Το πρώτο ηλεκτροκίνητο scooter της Vespa ανακοίνωσε η Piaggio στην έκθεση μοτοσυκλετών στο Μιλάνο. Το όνομα του είναι Elettrica και θα το δούμε στους δρόμους μέσα στο 2018.

Η Vespa Elettrrica θα έρθει με αυτονομία περίπου 100 χιλιομέτρων με μια φόρτιση, ενώ διαθέσιμη θα γίνει υβριδική έκδοση με διπλάσια αυτονομία στα 200 χιλιόμετρα και όνομα Elettrica X.

Όπως μπορείς να δεις και από τις φωτογραφίες το design παραμένει σε μεγάλο βαθμό κλασσικό, ενώ υπάρχουν αρκετές σύγχρονες πινελιές.

Στη θέση του πίνακα οργάνων υπάρχει μια οθόνη 4,7 ιντσών η οποία παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στον αναβάτη, όπως ταχύτητα, χιλιόμετρα που απομένουν με το φορτίο της μπαταρίας. Παράλληλα επικοινωνεί με Bluetooth με το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη και μπορεί να δρομολογεί τυχόν κλήσεις στο αντίστοιχο ακουστικό που πιθανόν έχει το κράνος του.

Αναφορικά με τη φόρτιση θα χρειάζεται περίπου 4 ώρες για πλήρη φόρτιση από μια κοινή πρίζα σε ένα σπίτι, ενώ η ζωή της μπαταρίας αγγίζει τα 10 έτη ή σε χιλιόμετρα 50 – 70 χιλιάδες χιλιόμετρα. Η εταιρεία σημειώνει ότι μετά τους 1.000 κύκλους φόρτισης η μπαταρία θα έχει περίπου το 80% της αρχική χωρητικότητας της

Αν και δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας της Vespa Elettrica, ούτε τιμή διάθεσης, αναμένεται να τη δούμε μέσα στο 2018.

Δες το επίσημο promo-video:

 

Total
4
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*