Για σένα που λατρεύεις τη γυμναστική και δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή σου χωρίς τρέξιμο, κάμψεις και βάρη, το να βρεις τον κατάλληλο personal trainer, είναι εξίσου σημαντικό με το να ψάξεις για τον καλύτερο δικηγόρο. Λαμβάνεις υπόψιν την τακτική του καθένα, το πρόγραμμα ασκήσεων που θα σου δώσει, αλλά και το οικονομικό.

personal trainer

Ιδού μερικές ερωτήσεις στις οποίες θα πρέπει να δώσεις απάντηση, πριν επιλέξεις personal trainer:

  1. Δίνει διαφορετικές ασκήσεις στον κάθε πελάτη του ή ακολουθεί με όλους την ίδια γραμμή;
  2. Ενδιαφέρεται για τους στόχους που έχεις θέσει και το πώς επιθυμείς εσύ να γυμνάζεσαι ή όχι;
  3. Ελέγχει την πρόοδό σου ή απλά συζητάει με άλλα μέλη του γυμναστηρίου, ενώ θα έπρεπε να είναι από πάνω σου;
  4. Σου εξηγεί τη χρησιμότητα της κάθε άσκησης;
  5. Όταν τον ρωτάς εάν κάνεις σωστά τις ασκήσεις, σου δίνει οδηγίες ή απαντάει πάντα θετικά, χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις;
  6. Κρατά γραπτό έλεγχο των ασκήσεών σου;
  7. Όταν τελειώσει η συνεδρία ενδιαφέρεται να κανονίσετε την επόμενη ή απλά εξαφανίζεται;

Η δουλειά του personal trainer είναι πολύ σημαντική, καθώς ο λάθος τρόπος άσκησης μπορεί να προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στην υγεία κάποιου. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να σου δώσει εξ αρχής την εντύπωση ότι είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η δουλειά του και ενδιαφέρεται για τον κάθε πελάτη ξεχωριστά, καθώς κάθε οργανισμός, κάθε σώμα, κάθε φύλο και κάθε ηλικία έχει διαφορετικές ανάγκες.

Επίσης, καλό είναι να αναζητήσεις έναν personal trainer ο οποίος ειδικεύεται στον τομέα που σε ενδιαφέρει, δηλαδή εάν προτιμάς να γυμναστείς κάνοντας διάδρομο, βάρη, αεροβική, TRX και ούτω καθεξής. Όλα τα γυμναστήρια διαθέτουν μεγάλη ποικιλία σε όργανα γυμναστικής και επομένως σε εξειδικευμένους γυμναστές. Ακόμα, παίζει ρόλο το αν θέλεις να χάσεις βάρος ή να αποκτήσεις μυική μάζα. Ο σωστός personal trainer θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα στην επίτευξη των στόχων σου.

Οι υπηρεσίες ενός personal trainer είναι συνήθως ακριβές, γι’ αυτό πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στην αναζήτηση εκείνου που θα σε αναλάβει για να αποκτήσεις το σώμα που ονειρεύεσαι. Θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι η γυμναστική υπό τη σωστή καθοδήγηση θα σε γεμίσει με ενέργεια, αισιοδοξία, δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Total
2
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive