Ένα μεγάλο μέρος της ζωής των ανθρώπων περιστρέφεται γύρω από τις σχέσεις τους με το άλλο φύλο. Οι γυναίκες κάνουν μόνιμη δίαιτα, ψωνίζουν, φτιάχνουν τα μαλλιά τους και υπόκεινται σε ένα σωρό καλλωπισμούς, προκειμένου να αρέσουν στους άντρες. Oι άνδρες από την άλλη, προσπαθούν με πολλές ώρες γυμναστικής και με διάφορα στιλιστικά κόλπα, να γίνουν γοητευτικοί ιππότες στα μάτια των γυναικών.

Αξίζουν όμως να γίνονται όλα αυτά για κάποιον άλλον, πέρα απ’ τον ίδιο μας τον εαυτό;

Η νούμερο ένα συμβουλή που δίνουν οι ψυχολόγοι σε άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, είναι να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους και για κανέναν άλλο. Είτε πρόκειται για χόμπι, είτε για μαθήματα, είτε για αλλαγές στην εμφάνιση, πρέπει να το κάνουμε για εμάς τους ίδιους και όχι για να γίνουμε αρεστοί στους γύρω μας. Ένας άνθρωπος που επιζητεί την προσοχή και την επιβεβαίωση των άλλων, δείχνει ότι έχει ακόμα να κάνει πολλή δουλειά με τον εαυτό του.

Οι γυναίκες ελκύονται από άντρες δυναμικούς, με αρρενωπότητα στη συμπεριφορά και τις κινήσεις τους, οι οποίοι έχουν αυτοπεποίθηση και δείχνουν σίγουροι για τον εαυτό τους. Αν και πολλές δυσανασχετούν με το χαρακτηρισμό τους ως το “ασθενές φύλο”, ισχύει ότι θέλουν να νιώθουν τον άντρα ως προστάτη τους, που δε θα τις αφήσει να πάθουν κακό και ό,τι και αν προκύψει στο δρόμο τους, θα το πολεμήσει.

Καταλαβαίνεις λοιπόν, ότι μια γυναίκα δύσκολα θα μείνει σε σχέση με κάποιον που βγάζει ανασφάλειες και συνεχώς επιζητεί την επιβεβαίωση. Είναι κάτι ανάλογο με τους άντρες, που δεν αντέχουν για πολύ καιρό με μια γυναίκα που συνεχώς τους ρωτάει αν είναι η πιο όμορφη, αν έχει παχύνει και που ζηλεύει συνεχώς.

Οι άντρες είμαστε εκ φύσεως πιο σκληροί και δυνατοί απ’ τις γυναίκες και οφείλουμε να τιμάμε τον τίτλο μας. Δεν έχει σχέση με το “οι άντρες δεν κλαίνε” (το οποίο δεν ισχύει καν), αλλά με το ότι δεν πρέπει να δίνουμε σημασία σε κάθε μικρό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει. Δεν έχουμε όλοι τον ίδιο χαρακτήρα, ούτε είμαστε αναίσθητοι, αλλά πρέπει να πορευόμαστε στη ζωή με αισιοδοξία και πίστη πως θα τα καταφέρουμε.

Η σιγουριά και η πίστη στον εαυτό μας είναι το μυστικό που μας κάνει να δείχνουμε ακαταμάχητοι. Πρέπει να παίρνουμε ρίσκα και να τολμάμε, ακόμα και όταν τα πράγματα δε μοιάζουν ρόδινα. Πρέπει να ακούμε αυτό που λέει η ψυχή μας, περισσότερο απ’ ότι το μυαλό μας και να είμαστε συμφιλιωμένοι με την ιδέα της αποτυχίας.

Σημασία έχει να μαθαίνουμε απ’ τα λάθη μας και να μη γονατίζουμε μπροστά στις δυσκολίες της ζωής. Οι γυναίκες μας εκτιμούν, όταν και εμείς οι ίδιοι εκτιμάμε τον εαυτό μας, όταν δείχνουμε αλώβητοι και συνεχώς προσπαθούμε για το καλύτερο.

Γι’ αυτό λοιπόν, μην παραιτείσαι και μην προσπαθείς να ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοεκτίμηση στα μάτια της συντρόφου σου, παρά μόνο στα δικά σου.

Total
3
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive