Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι το μέλλον των retail καταστημάτων βρίσκεται στο delivery μέσω drones, ενώ μερικοί πιστεύουν ότι το peak έχει φτάσει και πλέον θα πρέπει να εστιάζουμε στις online αγορές. Όπως φαίνεται η Amazon έχει διαφορετική άποψη επί του θέματος και πιστεύει ότι το μέλλον βρίσκεται στην απλότητα της πώλησης.

Πριν μερικές ώρες ανακοίνωσε το άνοιγμα των Amazon Go retail καταστημάτων που δεν διαθέτουν ταμίες και καθόλου ουρά αναμονής. Η διαδικασία είναι απλή: Μπαίνεις στο κατάστημα, κάνεις login στο account σου στο Amazon, διαλέγεις και παίρνεις οτιδήποτε θέλεις και απλά… φεύγεις.

Το κατάστημα είναι ιδιαίτερα έξυπνο και διαθέτει διάφορους μηχανισμούς machine learning και AΙ. Πρακτικά, κάμερες και sensors είναι τοποθετημένοι σε κάθε ράφι και καταλαβαίνουν πότε κάποιο προϊόν φεύγει από το ράφι, αλλά και ποιος χρήστης το πήρε.

Έτσι μόλις πλησιάζουμε οποιοδήποτε ράφι, το σύστημα ήδη το γνωρίζει και μόλις σηκώνουμε κάποιο προϊόν αυτό μπαίνει στο “καλάθι” του λογαριασμού μας. Μόλις πάρουμε οτιδήποτε επιθυμούμε, απλά φεύγουμε από το κατάστημα, ενώ μόλις βγαίνουμε από την πόρτα μας έρχεται η απόδειξη κατευθείαν στην εφαρμογή του Amazon.

amazon-go-store-no-registers-or-lines

To πρώτο κατάστημα Amazon Go βρίσκεται προς το παρόν σε beta λειτουργία, στην τοποθεσία της Ουάσιγκτον. Διαθέτει 1800 τετραγωνικά μέτρα, γεμάτα διαδρόμους με προϊόντα, αλλά και δεκάδες χιλιάδες κάμερες και sensors.

H Amazon πειραματίζεται ήδη τέσσερα χρόνια μέχρι να αποκτήσει το know-how της λειτουργίας ενός τέτοιου καταστήματος, ενώ το πρώτο κατάστημα της Ουάσιγκτον θα ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό, μέσα στο 2017.

 

Διάβασε ακόμη

Αυτό το ρολόι κάνει το Apple watch να μοιάζει με παιχνίδι

Τα ηχεία – σύννεφα ανεβάζουν τη μουσική σου στα ουράνια

Οι Sons of Anarchy του Grand Theft Auto είναι εδώ

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive