Τα ωραιότερα πράγματα στη ζωή δεν αγοράζονται, όμως συχνά απαιτούν χρόνο, κόπο και ιδρώτα για να τα αποκτήσεις. Κάποια από τα πράγματα αυτά είναι ορισμένες ανθρώπινες αρετές που αξίζουν όλη τη δύσκολη διαδικασία απόκτησής τους.

Επιλεκτικότητα

Πρέπει να είμαστε επιλεκτικοί με τους ανθρώπους που βρίσκονται στη ζωή μας και μας επηρεάζουν. Πρέπει να μάθουμε να διαχωρίζουμε τους καλούς και αξιόπιστους φίλους μας από τους απλούς γνωστούς, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν και τόσο αγνές διαθέσεις απέναντί μας.

Επίσης, πρέπει να μάθουμε να είμαστε επιλεκτικοί με τους συντρόφους μας και να κάνουμε σχέσεις επειδή το θέλουμε και όχι επειδή “πρέπει”.

Σωστή διαχείριση χρόνου

Το να είναι κάποιος συνεπής στην ώρα που πρέπει είναι τεράστια αρετή. Εκτός από τη δουλειά και τα ραντεβού, είναι ωφέλιμο και για τον ίδιο. Αν προγραμματίζεις τη μέρα σου και μπορείς να ακολουθείς το πρόγραμμα χωρίς να ξεφεύγεις από τα χρονικά όρια που έχεις θέσει, έχεις κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την ευτυχία.

Γεμάτος ύπνος

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από αϋπνία και άλλες διαταραχές ύπνου. Πρέπει με διάφορους τρόπους να προσπαθήσεις να καταπολεμήσεις τις δυσκολίες του ύπνου, για να μπορείς να απολαμβάνεις ένα ολόκληρο 8ωρο, που θα γεμίσει τις μπαταρίες σου για να ξεκινήσεις την κάθε σου μέρα.

Αξιοπιστία/ Σταθερότητα

Ένας αξιόπιστος άνθρωπος που πάντα τηρεί όσα λέει και παραμένει σταθερός στις απόψεις του, είναι ο καλύτερος σύντροφος και ο καλύτερος φίλος. Γίνε ένας από αυτούς.

Ζήτα βοήθεια

Δεν είναι ντροπή να ζητάς τη βοήθεια κάποιου ανθρώπου όταν βρίσκεσαι σε μια δύσκολη κατάσταση. Οι άνθρωποι πρέπει να βοηθούν ο ένας τον άλλο, ειδικά όταν τους συνδέει συγγένεια ή στενή φιλία και εκτίμηση.

Αισιοδοξία

Μάθε να βλέπεις τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να αντιμετωπίζεις όλες τις καταστάσεις στη ζωή σου με αισιοδοξία. Η θετική ενέργεια πάντα βοηθάει για την καλή έκβαση των προβλημάτων.

Mην ασχολείσαι με το τι κάνουν οι άλλοι

Μεγαλώνουμε με τη νοοτροπία του κουτσομπολιού. Ασχολούμαστε συνεχώς με το τι κάνουν οι γύρω μας και δεν κοιτάμε τη δική μας ζωή. Ακόμα και αν κάποιος ακολουθεί έναν προκλητικό τρόπο ζωής, δε μας αφορά.

Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι να εκπληρώσεις τους στόχους σου και να προχωρήσεις τη ζωή σου, για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Άκου

Ένας ενάρετος άνθρωπος πρέπει να είναι καλός ακροατής. Άκου ό,τι σου λένε προσεκτικά και όπου μπορείς, δώσε τη συμβουλή σου. Μάθε να δείχνεις ενδιαφέρον για τα προβλήματα των δικών σου ανθρώπων και να τους βοηθάς.

Μάθε πότε να το βουλώνεις

Δεν είναι ωραίο να γκρινιάζουμε για τα πάντα. Ακόμα και αν τα πράγματα στην καθημερινότητά σου δεν πηγαίνουν καλά, πρέπει να παραμένεις αισιόδοξος και να μη γίνεσαι φορτικός στους γύρω σου. Μίλα για όσα σε απασχολούν, αλλά μάθε πότε πρέπει να σταματήσεις.

Ειλικρίνεια

Η ειλικρίνεια είναι ίσως η μεγαλύτερη αρετή που μπορεί να έχει ένας άνθρωπος. Τα ψέματα είναι η πηγή πολλών παρεξηγήσεων και προβλημάτων, γι’ αυτό πρέπει να τα βγάλεις από τη ζωή σου. Να είσαι ειλικρινής πρωτίστως με τον εαυτό σου και έπειτα με τους γύρω σου. Έτσι θα κερδίσεις το σεβασμό όλων.

Ζήσε το τώρα

Μη χάνεις τη μαγεία της κάθε στιγμής, αναλογιζόμενος περασμένα μεγαλεία, ούτε με το άγχος του μέλλοντος. Ζήσε το τώρα, κάνε πράγματα που θέλεις, ερωτεύσου, ταξίδεψε, δούλεψε. Μην αφήνεις τη ζωή να περνάει παραμένοντας απραγής.

Τελείωνε ό,τι ξεκινάς

Είναι άσχημο να αφήνεις μισοτελειωμένες υποθέσεις. Ακόμα και αν βαριέσαι ή για διάφορους λόγους δε θέλεις να συνεχίσεις κάτι, σκέψου ότι είναι άσχημο να αφήνεις στη μέση κάτι που άρχισες να κάνεις. Γίνεσαι αναξιόπιστος και μπορεί να κρεμάσεις άλλα άτομα.

Μάθε μια ξένη γλώσσα

Μπορεί μικρός να βαριόσουν το μάθημα Αγγλικών, ως ενήλικας όμως μπορείς να αποφασίσεις ο ίδιος αν θέλεις να μάθεις μια ξένη γλώσσα. Είναι κάτι χρήσιμο και ένα ευχάριστο χόμπι, καθώς μπορεί να σου ανοίξει νέες επαγγελματικές πόρτες.

Μια ασυνήθιστη ξένη γλώσσα σίγουρα θα κάνει το βιογραφικό σου πιο εντυπωσιακό.

 

Διάβασε ακόμη

25 συμβουλές για να γίνεις καλύτερος άντρας (μέρος Α’)

Η συμπεριφορά που διαχωρίζει τους επιτυχημένους από τους μέτριους

Τα 10 χαρακτηριστικά του σωστού άνδρα

Total
39
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive