To κλιπ γραβάτας μπορεί να έχει κάνει αργά βήματα επιστροφής, αλλά πλέον έχει μπει για τα καλά στην ανδρική γκαρνταρόμπα. Είναι ένα αξεσουάρ που προσδίδει στιλ και φυσικά έχει και ορισμένες χρηστικές λειτουργίες.
Kυρίως χάρη στον David Beckham και την εμμονή του στα ανδρικά αξεσουάρ στο ντύσιμό του, πλέον δύσκολα θα βρεις κάποιον να μην χρησιμοποιεί το κλιπ σε επίσημο ένδυμα.
Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσεις, προκειμένου να είσαι διαβασμένος και να μην μοιάζεις σαν διευθυντής τράπεζας.
1. Το μήκος του κλιπ δεν θα πρέπει να ξεπερνά το πλάτος της γραβάτας. Με λίγα λόγια δεν θα πρέπει να είναι μεγαλύτερο και να εξέχει στο πουκάμισο. Υπάρχουν πολλά είδη που κάνουν για κάθε είδος γραβάτας.
2. Θα πρέπει να τοποθετείται λίγο πιο πάνω από το τέταρτο κουμπί του πουκαμίσου σου. Μην το ανεβάζεις ψηλά, χάνεις το στιλ σου. (δες την παρακάτω φωτογραφία)
3. Όταν το τοποθετήσεις δώσε λίγο “αέρα” στη γραβάτα σου. Τράβα την λίγο πάνω για να μην σε περιορίζει στις κινήσεις του κεφαλιού σου. Είναι άσχημο να στέκεσαι σαν άγαλμα ή, σαν να έχεις καταπιεί σπαθί.
4. Μη ξεχνάς και το υλικό του κλιπ. Αν είναι μεταλλικό προτίμησε το ασημένιο γιατί πάει με όλα. Σε πολύ επίσημες περιπτώσεις το κλιπ θα πρέπει να πηγαίνει αναλόγως το ρολόι ή, το δαχτυλίδι που φοράς. Για παράδειγμα, αν φοράς χρυσό ρολόι ή, χρυσό δαχτυλίδι, τότε το κλίπ της γραβάτας σου θα πρέπει να είναι χρυσό.
Ορισμένα κλιπ γραβάτας για να αγοράσεις:
Από αριστερά: Ηawes and Curtis (αγόρασέ το από εδώ), J. Crew Sterling (αγόρασέ το από εδώ), Charles Tyrwitt (αγόρασέ το από εδώ), Dunhill Barley (αγόρασέ το από εδώ).