Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τελευταία χρόνια η βιομηχανία γύρω από το ανδρικό grooming ολοένα και μεγαλώνει.

Η περιποίηση του άντρα φαίνεται πως κερδίζει έδαφος και γι’ αυτό τον λόγο έχουν ανοίξει (ας μιλήσουμε για τη χώρα μας) ένα σωρό barber shops, κλασσικά κουρεία και έχουν βγει στην αγορά εκατοντάδες προϊόντα.

Μα ακόμη και να φαίνεται ότι γνωρίζεις κάποια πράγματα γύρω από το ξύρισμα ή, την περιποίηση των μαλλιών και του δέρματός σου, κάνεις κάποια λάθη που θα πρέπει επιτέλους να σταματήσεις.  Για το καλό σου…

Προετοιμάσου ευλαβικά για το πρωϊνό σου ξύρισμα

Το ξέρουμε ότι βιάζεσαι να ξυριστείς επειδή έχεις αργήσει να πας στη δουλειά. Η ιεροτελεστία του ξυρίσματος, όμως, θέλει χρόνο και σεβασμό. Ζέστανε μία πετσέτα να ανοίξουν οι πόροι του δέρματός σου και χρησιμοποίησε ειδικό σαπούνι scrub για να εξαφανιστούν τα νεκρά κύτταρα. ‘Ετσι θα καταφέρεις το απόλυτο ξύρισμα.

Μην παραμελείς τα χέρια σου

Είναι εύκολο να ξεχάσεις το πόσο σημαντικό είναι η περιποίηση των χεριών σου. Μια χειραψία μπορεί να “προδώσει” την αμέλεια που δείχνεις γι’ αυτό κόψε τα νύχια σου και φρόντισε να πάρεις μία ενυδατική κρέμα χεριών και σύντομα θα δεις τη διαφορά.

Πρόσεχε τις “αδέσποτες” τρίχες

Ένας κουρέας που δεν σέβεται τον εαυτό του θα σε αφήσει να φύγεις χωρίς να σου κόψει τις τρίχες που πετάνε είτε στο πρόσωπό σου, είτε στα μαλλιά σου. Μην πέφτεις κι εσύ στο ίδιο λάθος όταν είσαι σπίτι σου. Πρόσεξε τις τρίχες στα γένια σου που δείχνουν ενοχλητικές και κόψτες για να δείχνεις άψογος.

Μην χρησιμοποιείς προϊόντα που δεν σου ταιριάζουν

Όπως θέλεις το κοστούμι να δείχνει τέλειο πάνω σου, έτσι και τα προϊόντα περιποίησης θα πρέπει να σου πηγαίνουν. Πρόσεχε τι σου δίνουν και φρόντισε να είσαι διαβασμένος πριν αγοράσεις κάτι. Τα διάφορα scrubs κάνουν για συγκεκριμένο είδος δέρματος, ενώ τα σπρεϊ για τα μαλλιά μπορεί να σε καταστρέψουν. Μην δοκιμάζεις πολλά και μην βάζεις τα μαλλιά σου και το δέρμα σου σε επικίνδυνες δοκιμασίες.

Total
4
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*