Όσο φτιάχνει ο καιρός, τόσο μεγαλώνει η επιθυμία σου να πας για camping με την παρέα σου.

Αν ανήκεις στο ποσοστό των ανθρώπων που τρελαίνονται για δράση και περιπέτεια και σκοπεύεις να πας για κάνεις για πρώτη φορά ελεύθερο camping, διάβασε τα 4 αντικείμενα με τα οποία επιβάλλεται να είσαι εξοπλισμένος.

Σκηνή pop-up

Μια από τις δυσκολίες του ελεύθερου camping είναι το στήσιμο της σκηνής.

Πλέον όμως, υπάρχουν σκηνές pop-up, οι οποίες ανοίγουν αυτόματα, με μια μόνο κίνηση. Η φιλοσοφία τους είναι παρόμοια με της σπαστής ομπρέλας, τραβάς ένα σκοινί και στήνεται αυτόματα, ενώ στερεώνεται με μικρούς σιδερένιους πασσάλους.

Είναι αρκετά πιο ακριβές από τις κανονικές σκηνές, αλλά θα σου γλιτώσει χρόνο και κόπο, ειδικά αν δεν είσαι ειδήμων στο στήσιμο συμβατικής σκηνής.

Τροφή και νερό

Αν στήσεις τη σκηνή σου σε απομακρυσμένο μέρος, όπου δε θα έχεις πρόσβαση σε μαγαζιά για φαγητό, πρέπει να τα έχεις όλα έτοιμα από το σπίτι σου.

Είναι δύσκολο να συντηρήσεις εκτός ψυγείου κρέας και γαλακτοκομικά, γι’ αυτό πρέπει να προμηθευτείς ειδικές θήκες φαγητού (τύπου Thermos, Joseph Joseph και Kathmandu).

Οι μάρκες αυτές διαθέτουν ειδικά μεταλλικά τάπερ, τα οποία μπορούν να συντηρήσουν και τις πιο “δύσκολες” τροφές, ενώ επιβάλλεται να έχεις μαζί σου ένα φορητό ψυγειάκι για να διατηρηθούν τα τοστ και οι μπύρες.

Επίσης, μια καλή διατροφική λύση για το camping είναι οι κονσέρβες.

Εργαλεία

Το ότι έχεις σκηνή pop-up, δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται να έχεις μαζί σου εργαλεία.

Πάρε το βαλιτσάκι με όλα τα εργαλεία σου, γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει.

Επίσης, ένα τσεκούρι θα χρησίμευε στην περίπτωση που θέλεις να ανάψεις φωτιά και δεν υπάρχουν ξερά κλαδιά τριγύρω.

Αντιανεμικά και αδιάβροχα μπουφάν

Μπορεί να ξεκινήσεις από την πόλη με καλοκαιρινό καιρό και μόλις φτάσεις στην εξοχή, οι συνθήκες να θυμίζουν καταιγίδα σε εξωτικό νησί.

Πάντα να έχεις μαζί σου ένα αντιανεμικό και ένα αδιάβροχο μπουφάν, για να είσαι προετοιμασμένος για οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες προκύψουν.

Από την άλλη, πρέπει τα υπόλοιπα ρούχα σου να είναι ελαφριά και να αφήνουν το δέρμα να αναπνέει, καθώς το camping προϋποθέτει και κάποιες εργασίες που σε κάνουν να ιδρώνεις.

Εννοείται ότι πρέπει να φοράς μόνο αθλητικά παπούτσια και κατά προτίμηση τα πιο πρόχειρα σου, καθώς προβλέπεται να γεμίσουν λάσπες.

 

Διάβασε ακόμη

6 συμβουλές για να τραβάς τέλειες φωτογραφίες στα ταξίδια σου

5 μέρη να επισκεφτείς αν είσαι φρεσκοχωρισμένος

Το Airbnb σού προτείνει τις 17 καλύτερες γειτονιές που πρέπει να επισκεφτείς το 2017

Total
1
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive