Σίγουρα σου έχει τύχει να δεχθείς ανεπιθύμητες επισκέψεις στο σπίτι σου, οι οποίες σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Ένας gentleman δεν μπορεί να διώξει έναν επισκέπτη από το σπίτι, υπάρχουν όμως μερικοί τρόποι με τους οποίους θα καταλάβει ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο σπίτι του.

Καταρχάς, πρέπει να διαχωρίσεις τον όρο “ενοχλητικός επισκέπτης”. Μπορεί να είναι ένας συγγενής ο οποίος λέει ότι θα περάσει να σε δει για δυο ώρες και τελικά κάθεται ως αργά το βράδυ, ή ένας φίλος που σου χτύπησε το κουδούνι απροειδοποίητα, χωρίς να ενδιαφερθεί αν εσύ δουλεύεις ή είσαι αρκετά κουρασμένος για να δεχθείς επισκέψεις.

Τι μπορείς να πεις σε αυτές τις περιπτώσεις:

– Είχες μια πολύ άσχημη μέρα στη δουλειά και πρέπει να χαλαρώσεις.

– Δεν κοιμήθηκες πολλές ώρες και χρειάζεσαι ξεκούραση.

– Σε τριγυρίζει μια ίωση αυτές τις μέρες και θες να ξαπλώσεις.

– Πρέπει να πας στο σούπερ μάρκετ επειδή το ψυγείο είναι άδειο και δε θα προλάβεις να πας αύριο.

– Έχεις κανονίσει να περάσεις από το σπίτι των γονιών σου ή να πας για καφέ με ένα φίλο.

– Την επόμενη μέρα πρέπει να σηκωθείς πολύ πρωί για μια υποχρέωση.

– Αν ο επισκέπτης βρίσκεται στο σπίτι σου για πολλές ώρες, ρώτησέ τον πώς θα γυρίσει στο σπίτι του.

Σε κάθε περίπτωση, δεν πρέπει να ντρέπεσαι γιατί βρίσκεσαι στο σπίτι σου και όσο φιλόξενος και αν είσαι, υπάρχουν στιγμές που απλά δεν έχεις διάθεση για επισκέψεις και προτιμάς να μείνεις μόνος. Είναι απολύτως φυσιολογικό και ο επισκέπτης δε θα πρέπει να το παρεξηγήσει αυτό, καθώς δεν είναι κάτι προσωπικό.

Την επόμενη φορά λοιπόν, αντί να καταπιεστείς μένοντας ξύπνιος ως αργά ή καθυστερώντας τις δουλειές σου, καλύτερα να δείξεις με ευγενικό τρόπο στον καλεσμένο σου ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα να βρεθείτε και προσκάλεσε τον να έρθει στο σπίτι σου μια άλλη μέρα.

Δες πώς να γίνεις  ο τέλειος καλεσμένος σε ένα πάρτι ΕΔΩ

Total
9
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive