Ήρθε, μας είδε, τον είδαμε, είπε αυτά που είχε να πει, του είπαμε κι εμείς τα δικά μας και αποχωρεί.

Τόση φασαρία για το τίποτα (όχι ότι περιμέναμε κάτι περισσότερο). Μόνο οι αδαείς προσδοκούσαν από τον Μπαράκ Ομπάμα να δώσει άμεση λύση στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν.

‘Οχι κύριοι! Ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν ήρθε στην Ελλάδα ως σωτήρας, ούτε να μας διαγράψει το χρέος. Οκτώ χρόνια δεν πάτησε το πόδι του στη χώρα μας και μάλιστα όταν η “καυτή” ατζέντα μάς τσουρούφλιζε (και μας τσουρουφλίζει) σε κάθε μας κίνηση.

Γιατί να το κάνει τώρα;

ob99dei-min

Δεν φτάνει που τα μέτρα ασφάλειας για τον Αμερικανό πρόεδρο μάς έκανε στην Αθήνα τη ζωή κόλαση, αλλά δεν πήραμε κι αυτό που επιθυμούσαμε. Θα μου πεις τώρα “και τι περίμενες, να σου πει εν μία νυκτί ‘ξέχνα το χρέος, γύρνα πάλι στη δεκαετία του ’80; Τότε που ο Ανδρέας τα έσπαγε στη Ρίτα Σακελλαρίου και ο Τσοβόλας τα έδινε όλα;”.

Αυτό που με κάνει να απορώ είναι για ποιο λόγο ήρθε… Μάλλον για τουρισμό.

Παρ’ ολ’ αυτά, η επίσκεψή του και όλα όσα διαδραματίστηκαν μου έμαθαν πολλά πράγματα γύρω από την πολιτική. Γιατί και οι πολιτικοί άνθρωποι είναι. Λίγο υποχθόνιοι, αλλά παραμένουν άνθρωποι (στον μικρόκοσμό τους).

Ξεστραβώθηκα, λοιπόν, και φρόντισα να αναπτύξω τις γνώσεις μου μαθαίνοντας από την επίσκεψη Ομπάμα τα εξής:

Ο Πάνος Καμμένος έχασε κιλά.

Ότι το Προεδρικό Μέγαρο είναι πιο χλιδάτο από τον Λευκό Οίκο # not (γι’ αυτό και η ερώτηση Oμπάμα στον Παυλόπουλο αν μένει εκεί)

 Ότι εδώ στο Greece δεν καταλαβαίνουμε από πρωτόκολλα και μπούρδες. Θα μιλάμε σε όλους στον ενικό. Εξάλλου, δεν μας έχει βοηθήσει και κανένας για να τον σεβαστούμε.

Αν νυστάξω, δεν θα κολώσω να το δείξω στις κάμερες. Αρκεί να μην μας πάρει χαμπάρι ο πρόεδρος.

Τα ελληνικά του Ομπάμα είναι καλύτερα από του Τσίπρα.

‘Οτι οι γαρίδες με ρύζι, η σφυρίδα με βραστά λαχανικά, το λευκό κρασί και το γλυκό με κάστανα (αυτά είχε το μενού στο επίσημο δείπνο) θα τα είχα για σνακ. Μία βόλτα στα κεμπαμπτζίδικα στο Μοναστηράκι ίσως να βελτίωνε την κατάσταση.

‘Οτι ο Ομπάμα το παίζει τζόβενο, γι’ αυτό στα επαγγελματικά ταξίδια δεν φοράει τη βέρα του.

‘Οτι αν μένεις κοντά στο Μαξίμου και πίνεις στο μπαλκόνι το εσπρεσάκι σου, υπάρχει πιθανότητα να χαιρετήσεις έναν Αμερικανό πρόεδρο.

cxth26kukae1jjf-min

Αυτά… Και εύχομαι σε μελλοντική επίσκεψη του Trump τα πράγματα να εξελιχθούν πιο σουρεάλ!

Στο καλό Μπαράκ, αρκετά μας ταλαιπώρησες…

 

Διάβασε ακόμη

Ζητείται γαμπρός (κατά προτίμηση επιχειρηματίας)

Γιατί όσο μεγαλώνεις γίνεσαι πιο επιλεκτικός

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive