Αν κάνεις μια βόλτα στα γυμναστήρια θα δεις άντρες και γυναίκες να κάνουν ασκήσεις, οι οποίες προκαλούν βλάβη στη μέση τους.

Αυτό δεν το γνωρίζουν και νομίζουν ότι έτσι γυμνάζουν με τον σωστό τρόπο το σώμα τους.

Φυσικά, και το γεγονός να κάθεσαι όλη την ημέρα στον καναπέ είναι ό,τι χειρότερο, αλλά ακόμη και στην άσκηση πέφτεις σε λάθη που μπορεί να σου αποβούν μοιραία για την σωστή λειτουργία της μέσης σου.

Ιδού ορισμένες ασκήσεις που κάνεις λάθος και πρέπει να βρεις τον σωστό τρόπο να κάνεις κατά την διάρκεια της γυμναστικής σου.

Ροκανίσματα

Το να κάνεις σωστά αυτή την άσκηση είναι τέλειο για το σώμα σου. Το θέμα είναι, όμως, ότι οι περισσότεροι δεν την κάνουμε σωστά. Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι δίνουν ώθηση από τον αυχένα ή, από το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης, με αποτέλεσμα να κάνουν ζημιά τόσο στα συγκεκριμένα σημεία, όσο και στη μέση τους. Αν δεν μπορείς να την κάνεις, τότε κάνε τη μισή διαδρομή ή, ξεκίνα σιγά σιγά να γυμνάζεις τον κάτω κορμό.

Άρσεις πάνω από το κεφάλι

Αν βρίσκεσαι σε καλή φόρμα, τότε όλα καλά. Αν, όμως, είσαι αγύμναστος, τότε πες “αντίο” στη μέση σου. Η συγκεκριμένη άσκηση θέλει πολύ προσοχή, καθώς το όλο βάρος πέφτει στο κάτω μέρος του κορμού, με αποτέλεσμα να δέχεται όλη την πίεση με απρόσμενα αποτελέσματα. Αν είσαι αρχάριος ξεκίνα με λίγα κιλά για να μάθεις σωστά την κίνηση των χεριών και της μέσης σου και μετά σιγά σιγά ανεβάζεις κιλά.

Καθίσματα με μπάρα

Εδώ δεν χρειάζεται να πούμε πολλά: Οι περισσότεροι δεν έχουν την απαιτούμενη τεχνική για να κάνουν καθίσματα με κιλά (τα λεγόμενα squats). Βάζουν πολύ βάρος, με αποτέλεσμα η μέση να δέχεται μεγάλη πίεση. Φρόντισε να κάνεις την άσκηση παρέα με τον γυμναστή σου και βέβαια αν βλέπεις ότι είναι υπερβολική για σένα, τότε καλύτερα απόφυγέ τη.

Τρέξιμο

‘Οσο και να σου κάνει εντύπωση θα πρέπει να γνωρίζεις τον τρόπο που θα τρέξεις. H κάθε κίνηση που κάνει το σώμα σου προκαλεί πίεση στη μέση σου και ειδικά όταν το πόδι σου πατάει στο έδαφος, τότε η πίεση αυξάνεται. Το τρέξιμο δεν είναι κάτι απλό. Θέλει συνεχή προσαρμογή και φυσικά δυνατούς μηρούς για να αποφευχθεί πιθανός τραυματισμός. Η άσκηση θέλει στην αρχή αργούς ρυθμούς και με την υποστήριξη των σωστών παπουτσιών τότε το σώμα μας παίρνει την σωστή κίνηση.

Total
17
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*