Όταν δουλεύεις όλη μέρα και γυρνάς στο σπίτι κατάκοπος, το μόνο που θέλεις τις λίγες ελεύθερες ώρες σου και στα ρεπό σου, είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα.

Πολλές φορές όμως η τεμπελιά είναι έμφυτη και βγαίνει στην επιφάνεια, ακόμα και αν δεν κουράζεσαι μέσα στη μέρα.

Το Men Exclusive σου προτείνει 7 τρόπους για να καταπολεμήσεις την τεμπελιά και να γίνεις αποδοτικός.

Διαχειρίσου σωστά μια εργασία/ένα mail

Λαμβάνεις μια κλήση/ένα mail/μια πρόσκληση όπου πρέπει να απαντήσεις. Μην το αφήσεις για αργότερα, γιατί ξέρεις ότι δε θα απαντήσεις ποτέ. Όταν δέχεσαι κάτι που χρειάζεται άμεση ανταπόκριση, κάνε αμέσως αυτό που πρέπει, ώστε να αποφύγεις να το αναβάλεις για αργότερα. Κοινώς, ξεμπέρδεψε όσο είναι καιρός.

Γίνε “εποικοδομητικά” αναβλητικός

Με αυτό το οξύμωρο σχήμα εννοούμε να θέσεις προτεραιότητες. Αν βαριέσαι να κάνεις κάτι αυτή τη στιγμή, φτιάξε μια λίστα με όλα όσα έχεις να κάνεις και βάλτο στην τελευταία θέση. Ξεκίνα να κάνεις το πρώτο πράγμα στη λίστα και συνέχισε μέχρι να την τελειώσεις. Τόσο απλά.

Κλείσε το pc/smartphone

Ξέρεις ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας που σε αποσπά από τα πράγματα που πρέπει να κάνεις είναι το κινητό σου. Τα smartphone βοηθούν την καθημερινότητά μας, αλλά η υπερβολική χρήση τους μπορεί να μας οδηγήσει σε ανελέητη τεμπελιά. Αν πρέπει να δουλέψεις, κλείσε το κινητό ή τον υπολογιστή για να αποφύγεις να υποκύψεις στις καταπληκτικές εφαρμογές και παιχνίδια που έχεις κατεβάσει.

Δούλεψε/μελέτησε σε μια καφετέρια

Πώς μπορείς να δουλέψεις σε ένα μέρος όπου ο κόσμος πηγαίνει για να διασκεδάσει; Και όμως, σύμφωνα με έρευνες στις καφετέριες μπορεί κάποιος να γίνει πιο αποδοτικός και να συγκεντρωθεί για να δουλέψει ή να μελετήσει. Αυτό το γνωρίζουν ήδη όλοι εκείνοι που βλέπεις να κάθονται μόνοι με το λάπτοπ τους στις καφετέριες. Δε χάνεις κάτι να δοκιμάσεις.

Δες εικόνες μικρών ζώων

Έρευνα που διεξήχθη στην Ιαπωνία έδειξε ότι όσοι κοίταξαν εικόνες χαριτωμένων μικρών ζώων πριν δουλέψουν, ήταν πολύ πιο αποδοτικοί και συγκεντρωμένοι σε ασκήσεις που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας. Οι γατούλες και τα κουτάβια δεν είναι φυσικά η λύση στην καταπολέμηση της τεμπελιάς, αλλά μπορούν να ενισχύσουν τη συγκέντρωση σου.

Αναλογίσου τους στόχους σου

Όταν βαριέσαι να κάνεις κάτι που πρέπει, απλά αναθεώρησε τη ζωή σου και τους στόχους που έχεις θέσει. Με αυτόν τον τρόπο θα μπεις στη διαδικασία να δουλέψεις για να φτάσεις εκεί που θέλεις.

Μην κάνεις απολύτως τίποτα

Η ομοιοπαθητική μπορεί να σε βοηθήσει να κινητοποιηθείς και να κάνεις τελικά όσα βαριέσαι να κάνεις. Σύμφωνα με τη συγγραφέα Gretchen Rubin, όταν βαριέσαι απλά μην κάνεις τίποτα. Απόλαυσε τις στιγμές που κάθεσαι και στο τέλος θα σου έρθει η όρεξη για δουλειά.

 

Διάβασε ακόμη

5 τάσεις που θα σε “απογειώσουν” στη δουλειά

Γιατί αν είσαι (υπερβολικά) εμφανίσιμος κάνεις κακό στην καριέρα σου

5 λάθη που πρέπει να αποφύγεις αν θες να βγάλεις λεφτά

Total
10
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive