Είναι αλήθεια πως ένα μεγάλο μέρος του ανδρικού πληθυσμού με μεγάλη δυσκολία και αρκετή καχυποψία πλησιάζει μια τάξη yoga ! Πραγματικά, οι μέθοδοι εναλλακτικής γυμναστικής όπως η yoga δεν είναι αρκετά διαδεδομένες στο ανδρικό φύλο. Στην πραγματικότητα όμως οι βασικές πρακτικές κι αρχές τους είναι έτσι μελετημένες, ώστε να γυμνάζουν αποτελεσματικά και τα δύο φύλα.

Εξάλλου ακόμη κι οι ίδιοι οι εμπνευστές της yoga ήταν άνδρες! Η ιστορία της Yoga ξεκινά από άνδρες μοναχούς στην Ινδία και από πολλούς μεγάλους δασκάλους, όπως ο Παραμαχάνσα Γιογκανάντα, ο Iyengar και αποτελούσε μια κατεξοχήν ανδρική δραστηριότητα.

Αν και σχετικά πρόσφατα διαδόθηκε στον γυναικείο πληθυσμό, ωστόσο από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα οι Ευρωπαίοι άνδρες στράφηκαν σε πιο δυναμικές μεθόδους φυσικής άσκησης, προτιμώντας τα σπορ και τις πολεμικές τέχνες που θεωρούνται «ανδρικά».

Η τάση ωστόσο αυτή έχει αρχίσει να αναστρέφεται από αρκετούς άνδρες οι οποίοι ανακαλύπτουν τη YOGA ως ένα ιδανικό όπλο ενάντια στο άγχος, στην πρόληψη των καρδιοπαθειών, της υπέρτασης και της κατάθλιψης, ενώ παράλληλα αποτελεί το αντίδοτο στην ακαμψία της καθιστικής ζωής.

Σημαντικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσεις από τη yoga:

Θα αποκτήσεις περισσότερη ισορροπία κι ευελιξία.

Θα δυναμώσεις τους μύες του, αποφεύγοντας έτσι τους τραυματισμούς με άλλου είδους δραστηριότητές.

Θα γυμνάσεις παράλληλα πολλές διαφορετικές μυϊκές ομάδες.

Θα αποκτήσεις πιο δυνατό κορμό, αφού η yoga γυμνάζει σε μεγάλο βαθμό τον κορμό του σώματος δυναμώνοντας ακόμη και τους πιο βαθείς μύες.

Θα ενισχύσεις την περιοχή της πλάτης και της μέσης, σημεία όπου πολλοί άνδρες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της καθιστικής ζωής.

Θα χαλαρώσεις και θα αποβάλλεις πιο εύκολα το καθημερινό στρες.

Θα μάθεις να έχεις τον έλεγχο των κινήσεών σου.

Θα νιώσεις περισσότερη ευεξία.

Θα διατηρήσεις εύκολα το βάρος σου.

Θα βελτιώσεις την καρδιοαγγειακή κι αναπνευστική λειτουργία του οργανισμού σου.

Total
4
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*