Mπορεί στο Ηνωμένο Βασίλειο να έχουν εξαλείψει το φαινόμενο του “χουλιγκανισμού” από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου, στις μοτοσυκλέτες όμως, το υποστηρίζουν και τους αρέσει!

Τον ρόλο αυτό είχαν και έχουν παραδοσιακά αναλάβει τα Speed και Street Triple μοντέλα, με τα πρώτα να είναι σαφώς πιο ακραία και υπερβολικά, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην ισχύ.

Είναι μαζί μας από το 1997, με το χαρακτηριστικό εξόφθαλμο look των προβολέων, και έχοντας υποστεί πληθώρα ανανεώσεων, ήρθε πλέον η σειρά για άλλη μια, την έκτη στη σειρά, που ανάγει τις δύο εκδόσεις, S και RS, στις πιο ισχυρές και τεχνολογικά προηγμένες προτάσεις streetfighter στα 1000+ κ.εκ. από την Triumph.

Τρεις ήταν οι βασικοί άξονες βελτίωσης στα νέα Speed Triple: κινητήρας, βάρος και τεχνολογία.

Ξεκινώντας από τον κινητήρα, αυτός είναι βελτιωμένος σε όλα του σχεδόν τα σημεία, με τη Triumph να κάνει λόγο για 105 νέα εξαρτήματα και επί μέρους στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι 148 ίπποι, 10 περισσότεροι από την προηγούμενη γενιά, ενώ και η ροπή είναι αυξημένη, στα 11,9 Kgm, δηλαδή μια αύξησης της τάξεως του 4%. Το μοτέρ έχει επίσης μεγαλύτερη ευχέρεια στο “στροφάρισμα”, ανεβάζοντας 1000 στροφές περισσότερες, πριν βουτήξει στα κόκκινα.

Ως σύγχρονες μοτοσυκλέτες που σέβονται τον εαυτό τους, τα Speed Triple S και RS, υιοθετούν τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις στους δύο τροχούς.

Έγχρωμη TFT οθόνη, φωτιζόμενοι διακόπτες, riding modes, cruise control, είναι μερικά από τα στοιχεία αυτά, ενώ για να γίνουν κατανοητές οι διαφορές μεταξύ S και RS έκδοσης, είναι απαραίτητη μια πιο αναλυτική παρουσίαση:

-Έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών στην οποία μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται ενδείξεις για ταχύτητα, στροφές κινητήρα, επιλεγμένη σχέση, επιλεγμένο riding mode. Προσφέρεται επίσης δυνατότητα για την ρύθμιση της αντίθεσης (υψηλή – χαμηλή), με το RS, να έχει και μια ενδιάμεση.

 

-Τα Riding Modes είναι τέσσερα, Rain, Road, Sport και ένα με την ονομασία Rider, το οποίο ο αναβάτης μπορεί να παραμετροποιήσει βάση του γούστου του και των αναγκών του. Οι αλλαγές των Riding Modes, επιδρούν στην χαρτογράφηση του κινητήρα και στην απόκριση του γκαζιού, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας του ΑΒS και του Traction Control. H RS έκδοση, έχει μια επιπλέον ρύθμιση Riding Mode, με την ονομασία Track, η οποία προφανώς αφορά στην οδήγηση σε πίστα.

-Νέας σχεδίασης, φωτιζόμενοι διακόπτες, με joystick στο αριστερό grip για τον έλεγχο των menu στην TFT οθόνη

Πολύ εντυπωσιακές οι μονάδες που έχουν τοποθετηθεί στις δύο εκδόσεις S και RS του νέου Speed Triple! Σε ότι αφορά στα φρένα, οι ακτινικής έδρασης, monobloc Brembo M4.34 αποτελούν standard. H έκδοση S. εξοπλίζεται με αναρτήσεις της Showa, που αποτελούνται από ένα πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χλστ., καθώς και ένα επίσης πλήρως ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ της ίδιας εταιρείας, πίσω.

Τo RS, φέρει αναρτήσεις της Ohlins και συγκεκριμένα ένα NIX 30 USD πιρούνι και ένα TTX 36 πίσω αμορτισέρ, αμφότερα πλήρως ρυθμιζόμενα. Τόσο στο S, όσο και στο RS, οι ζάντες είναι νέες, δεκάμπρατσες και ελαφρύτερες, ενώ τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι τα Pirelli Diablo Supercorsa.

Σε ότι αφορά στα της εμφάνισης και οι δύο εκδόσεις διατίθενται σε λευκό και μαύρο χρώμα, με το RS να φέρει στοιχεία από carbon (μπροστινό φτερό, πλαϊνά καλύμματα και καλύμματα τελικών εξάτμισης), καθώς και κάποια έξτρα διακοσμητικά στοιχεία.

Οι τιμές των νέων Speed Triple S και Speed Triple RS, θα ανακοινωθούν επισήμως την Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου.

Πηγή

 

Total
9
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*