Η συχνή εναλλαγή εργασίας έχει ξεκινήσει να γίνεται αρκετά σύνηθες, και μάλιστα τα άτομα τα οποία αλλάζουν συχνά δουλειά δεν στιγματίζονται πλέον. Αν η τωρινή σου δουλειά έχει πάψει να σε γεμίζει και έχεις ξεκινήσει να ψάχνεις για κάτι άλλο, να θυμάσαι πως δεν είσαι μόνος σου.

Αυτό που έχει σημασία είναι η μετάβαση αυτή να γίνει όσο πιο ομαλά γίνεται. Όταν λοιπόν αποφασίσεις πως ήρθε η στιγμή να αλλάξεις δουλειά, θυμήσου να κάνεις αυτά τα πράγματα πριν φύγεις:

1. Αξιολόγησε την τωρινή σου εργασία

Πριν ολοκληρώσεις την αίτηση για τη θέση εργασίας που σε ενδιαφέρει, αφιέρωσε μερικά λεπτά στο να σκεφτείς γιατί θέλεις να φύγεις απ’ την τωρινή σου δουλειά. Τι είναι αυτό που δεν σου αρέσει, τι παραπάνω ψάχνεις και τι έμαθες όσο καιρό έμεινες σε αυτή τη θέση. Αυτή η διαδικασία όχι μόνο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις αν η αλλαγή εργασίας είναι η καλύτερη επιλογή, αλλά θα σε βοηθήσει και να ορίσεις τους μελλοντικούς σου στόχους.

2. Δημιούργησε νέες επαφές, ενώ εξακολουθείς να διατηρείς παλιές σχέσεις

Ένα σημαντικό κομμάτι στην αλλαγή καριέρας είναι η οικοδόμηση και η ενίσχυση των σχέσεων που χρειάζεσαι  για να γίνει η μετάβαση αυτή πιο εύκολα και να έχει αποτέλεσμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν ελπίζεις να αλλάξεις δουλειά, κλάδο ή να αναλάβεις κάποια θέση που δεν έχεις προηγούμενη εμπειρία. Έχει ιδιαίτερη σημασία να βρεις μέντορες και επαφές σε αυτό το στάδιο. Όταν ψάχνεις για μια νέα δουλειά, ξεκίνησε να πηγαίνεις σε διάφορες συναντήσεις, networking events και συνέδρια με άτομα του χώρου στον οποίο θέλεις να μπεις και βρες άτομα που θα σου δείξουν τον σωστό δρόμο. Βρες αυτούς τους ανθρώπους που μπορούν να σε βοηθήσουν και εκμεταλλεύσου το. Πρόσεξε όμως, εξίσου σημαντικό είναι να διατηρήσεις σχέσεις με την τωρινή εταιρείας σου, ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σου φανούν χρήσιμες.

3. Ενημέρωσε τον εργοδότη σου την σωστή στιγμή

Όση νευρικότητα κι αν σου προκαλεί το γεγονός πως πρέπει να πεις στον εργοδότη σου ότι θα αλλάξεις δουλειά, είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Το θέμα είναι πότε είναι η σωστή στιγμή για να το πεις. Η απάντηση εξαρτάται από εσένα και πότε θα νιώσεις άνετα να ανοίξεις αυτή τη συζήτηση. Μια συμβουλή είναι να περιμένεις μέχρι να έχεις μια σίγουρη προσφορά απ’ τη νέα δουλειά πριν κάνεις κάτι. Τέλος, αυτό που θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ σου είναι να βοηθήσεις στο να βρεθεί αντικαταστάτης και γιατί όχι να τον εκπαιδεύσεις.

Δες 4 tips για να κερδίσεις αύξηση εν μέσω κρίσης ΕΔΩ

Δες 6 ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου πριν γίνεις επιχειρηματίας ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive