Το να δουλεύει κανείς από το σπίτι του έχει σίγουρα πολλά πλεονεκτήματα, όπως ότι δε χρειάζεται να ξυπνήσεις πολύ νωρίτερα για να ντυθείς, να ετοιμαστείς, να φας πρωινό και να κολλήσεις στην κίνηση. Έχει όμως και αρνητικά, το κυριότερο των οποίων είναι η αφαίρεση της προσοχής σου.

To Men Exclusive θα σου δώσει μερικές συμβουλές για να αποφύγεις να πέσεις στις γνωστές παγίδες.

1. Μην ξενυχτάς

Το ότι θα έχεις περισσότερο χρόνο να κοιμηθείς, δε σημαίνει ότι θα έχεις την άνεση να χουζουρεύεις ως τις 12 το μεσημέρι. Θα δουλέψεις, απλά θα είσαι στο δικό σου χώρο. Γι’ αυτό το λόγο φρόντισε να κοιμηθείς νωρίς, για να ξυπνήσεις εύκολα και γεμάτος διάθεση για παραγωγικότητα.

2. Κανόνισε από πριν τις ώρες που θα κάνεις διάλειμμα

Μην εφησυχαστείς στο ότι το αφεντικό δε θα είναι από πάνω σου, γιατί είναι πολύ πιθανό να ξεχαστείς σε διάλειμμα μιας ή 2 ωρών και τελικά να μη βγάλεις τη δουλειά που υπολόγιζες. Γι’ αυτό, καθόρισε εκ των προτέρων τι ώρα θα κάνεις κάνεις διάλειμμα για ξεκούραση, τσιγάρο και φαγητό και για πόση ώρα, ώστε να μη βγεις εκτός προγράμματος.

3. Κλείσε κινητό και σταθερό

Για να μη χτυπάει συνέχεια το σταθερό σου, βγάλτο από την πρίζα και κλείσε το κινητό σου ή βάλτο στο αθόρυβο. Δεν αποκλείεται να σε πάρει τηλέφωνο ο κολλητός σου ή η κοπέλα σου και να μιλάς για καμιά ώρα στο τηλέφωνο.

4. Μην ανοίξεις το facebook

Συνήθως στο χώρο εργασίας τα social media είναι κλειδωμένα, για να μην αποσπάται η προσοχή των υπαλλήλων, στο σπίτι σου όμως μπορείς άνετα να συνδεθείς και αντί να δουλεύεις, να βρεθείς να κάνεις like στις φωτογραφίες των φίλων σου από τις διακοπές. Γι’ αυτό καλά θα κάνεις να μην μπεις καθόλου για όση ώρα δουλεύεις (ούτε στο διάλειμμά σου, γιατί πάλι μπορεί να παρασυρθείς).

5. Βγάλε τις πιτζάμες

Δε χρειάζεται να φορέσεις κοστούμι και γραβάτα όπως στη δουλειά, αλλά αν μείνεις με τις πιτζάμες σου, δεν πρόκειται να σου έρθει όρεξη για δουλειά, αλλά για να ξαναπέσεις στο ζεστό κρεβάτι σου. Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας.

6. Επικοινώνησε με το αφεντικό σου

Ακόμα και αν δεν αντιμετωπίσεις κάποιο προβλημα που δεν μπορείς να λύσεις. Έτσι θα καταλάβεις ότι όντως δουλεύεις και σε χασομεράς.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive