Στα πλαίσια του αγώνα SBK που έγινε στην California, η Ducati παρουσίασε την τελευταία έκδοση της 1299 Panigale, η οποία, όπως φαίνεται, θα είναι η τελευταία superbike της εταιρείας με V-2 κινητήρα.

Μπορεί το μέρος της παρουσίασης να προσέφερε φανταστική θέα, αλλά την παράσταση έκλεψε η Ducati 1299 Panigale R Final Edition, η οποία δανείζεται τα καλύτερα στοιχεία από την εξωτική Superleggera. Η νέα μοτοσυκλέτα θα είναι η τελευταία superbike που χρησιμοποιεί δικύλινδρο σε διάταξη V κινητήρα με δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης των βαλβίδων.

Η Ducati αποφάσισε να μην είναι μια μοτοσυκλέτα περιορισμένης παραγωγής, αλλά κάθε αντίτυπο θα είναι αριθμημένο και θα παράγεται για όσο καιρό υπάρχει ζήτηση. Η τιμή της στην Αμερική είναι 40.000 δολάρια, που σημαίνει ότι κοστίζει σχεδόν τα μισά χρήματα από την ντυμένη με ανθρακονήματα Superleggera.

Είναι βαμμένη στα χρώματα της Ιταλικής σημαίας για να θυμίζει σε όλους την καταγωγή της. Η αγωνιστική εμφάνιση ενισχύεται από την εξάτμιση της Akrapovic που είναι εμπνευσμένη από τα WorldSBK και θυμίζει την αντίστοιχη της Superleggera, χωρίς, όμως, να είναι η ίδια. Η απόδοση του κινητήρα των 1,285 κυβικών εκατοστών είναι 209 ίπποι και πληροί τις προδιαγραφές Euro 4 χάρη στον ογκώδη συλλέκτη στην κοιλιά της μοτοσυκλέτας.

Οι κόκκινοι τροχοί είναι αλουμινένιοι και προέρχονται από τη Marchesini. Η βαφή του ρεζερβουάρ αφήνει το μέταλλο να φανεί σε κάποια σημεία του, στοιχείο που αγάπησαν οι ιδιοκτήτες και υιοθετήθηκε και στο Panigale R.

Με τη γοητευτική εμφάνιση και την ιστορία που κουβαλάει σίγουρα υπάρχουν πολλοί που θα την ήθελαν στο γκαράζ τους.

 

Διάβασε ακόμη

Yamaha XV920: Mία άγρια cafe race με πολύ στυλ

Η BMW σχεδίασε το scooter του μέλλοντος

Μία Honda CB750 του ’80 έγινε… cafe racer

Total
11
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive