Το πιο σημαντικό στην αγορά κοστουμιού είναι να ταιριάζει πάνω σου. ‘Οχι μόνο χρωματικά ή, σχεδιαστικά, αλλά και στο μέγεθος.
Εκτός αν είσαι ο David Gandy ή, ο Ryan Gosling, οι οποίοι ό,τι και να φοράνε τους πηγαίνουν τέλεια. Αν είσαι ένας απ’ αυτούς δεν χρειάζεται να διαβάσεις παρακάτω…
Κανένας, όμως, δεν είναι τέλειος και το μόνο που δεν θέλεις είναι να γεμίσεις την ντουλάπα σου με ρούχα που δεν σου κάνουν.
Την ώρα που δεν είμαστε ούτε διαιτολόγοι, αλλά ούτε και personal trainers καλό θα ήταν να ξέρουμε δύο πράγματα για το πώς θα αγοράσουμε ένα κοστούμι. Ειδικά όταν γνωρίζουμε ότι παίρνουμε και χάνουμε βάρος χωρίς να το καταλαβαίνουμε.
Το Men Exclusive σού παρουσιάζει τι θα πρέπει να προσέξεις:
Βρες έναν καλό ράφτη
Και δεν μιλάμε για εκείνους που βρίσκονται σε ορισμένα πολυκαταστήματα και το μόνο που θέλουν είναι να παίρνουν ρούχα και να πειραματίζονται πάνω σ’ αυτά.
Εννοούμε εκείνους που γνωρίζουν τι κάνουν και πώς το κάνουν. ‘Ενας καλός ράφτης μπορεί να κάνει τα πάντα. Να σου στενέψει το κοστούμι, να το φαρδύνει.
Αν πάρεις κιλά μπορεί να σου φτιάξει το ρούχο όπως θέλεις εσύ σαν να μην φαίνεται τίποτα και είναι ο άνθρωπος που θα πρέπει να εμπιστεύεσαι.
Το πιο ακριβό κοστούμι δεν σημαίνει ότι είναι και το καλύτερο
Είναι σίγουρο ότι τα πανάκριβα κοστούμια έχουν όλη την πολυτέλεια πάνω τους. Αυτό φαίνεται από το ύφασμα που είναι ραμμένα, την λεπτομέρεια, αλλά και την άνεση (νιώθεις ότι είναι σαν πυτζάμες πάνω σου).
Αλλά εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα. ‘Οταν πάρεις κιλά το ακριβό κοστούμι δεν θα σε βοηθήσει. Δεν θα σου κρύψει το πάχος, αλλά ούτε και θα σε κάνει να δείχνεις κομψός. Θα ανοίξουν και θα σκιστούν πριν καν το καταλάβεις.
Σκέψου να αγοράσεις κάτι πιο φθηνό από μαλλί, το οποίο είναι stretch και πίστεψέ μας θα σε βολέψει πιο πολύ, απ’ το να δώσεις έναν σκασμό λεφτά να αγοράσεις το πανάκριβο.
Μάθε να “διαβάζεις” το σώμα σου…
Το να βλέπεις τα “πάνω” και τα “κάτω” του σώματός σου σού δίνει μία προνοητική δύναμη. Ξέρεις πότε θα πρέπει να αγοράσεις ένα κοστούμι και πώς να το φορέσεις.
Κάνεις τα σχέδια αγορών σου όπως εσύ νομίζεις και προσαρμόζεσαι πάνω στις αλλαγές που παρουσιάζεις. Εξάλλου, αν βλέπεις ότι δεν χρειάζεσαι να αγοράσεις κοστούμι ξοδεύεις τα χρήματά σου κάπου αλλού.
… αλλά μην είσαι και τόσο αισιόδοξος
Στο τέλος της ημέρας τα ρούχα που έχεις αγοράσει θα πρέπει να είναι αποτελούν ρεαλιστικές επιλογές. Τι σημαίνεις αυτό;
‘Οτι θα πρέπει να σου κάνουν στο μέγεθος και να μην ¨κλέβεις”. Αν αγόρασες ένα στενό κοστούμι με σκοπό στο μέλλον να χάσεις μερικά κιλά για να σου έρθει, τότε έκανες λάθος αγορά. Και το αντίθετο… Αν αγόρασες ένα πιο φαρδύ ρούχο νομίζοντας ότι θα πας γυμναστήριο και θα “φουσκώσεις”, τότε έπεσες και πάλι σε παγίδα.
Αν δεν σου κάνει πάνω σου τώρα, τότε το κοστούμι δεν θα σου κάνει ποτέ.
Αγόρασε ρούχα που θα τα φορέσεις τώρα και όχι σε μερικούς μήνες.