Αν είχες την τύχη να κρατάς στα χέρια σου το παλαιότερο ουίσκι του κόσμου, τι θα έκανες;

Θα το έπινες, θα το πουλούσες ή θα το κρατούσες στη συλλογή των ποτών σου;

Αν ήσουν συλλέκτης πολυτελών και ακριβών αντικειμένων, θα το έριχνες σε ένα ρολόι χειρός. Η πολωνική εταιρία Wealth Solutions πήρε τη γενναία, στα όρια της παράνοιας, απόφαση να συνεργαστεί με τον Ελβετό ωρολογοποιό Louis Moinet και να δημιουργήσουν ένα ξεχωριστό ρολόι χειρός, στο οποίο θα περιέχεται μια και μόνο σταγόνα από το Old Vatted Glenlivet 1862, το παλαιότερο ουίσκι στον κόσμο.

Το “ρολόι-ουίσκι” θα είναι διαθέσιμο από τις 8 Απριλίου και θα κυκλοφορήσει σε δύο εκδόσεις.

Η μια θα περιλαμβάνει ατσάλινη θήκη και θα πωλείται λιανική στα 18000$, ενώ η άλλη θα έρχεται σε χρυσή θήκη και θα κοστολογείται στα 46000$. Συνολικά έχουν κατασκευαστεί μόνο 50 τεμάχια (40 ατσάλινα και 10 χρυσά), από τα οποία όλα περιλαμβάνουν τη μαγική σταγόνα πολυτέλειας του Old Vatted Glenlivet 1862.

Στο επίσημο site της Wealth Solutions, διαβάζουμε: “Το ρολόι-ουίσκι είναι ένα μοναδικό ρολόι που δε μετράει το χρόνο σε ώρες, λεπτά και δευτερόλεπτα, αλλά αποτελεί και μια γνήσια χρονοκάψουλα. Χάρη στο ρολόι αυτό, μπορεί κανείς να νιώσει την αύρα της Σκωτίας του 19ου αιώνα και να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο, στην εποχή των ατμόπλοιων, στις απαρχές των σιδηροδρόμων και στη Βιομηχανική Επανάσταση”.

Το συγκεκριμένο μπουκάλι του Old Vatted Glenlivet 1862 υφίσταται χάρη στο διάσημο Άγγλο συλλέκτη σπάνιων ποτών και ιδιοκτήτη του “The Whisky Exchange”, Sukhinder Singh. Ανοίχτηκε κατά τη διάρκεια μιας απαστράπτουσας τελετής που διεξήχθη σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, υπό την παρουσία συμβολαιογράφου.

Μπορεί η ιδέα ενός ρολογιού- ουίσκι να ακούγεται τρελή, όμως δεν είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται. Για την ακρίβεια, το επιχείρημα αυτό είναι το τελευταίο από τη σειρά πολυτελών και πανάκριβων ρολογιών της Wealth Solutions.

Προηγούνται το ρολόι-κονιάκ, που περιλαμβάνει μια σταγόνα του παλαιότερου κονιάκ στον κόσμο (Gautier 1762) και το ρολόι-ρούμι, που περιλαμβάνει το παλαιότερο ρούμι του κόσμου (Harewood 1780).

Το ρολόι αυτό είναι η απάντηση στο “τι δώρο να πάρω σε κάποιον που έχει τα πάντα;”.

 

Διάβασε ακόμη

8 ρολόγια που έμειναν στην ιστορία του σινεμά και θέλεις να αποκτήσεις

5 top ρολόγια που μπορείς να αγοράσεις κάτω από 200€

Ο Xabi Alonso σού ανοίγει το κουτί με τα εντυπωσιακά ρολόγια του

Total
4
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive