, εάν κάποιος έκλεβε καρπούς από ένα κτήμα, ο ιδιοκτήτης του κτήματος μπορούσε να το παραβλέψει, εάν ο κλέφτης του προσέφερε στοματικό.

6. Το στοματικό μπορούσε να στείλει κάποιον στο απόσπασμα το 19ο αιώνα

(Source: Francois Guillot/Getty)

Λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων της εποχής, κάθε σεξουαλική πράξη που δεν κατέληγε σε τεκνοποίηση, αποτελούσε θανάσιμη αμαρτία. Έτσι και ο στοματικός έρωτας θεωρούνταν ανεπίτρεπτος και εάν μια γυναίκα πιανόταν ..γονατιστή μπροστά σε έναν άντρα, τιμωρούνταν με αποκεφαλισμό.

Πηγή 

Total
13
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive