Σύμφωνα με τον Daniel Ally, ο οποίος στα 24 του έγινε εκατομμυριούχος, το να γίνει κάποιος πλούσιος παρεμποδίζεται από την δικαιολογία των αποφάσεων, τους περιορισμούς και τις οπισθοδρομήσεις. Το να γίνετε εκατομμυριούχοι, λοιπόν, είναι εύκολο, όταν είστε σε θέση να το παραδεχθείτε. Αντί να καταγράφετε τις πιθανότητες και να αποδέχεστε συμβουλές αποτυχίας, πιστέψτε πως μπορεί να συμβεί.

«Θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τόσο στον εαυτό σας, όσο και σε εκείνους που σας στηρίζουν πως θα κάνετε ό,τι χρειαστεί για το καταφέρετε», υποστηρίζει.

Γι’ αυτό τον σκοπό, ο ίδιος μοιράζεται, μέσω του Business Insider, τις 6 συμβουλές του:

Δώστε υποσχέσεις

Αποτέλεσμα εικόνας για money gif

Προκειμένου να επιτύχετε τους στόχους σας, θα πρέπει να δίνετε υποσχέσεις σε όλους όσους γνωρίζετε. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, για να βάλετε τον εαυτό σας μπροστά σε ευθύνες. Δεν είναι δύσκολο να βρείτε έναν στόχο, το δύσκολο είναι να τον κυνηγήσετε. Η υπόσχεση σε φίλους και γνωστούς, σας κάνει να θέλετε να φέρετε εις πέρας την προσπάθειά σας.

Κατά την διαδικασία του να γίνετε πλούσιοι, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω, που είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν, ειδικά αν έχετε φιλοδοξίες.

Οι άνθρωποι που αναζητάτε, επίσης, σας ψάχνουν.

Δεχτείτε τον εαυτό σας

Αποτέλεσμα εικόνας για wall street douglas gif

Πώς θέλετε να σας αποδεχθούν οι άλλοι, αν πρώτα εσείς δεν έχετε δεχθεί τον εαυτό σας. Για να αποδεχθείτε τον εαυτό σας, πρέπει να αναγνωρίσετε τα καλά σας σημεία και να τα βελτιώσετε. Με αυτόν τον τρόπο θα ξεπεράσετε τους φόβους σας, θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή σας, θα αντιμετωπίσετε την κριτική και την απόρριψη. Αν πιστεύετε στον εαυτό σας, όλοι πιστεύουν σε εσάς.

Χειριστείτε τα οικονομικά σας

Αποτέλεσμα εικόνας για money gif

Αν θέλετε περισσότερα χρήματα, αναλάβετε την ευθύνη των οικονομικών σας. Πολλοί δεν θέλουν να ασχολούνται με τα οικονομικά τους, δίνοντας τις οικονομικές τους ευθύνες σε άλλους. Σε μία μελέτη ανακάλυψα πως το 76% των ανθρώπων αδυνατεί να ελέγξει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς σε καθημερινή βάση. Ποιος μπορεί να έχει περισσότερα χρήματα, αν δεν ξέρει τι έχει;

Η ανευθυνότητα είναι ένας από τους λόγους, που τα οικονομικά κάποιου δεν μπορούν να «ανθίσουν».

Ξεπεράστε τις αντιξοότητες

Αποτέλεσμα εικόνας για the wolf of wall street gif

Κάθε φορά που περνάτε δύσκολα κάντε αυτή την ερώτηση στον εαυτό σας: «Πώς μπορώ να μετατρέψω την αντιξοότητα σε ευκαιρία;».

Οι δυσκολίες είναι ευκαιρίες να αλλάξουμε τη ζωή μας. Μας βοηθούν να πραγματοποιήσουμε θετικές αλλαγές, τελειοποιώντας την προσέγγισή μας.

Μια φορά μου ζητήθηκε να δώσω μια ομιλία. Είχα εμπειρία στο θέμα και αισθανόμουν αρκετά σίγουρος. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας, άρχισα να ιδρώνω και να μην μπορώ να μιλήσω. Εκείνη την ημέρα, αποφάσισα να γίνω καλύτερος δημόσιος ομιλητής. Σήμερα έχω φτάσει να μιλάω σε χιλιάδες ανθρώπους.

Βρείτε τον χώρο σας

Αποτέλεσμα εικόνας για house of cards gif

Αν θέλετε να γίνετε εκατομμυριούχος, θα πρέπει να βρείτε τον χώρο σας. Μερικοί άνθρωποι, που μου στέλνουν γράμματα, ζουν σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, ενώ άλλοι δουλεύουν 80 ώρες την εβδομάδα. Μερικοί φοιτητές μου γράφουν πως τελείωσαν τον πρώτο χρόνο στο κολέγιο και αναρωτιούνται πως θα «βγάλουν» τα επόμενα τρία χρόνια.

Η καλύτερη συμβουλή που πήρα ποτέ ήταν από τον προπονητή μου, ο οποίος απλά μου είπε: «Βρες τη θέση σου». Αν ήθελα να κάνω τα πράγματα να συμβούν, έπρεπε να κινηθώ έξω από τον χώρο μου και να αφήσω τις δικαιολογίες στην άκρη. Την ίδια χρονιά, βρήκα δουλειά σε μια βιομηχανία, που μου εξασφάλιζε εισόδημα και επιρροή.

Συμβουλευτείτε έναν καθοδηγητή

Αποτέλεσμα εικόνας για don draper gif

Μπορεί να διαβάζετε βιβλία, να παρακολουθείτε βίντεο και να μελετάτε, αλλά αν θέλετε να επιτύχετε, χρειάζεστε έναν προπονητή. Θα πρέπει να επενδύσετε χρόνο και χρήμα, για να φτάσετε σε άλλο επίπεδο. Το coaching μπορεί να γίνει από ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες.

Μια σοφή συμβουλή μπορεί να έρθει από τους γονείς και τους φίλους σας, αλλά ο επαγγελματίας θα είναι αυτός που θα την εκτοξεύσει.

Διάβασε ακόμα 

10+1 συμβουλές που αν εφαρμόσεις τώρα θα σε κάνουν πλούσιο σε λίγα χρόνια

4 μυστικά για να γίνεις επιχειρηματικό “είδωλο” (από το big boss)

10 τρελοί τρόποι για να βγάλεις πολλά χρήματα

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive