Πολλοί άντρες εδώ και χρόνια επιλέγουν να φορούν δαχτυλίδια. Και δε μιλάμε για τις κλασσικές βέρες, αλλά για το απλό δαχτυλίδι που προσθέτει στο συνολικό τους στιλ.

Η αλήθεια είναι ότι τα δαχτυλίδια στα αντρικά δάχτυλα στέλνουν κάποιο μήνυμα, όπως το κοινωνικό στάτους του άντρα που τα φοράει, πλούτο, αφοσίωση ή ότι είναι δεσμευμένος.

Ήξερες όμως, ότι το δαχτυλίδι αποκτά διαφορετική σημασία, ανάλογα με το δάχτυλο όπου θα το φορέσεις;

Στο δεξί ή στο αριστερό χέρι;

Το χέρι δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, εκτός από τις βέρες. Οι ορθόδοξοι φορούν κατά κανόνα τη βέρα του αρραβώνα τους στο αριστερό τους χέρι, ενώ τη βέρα του γάμου στο δεξί. Αντιθέτως, οι καθολικοί φορούν πάντα τη βέρα τους στο αριστερό τους χέρι.

Γενικά, το δεξί χέρι θεωρείται ως το ενεργό και το κυρίαρχο χέρι, με το οποίο κάνουμε χειραψία, ενώ το αριστερό χέρι αντιπροσωπεύει το χαρακτήρα και τα πιστεύω μας. Αυτές οι αντιλήψεις βέβαια, έχουν επικρατήσει από τους δεξιόχειρες, οπότε ένας αριστερόχειρας μπορεί να τις αντιστρέψει.

Στο μικρό δάχτυλο

gynwl1k-1

Ένα δαχτυλίδι σε αυτό το σημείο, είναι ένα σημάδι εξάρτησης στις επιχειρήσεις και τις προσωπικές σχέσεις. Εκφράζει, επίσης, τη σχέση που έχει κανείς με τον εαυτό του. Φορώντας ένα δαχτυλίδι είναι μια ένδειξη τιμής, αλλά φορώντας πολυάριθμα δαχτυλίδια είναι συνήθως ένα σημάδι ότι το πρόσωπο που τα φορά έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και θέλει να προσελκύσει την προσοχή των άλλων. Βέβαια, υπάρχει η (ανυπόστατη) άποψη ότι στο μικρό δάχτυλο φορούν τα δαχτυλίδια τους οι μαφιόζοι. Το μικρό δάχτυλο είναι κάπως απομονωμένο από το υπόλοιπο σώμα, με αποτέλεσμα ένα δαχτυλίδι εκεί, να τραβάει ακόμα περισσότερο την προσοχή.

Στον παράμεσο

american_actor_and_musician_3000x1958

Ο παράμεσος είναι το δάχτυλο όπου φοράμε τις βέρες μας. Στην Ορθόδοξη θρησκεία, στον αριστερό παράμεσο φοράμε τη βέρα του αρραβώνα, ενώ στον δεξιό τη φοράμε μετά το γάμο, δηλώνοντας ότι είμαστε δεσμευμένοι. Οι βέρες είναι συνήθως χρυσές ή ασημένιες και απλές, χωρίς πολλά πολλά. Συμβολικά, ο παράμεσος είναι συνδεδεμένος με τον ήλιο, την πηγή της δημιουργίας και της ομορφιάς και με τις ρομαντικές σχέσεις, εξ ου και η χρήση του ως το δάχτυλο της δέσμευσης.

Στο μεσαίο δάχτυλο

ocean-13-immagini-dal-film-13

Το μεσαίο δάχτυλο είναι το μεγαλύτερο, όμως δε συναντάς συχνά άντρες να φορούν δαχτυλίδι σε αυτό, λόγω του ότι βρίσκεται δίπλα στο δείκτη και ένα δαχτυλίδι εμποδίζει σε χειρωνακτικές δουλειές (γι’ αυτό όσοι φορούν, προτιμούν λεπτά δαχτυλίδια).Ωστόσο, όσοι φορούν δαχτυλίδι στο μεσαίο τους δάχτυλο, νιώθουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση, γιατί είναι στο πιο κεντρικό και σταθερό σημείο του χεριού τους, ενώ προσδίδει αρρενωπότητα. Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση το δαχτυλίδι να παρερμηνευτεί ως βέρα. Συμβολίζει το στόχο μας στη ζωή, τα χαρακτηριστικά μας,την μυστικότητα, τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για εμάς και τον υλισμό.

Στο δείκτη

men-rings-8

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε μια τάση να κρατάμε “καθαρό” το δείκτη, καθώς είναι το δάχτυλο που χρησιμοποιούμε περισσότερο από τα υπόλοιπα, όμως στην πραγματικότητα ένα δαχτυλίδι στο δείκτη δεν επηρεάζει τόσο τις κινήσεις μας. Στο παρελθόν, ο δείκτης ήταν το σύνηθες δάχτυλο όπου φορούσαν τα δαχτυλίδια τους οι άντρες. Ο δείκτης είναι το καλύτερο σημείο για να φορέσεις ένα οικογενειακό κειμήλιο και επιδεικνύει ένα δυναμικό άντρα, με ηγετικές ικανότητες και φιλοδοξίες.

Στον αντίχειρα

dsc_0749-940x624

Στις περισσότερες κοινωνίες, το δαχτυλίδι στον αντίχειρα είναι δείγμα πλούτου και επιρροής, ενώ προτιμάται από άντρες που φορούν πολλά δαχτυλίδια μαζί. Ο αντίχειρας είναι αποκομμένος από τα υπόλοιπα δάχτυλα και έτσι το χέρι δε δείχνει φορτωμένο αν φοράς 2 ή 3 δαχτυλίδια μαζί. Οι χειρονομίες που περιλαμβάνουν τον αντίχειρα (όπως το “thumbs up”- σσ. thumb σημαίνει αντίχειρας στα αγγλικά), έχουν να κάνουν με τη φιλία και τις διαπροσωπικές σχέσεις, οπότε αν φοράς δαχτυλίδι στον αντίχειρά σου, είσαι ένας αισιόδοξος και κοινωνικός άντρας που δίνει προτεραιότητα στις φιλίες του.

Τι να προσέξεις 

Οι άντρες που φορούν δαχτυλίδια, έχουν αυτοπεποίθηση και νιώθουν άνεση και σιγουριά με το στυλ τους. Ξέρουν να τραβούν την προσοχή με διακριτικότητα και να ξεχωρίζουν.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι για να αποφύγεις ένα “φορτωμένο” look, είναι να μη φοράς πολλά δαχτυλίδια μαζί στο ίδιο χέρι (πχ αν είσαι παντρεμένος, αν θέλεις να φορέσεις κι άλλο δαχτυλίδι στο δεξί χέρι, προτίμησε τον αντίχειρα, αλλιώς φόρεσέ το στο αριστερό. Επίσης, μη φοράς πάνω από 2 δαχτυλίδια στο χέρι που φοράς το ρολόι σου, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι too much και δεν το θέλεις αυτό).

Total
45
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive