Αν δεν είσαι ικανοποιημένος από το μισθό που σου προσφέρει η δουλειά σου -εκτός από το γεγονός να παραιτηθείς και να ψάξεις για κάτι καλύτερο- μπορείς παράλληλα να βρεις τρόπους ώστε να βγάλεις extra λεφτά. 

Δες τις συμβουλές μας και κινήσου αναλόγως, πάντα με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν την εκάστοτε στιγμή.

Επένδυσε σε ακίνητη περιουσία

Το μεγαλύτερο όνειρο των παλιότερων ήταν να αποκτήσουν κάποτε το δικό τους σπίτι, για να γλιτώσουν από το ενοίκιο και τους παράξενους ιδιοκτήτες. Μπορεί η εφορία να έχει κάνει αβάσταχτη την ιδιοκτησία ενός σπιτιού, όμως αν το εκμεταλλευτείς σωστά μπορείς να βγάλεις λεφτά. Οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει κατακόρυφα, οπότε αν έχεις λεφτά στην άκρη μπορείς να αγοράσεις ένα σπίτι και έπειτα να το νοικιάσεις. Θα έχεις κάθε μήνα έναν επιπλέον “μισθό”.

Αν έχεις εξοχικό σπίτι το οποίο “κάθεται”, ξεκίνα να το νοικιάζεις σε τουρίστες. Και εκείνους συμφέρει, από το να μείνουν σε ξενοδοχείο και εσένα, που θα βγάλεις λεφτά χωρίς να κάνεις τίποτα.

Γράψε ένα βιβλίο

Δεν χρειάζεται να είσαι φιλόσοφος ή να έχεις κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικά για να γράψεις ένα βιβλίο. Αρκεί να έχεις έμπνευση και μεράκι. Τα best seller δεν είναι πάντα κουλτουριάρικα λογοτεχνικά βιβλία, αλλά ιστορίες που απευθύνονται στο μέσο αναγνώστη. Αν είχες ανέκαθεν ταλέντο στην έκθεση, μπορείς να το αξιοποιήσεις με αυτόν τον τρόπο.

Σίγουρα είναι δύσκολο να σε επιλέξουν από ένα μεγάλο εκδοτικό οίκο, αλλά στην εποχή του διαδικτύου προσφέρονται αρκετές εναλλακτικές: μπορείς να γράψεις σύντομες ιστορίες και να τις ανεβάσεις στο Kindle, ή ακόμα και να ηχογραφήσεις το βιβλίο σου και να το ανεβάσεις στο Audible.

Πούλα κάτι στο Amazon

Αν θέλεις να πουλήσεις κάτι, δε χρειάζεται πλέον να επικοινωνήσεις με τη Χρυσή Ευκαιρία και να πληρώσεις ώστε η αγγελία σου να μπει σε ξεχωριστή λεζάντα. Απλά κάνεις λογαριασμό στο Amazon και με μια φωτογραφία του αντικειμένου που πουλάς και τα στοιχεία επικοινωνίας σου, θα βρεις εκατοντάδες υποψήφιους αγοραστές.

Αν έχεις πιο επιχειρηματικό μυαλό, μπορείς να ψάξεις ποια προϊόντα πωλούνται περισσότερο διαδικτυακά, να επικοινωνήσεις με έναν κατασκευαστή και να συνεργαστείτε με κοινό όφελος, πουλώντας τα online.

Aξιοποίησε το ταλέντο σου

Αν έχεις κάποιο ταλέντο, αξιοποίησε το. Αν για παράδειγμα ξέρεις κάποιο μουσικό όργανο, μπορείς να απευθυνθείς σε κάποιο συνοικιακό μπαράκι όπου παίζουν live μουσική τα Σαββατόβραδα, ή αν μιλάς καλά μια ξένη γλώσσα, κάνε ιδιαίτερα στα παιδιά γνωστών σου. Δεν χρειάζεται να παρατήσεις τη μόνιμη δουλειά σου για να βγάζεις κάτι παραπάνω τις ελεύθερες ώρες σου.

Άνοιξε ένα blog

Το διαδίκτυο έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να γίνουν εκατομμυριούχοι, αρκεί να είναι πρωτότυποι και να έχουν όρεξη γι’ αυτό που κάνουν. Τα blog είναι ένα ηλεκτρονικό “ημερολόγιο”, όπου ο καθένας γράφει ό,τι θέλει. Χρησιμοποίησε το δικό σου blog ώστε να προωθήσεις τη δουλειά σου, γράψε λεπτομέρειες σχετικά με το αντικείμενο σου και ψάχνοντας, οι ενδιαφερόμενοι θα φτάσουν στη δική σου σελίδα, όπου και θα ανατρέχουν όποτε χρειάζονται πληροφορίες.

Η διαχείριση ενός πετυχημένου blog απαιτεί χρόνο, προσπάθεια και διαρκή ανανέωση. Αν θέλεις να κερδίσεις χρήματα απ’ αυτό, πρέπει να κάνεις συχνή την παρουσία σου, για να κρατάς το ενδιαφέρον των αναγνωστών σου.

Τα τελευταία χρόνια έχουν ανεβεί και τα vlog, δηλαδή τα βίντεο blog, τα οποία ωστόσο, φαίνεται να έχουν μεγαλύτερη απήχηση σε άτομα πολύ νεαρής ηλικίας. Ανάλογα με το κοινό στο οποίο θα απευθύνεσαι και φυσικά το αντικείμενό σου, θα αποφασίσεις τι σου ταιριάζει καλύτερα. Καλή τύχη!

Διάβασε ακόμη 

8 σκληρές αλήθειες που πρέπει να γνωρίζεις για τα λεφτά

15 αποδείξεις ότι είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις τη δική σου δουλειά

Πώς πρέπει να είναι το βιογραφικό σου το 2017

 

 

Total
6
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive