Για το γυμναστήριο έχεις ακούσει πολλά. Πόσα κιλά να σηκώνεις, πώς να φουσκώσεις πιο γρήγορα ή, ακόμη πως να κάνεις το τέλειο six – pack μέσα σε έναν μήνα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι διάφοροι “ειδικοί” σού χαρίζουν δεκάδες συμβουλές για το πως να καταφέρεις το καλύτερο αποτέλεσμα σε όσο το το δυνατόν λιγότερο χρόνο.

Κι εκεί είναι που πέφτεις σε λάθη. ‘Ολοι μας έχουμε πέσει σε αυτές τις παγίδες που μόνο πίσω μας πάνε στο πρόγραμμά μας, παρά μπροστά.

Το Men Exclusive σού αποκαλύπτει 7 μύθους και πραγματικότητες για τις ασκήσεις που θα πρέπει να κάνεις και φυσικά τη συντήρηση που θα πρέπει να κάνει το σώμα σου, προκειμένου να λειτουργήσει άρτια.

Πάρε στυλό και χαρτί και γράφε…

photodune-3054404-man-exercising-at-the-gym-xs

ΜΥΘΟΣ

Η πρωινή γυμναστική είναι η καλύτερη

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που λένε ότι στις πρωινές ώρες θα δεις καλύτερο αποτέλεσμα. Λάθος! Αν ο μεταβολισμός σου δεν έχει πάρει μπροστά, μην κάνεις τίποτα. Οι έρευνες έδειξαν ότι οι καλύτερες ώρες για να πας γυμναστήριο είναι οι απογευματινές. Τότε θα μπορέσεις να χάσεις πιο εύκολα το λίπος και να χτίσεις τους μύες σου. Πιο συγκεκριμένα, από τις 7 μ.μ μέχρι τις 11 μ.μ. θα έχεις καλύτερη πρόοδο. Η πιο ανούσια ώρα για γυμναστήριο; Στις 7 το πρωί.

treadmill

ΜΥΘΟΣ

Θέλεις να χάσεις βάρος; Κάνε μόνο cardio

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αν επικεντρωθείς μόνο στο cardio και παραμελήσεις τους μύες σου, τότε θα σου είναι πολύ δύσκολο να χάσεις κιλά. Οι ειδικοί προτείνουν έναν συνδυασμό και των δύο. Η μυϊκή μάζα σε βοηθάει να κρατήσεις τον μεταβολισμό σου σε υψηλά επίπεδα. Κι επειδή με τις δεκάδες ασκήσεις απώλειας βάρους δεν χάνεις χιλιάδες θερμίδες, αν έχεις μυϊκή μάζα τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα δεις. Οι μύες σου χρειάζονται καύσιμα, με αποτέλεσμα θα κάψεις περισσότερες θερμίδες, ακόμη και όταν δεν γυμνάζεσαι.

fitness-resolutions-main

ΜΥΘΟΣ

Κοιλιακοί = Six Pack

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Χωρίς καμία αμφιβολία οι κοιλιακοί σού ενδυναμώνουν τους μύες, αλλά ποτέ δεν θα μπορέσεις να τους δεις αν κουβαλάς λίπος πάνω σου. Αν θέλεις τονισμένους κοιλιακούς οι ειδικοί προτείνουν να μετριάσεις την πρόσληψη υδατανθράκων, να κοιμάσαι αρκετά και να μειώσεις το στρες από τη ζωή σου. Με αυτά τα τρία θα “καθαρίσει” ο οργανισμός σου και θα δεις το αποτέλεσμα που θέλεις.

man-gym-strength

ΜΥΘΟΣ

Οι μύες μπορούν να μετατραπούν σε λίπος

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πιθανότατα να έχεις ακούσει ότι αν σταματήσεις να γυμνάζεσαι όλη η μυϊκή σου μάζα να γίνει λίπος. Αυτό είναι αδύνατον να συμβεί. ‘Οταν κάνεις διάλειμμα από τα βάρη, αυτό σου χαμηλώνει την ταχύτητα του μεταβολισμού σου και χάνεις μυϊκή μάζα. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν μπορείς να αποκτήσεις λίπος όταν δεν διαθέτεις μυϊκή μάζα.

BackMuscles

ΜΥΘΟΣ

Μπορείς να είσαι fit μέσα σε 4-7 λεπτά την ημέρα

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο οργανισμός μας δεν λειτουργεί έτσι. Μέσα σε αυτό το διάστημα το σώμα μας μπορεί να πάρει μπροστά, αλλά μέχρι εκεί. Δεν προλαβαίνει να τα κάνει όλα. ΄Ενα πλήρες πρόγραμμα εκγύμνανσης είναι το ιδανικό. Δεν χάνεις θερμίδες μέσα σε πέντε λεπτά. ‘Οσο περισσότερες θερμίδες καις, τόσο περισσότερο βάρος χάνεις.

exercise_overweight

ΜΥΘΟΣ

Μπορώ να χάσω λίπος σε ένα σημείο του σώματος

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αυτό θα ήταν ευχή όλων, αλλά δεν είναι τα πράγματα έτσι. Η απώλεια βάρους θα έρθει με την ανάλογη διατροφή, την συνεχή άσκηση και φυσικά το cardio. Δυστυχώς δεν μπορούμε να διαλέξουμε που ακριβώς θα χάσουμε βάρος.

03-033956-dangers_of_energy_drinks (2)

ΜΥΘΟΣ

Χρειάζεσαι περισσότερους ηλεκτρολύτες.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι διαφημίσεις διαφόρων εταιριών energy drinks κάνουν καλά τη δουλειά τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι και το απλό νερό μπορεί να κάνει εξίσου καλά τη δουλειά του. Τα energy drinks είναι χρήσιμα όταν γυμνάζεσαι πάνω από μία ώρα ή, όταν κάνεις cardio. Και μη ξεχνάς ότι η extra ζάχαρη που περιέχουν μπορούν να σε φέρουν πίσω στο πρόγραμμα απώλειας κιλών.

 

Θες six-pack; Μάθε τα 3 διατροφικά λάθη που πρέπει να αποφεύγεις ΕΔΩ

Δες ποιες είναι οι τροφές που σου καίνε άμεσα το λίπος ΕΔΩ

Μάθε ποιες είναι οι τροφές που σε καθαρίζουν από τη νικοτίνη ΕΔΩ

Total
9
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive