Το να γίνεις πιο συμπαθής είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζεις.

Υπάρχουν πολλές έρευνες για τα χαρακτηριστικά και τις συμπεριφορές που καθιστούν τους ανθρώπους αρεστούς – που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που λένε.

Παρακάτω θα μάθεις ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να κάνεις φίλους και να εντυπωσιάσεις τους συναδέλφους σας χωρίς να κουραστείς ιδιαίτερα:

Μίλα πιο έντονα

Δεν έχει σημασία τι λες, αλλά πώς το λες. Ένα έγγραφο του 2014, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό PLoS ONE, διαπίστωσε ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που μιλούν σε υψηλότερο τόνο, θεωρούνται πιο ευχάριστοι και αξιόπιστοι.

Επιμελήσου την εμφάνισή σου

Μια μικρή μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Ευρωπαϊκή Εφημερίδα της Προσωπικότητας το 2011, διαπίστωσε ότι οι εξωστρεφείς και οι εγωκεντρικοί άνθρωποι – πραγματικά – θεωρούνται πιο συναρπαστικοί. Οι ερευνητές, μάλιστα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τόσο οι εξωστρεφείς όσο και τα εγωκεντρικά άτομα «έχουν μια πιο μοντέρνα εμφάνιση».

Δείξε ότι έχεις αυτοπεποίθηση και ενέργεια

Στην ίδια μελέτη που αναφέρθηκε παραπάνω διαπιστώθηκε ότι η συμπάθεια εξαρτάται επίσης από την ταχύτητα και την ενέργεια των κινήσεων του σώματος των ανθρώπων και την αυτοπεποίθηση των κινήσεων του σώματός τους.

Ξόδεψε περισσότερο χρόνο με τα άτομα που συμπαθείς

Οι άνθρωποι τείνουν να προτιμούν με όσους είναι πιο εξοικειωμένοι. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ όσο πιο συχνά βλέπεις κάποιον τόσο πιο εύκολα θα τον συμπαθήσεις.

Χαμογέλασε

Διάφορες μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όταν συναντάς κάποιον για πρώτη φορά και χαμογελάς βοηθάει στο να σε θυμάται ο ίδιος αργότερα.

Πηγή

 

Total
6
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*