Αφού μετά τις προτάσεις μας βρήκες το κατάλληλο για σένα άρωμα, παραμένεις πιστός σε αυτό και δεν το αλλάζεις με τίποτα.

Μήπως όμως έχεις παρατηρήσει ότι τελευταία η μυρωδιά του έχει αλλοιωθεί; Το Men Exclusive απαντά στις απορίες σου και σου έχει έτοιμες λύσεις για κάθε πρόβλημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για man perfume gif

Φυλάς την κολόνια σου στο μπάνιο

Η υψηλή θερμοκρασία και οι υδρατμοί που προέρχονται από το καυτό νερό που κάνεις μπάνιο, η υγρασία και το δυνατό φως αλλοιώνουν τις δυνατές νότες της κολόνιας και η σύνθεσή της αλλάζει εξαιτίας της οξείδωσης.

Για να το αποφύγεις, κράτα την κολόνια σου μέσα στο κουτί της και σε δροσερό περιβάλλον, πχ το δωμάτιο που κοιμάσαι.

Την έχεις πολλά χρόνια

Ακόμα και οι κολόνιες έχουν ημερομηνία λήξης, η οποία στις περισσότερες δεν ξεπερνά τα 5 χρόνια.

Θα καταλάβεις ότι πρέπει να πετάξεις την παλιά σου κολόνια αν δεις το χρώμα της να έχει γίνει πιο σκούρο, αν η μυρωδιά της έχει γίνει πιο ξινή και αν η απόδοσή της έχει πέσει και χρειάζεται να ψεκάζεις τη διπλάσια ποσότητα για να μυρίζει επαρκώς.

Έχεις πολύ ξηρό δέρμα

Δε φταίει πάντα η κολόνια αν δε μυρίζει το ίδιο ευχάριστα όσο στην αρχή, αλλά το ότι το δέρμα σου είναι υπερβολικά ξηρό. Αν ψεκάσεις την κολόνια πάνω στο ξηρό δέρμα σου, οι top νότες της θα μυρίζουν διαφορετικά και όχι τόσο ευχάριστα.

Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο, κράτα το δέρμα σου ενυδατωμένο, με τη χρήση μιας καλής κρέμας σώματος μετά από το μπάνιο.

Την αναμειγνύεις με άλλο άρωμα

Ο συνδυασμός δύο (ή περισσότερων) διαφορετικών αρωμάτων, μόνο άσχημο αποτέλεσμα μπορεί να αποδώσει. Το ίδιο ισχύει και όταν αναμειγνύεις μια έντονη κολόνια με έντονο αποσμητικό.

Προτίμησε μια κολόνια που να έχει την ίδια βάση και παρόμοια μυρωδιά με το αποσμητικό σου (ή το αντίστροφο).

Και σε καμία περίπτωση, μην αντικαταστήσεις το αποσμητικό με την κολόνια, γιατί τότε το αποτέλεσμα δε θα είναι απλά άσχημο, αλλά αποκρουστικό.

Τη φοράς τη λάθος εποχή

Άλλες κολόνιες φοράμε το χειμώνα και άλλες το καλοκαίρι. Δεν είναι μόνο η μυρωδιά τους, αλλά και η σύνθεσή τους.

Τα βαριά χειμερινά αρώματα δεν αντέχουν στη ζεστή ατμόσφαιρα του καλοκαιριού και αλλοιώνονται, ενώ τα πιο ανάλαφρα και φρουτένια καλοκαιρινά αρώματα “χάνονται” στο κρύο του χειμώνα.

Δε σου προτείνουμε να αγοράζεις καινούργια κολόνια κάθε 6μηνο, αλλά μπορείς να έχεις μια για το χειμώνα και μια για το καλοκαίρι.

Διαταραχή του ph του δέρματος σου

Το δέρμα σου αποτελείται από ένα μοναδικό συνδυασμό από νερό, οξέα, λίπη, πρωτεΐνες και σάκχαρα, τα οποία μπορεί να αλλάξουν τον τρόπο που μυρίζει μια κολόνια πάνω σου.

Το άγχος, οι δίαιτες, τα φάρμακα και η ηλικία είναι παράγοντες που μπορούν να διαταράξουν το ph του δέρματος σου και κατ επέκταση να αλλάξουν τον τρόπο που αποδίδει μια κολόνια πάνω σου.

Αν η αγαπημένη σου κολόνια που φοράς εδώ και χρόνια δε μυρίζει πια το ίδιο όμορφα πάνω σου, μάλλον ήρθε η ώρα για μια αλλαγή.

Δεν έχεις καλό γούστο στις κολόνιες

Δεν αποκλείεται η κολόνια σου απλά να μη μύριζε ωραία εξ αρχής.

Γενικά, για να καταλάβεις αν μια κολόνια είναι κατάλληλη για σένα, ψέκασε τη στο χέρι σου και άσε την για ένα μισάωρο, να δεις πώς μυρίζει τελικά και αν έχει καλή διάρκεια.

Αποτέλεσμα εικόνας για man perfume gif

Tips για να κρατά η κολόνια σου περισσότερο:

Αν έχεις διαπιστώσει ότι η κολόνια σου δεν έχει διάρκεια, άλειψε λίγη βαζελίνη στο σημείο που θα ψεκάσεις. Θα απορροφήσει το άρωμα και εφόσον αυτή δεν απορροφάται από το δέρμα, θα μυρίζει πάνω σου για πολλές ώρες.

Βάλε την ενυδατική κρέμα στην καθημερινότητά σου. Σε ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα, οι κολόνιες έχουν αποδεδειγμένα μεγαλύτερη διάρκεια.

Τα κατάλληλα σημεία για να ψεκάσεις την κολόνια σου είναι το εσωτερικό των αγκώνων, πίσω από τα γόνατα και πίσω από τα αυτιά. Είναι τα πιο θερμά σημεία του σώματος, έτσι η μυρωδιά γίνεται πιο έντονη.

Η σωστή στιγμή για να ψεκάσεις την κολόνια σου, είναι σε γυμνό δέρμα και αμέσως μετά το μπάνιο. Το δέρμα είναι τότε πολύ ενυδατωμένο και οι πόροι ανοιχτοί, για να υποδεχτούν το άρωμα και να το “κλειδώσουν”.

Μην ψεκάζεις την κολόνια στο ένα χέρι και μετά την τρίβεις στο άλλο, διότι θα εξατμιστεί πολύ γρηγορότερα και θα έχει μηδαμινή διάρκεια.

Ένας παλιός τρόπος για να μη μυρίζει η κολόνια πολύ έντονα (ειδικά αν η μυρωδιά της είναι διαπεραστική), είναι να ψεκάσεις στον αέρα και να περάσεις μέσα από το “σύννεφο” που δημιουργείται.

 

Διάβασε ακόμη

Aυτά είναι τα must ανδρικά αρώματα για την άνοιξη

5 νέα ανδρικά αρώματα που θα την εξιτάρουν

Οι 7 κανόνες που πρέπει να ακολουθείς όταν βάζεις άρωμα

Total
21
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive