Prison Break. H σειρά που μαζί με το Lost μας έκανε να «κολλήσουμε» μπροστά στην οθόνη και να γίνουμε ένα με τον καναπέ. Μετά ήρθε το Breaking Bad. Έπειτα ήρθαν και άλλες (αλλά καλύτερα να το αναλύσουμε σε κάποιο άλλο άρθρο).

Oκτώ χρόνια μετά τον τελευταίο κύκλο, ο Michael Scofield και ο Lincoln Burrows, επιστρέφουν για το Final Break. Το cast γνώριμο κι αγαπημένο με τους Wentworth Miller, Dominic Purcell, Sarah Wayne Callies, Robert Knepper, Paul Adelstein και Rockmond Dunbar, σε ένα event series με 9 επεισόδια, ενώ η επίσημη πρεμιέρα έχει προγραμματιστεί για τις 4 Απριλίου μέσω του καναλιού Fox.

Η Sarah και ο Lincoln μαθαίνουν τελικά ότι ο Michael δεν είναι νεκρός, μα φυλακισμένος στην Υεμένη και προσπαθούν να τον βοηθήσουν στη μεγαλύτερη απόδραση που έχει αποπειραθεί να κάνει μέχρι τώρα. ΟΚ.

Mε αφορμή το μεγάλο αυτό comeback, το Men Exclusive αποφάσισε να δώσει έναν μικρό φόρο τιμής στην μεγάλη αυτή σειρά, ξεχωρίζοντας κάποια από τα (πολλά) μαθήματα που μας έδωσε.

Τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται

Αποτέλεσμα εικόνας για gretchen morgan gif

Υπάρχουν φορές που βγάζουμε πρόωρα συμπεράσματα, επειδή έχουμε παρασυρθεί από αυτό που φαίνεται και όχι από αυτό που πραγματικά συμβαίνει. Ορισμένες φορές πάλι, κάποιος μπορεί να μας αποκρύψει την αλήθεια και εμείς να μην μάθουμε ποτέ τι πραγματικά συνέβη.

Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο

Αποτέλεσμα εικόνας για prison break gif

Όταν ο Michael επισκέφθηκε τον Lincoln πρώτη φορά στη φυλακή, τού υποσχέθηκε ότι θα έκανε τα πάντα για τον βγάλει από εκεί. Ακόμα κι αν στην αρχή φαινόταν κάτι ακατόρθωτο, ο Michael τα κατάφερε με όποιο κόστος. Όχι μόνο είχε καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο γνωρίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, αλλά είχε κάνει tattoo σε όλο του το σώμα τα  σχέδια της φυλακής που θα τον βοηθήσουν να πραγματοποιήσει την απόδραση.

Leader είναι αυτός που έχει πλάνο

Αποτέλεσμα εικόνας για prison break gif

Μπορεί ο Μichael να έμοιαζε εύθραυστος και να μην ήταν ο πιο δυνατός, όμως ήταν ο μοναδικός που είχε πλάνο και είχε σκεφτεί περισσότερο από τον καθένα και την παραμικρή λεπτομέρεια. Ήταν ο μόνος που μπορούσε να καθοδηγήσει την ομάδα ως αρχηγός, γι΄ αυτό και όλοι περίμεναν από εκείνον την τελευταία λέξη.

Τα σχέδια δεν λειτουργούν πάντα

Αποτέλεσμα εικόνας για prison break gif

Aκόμα κι αν έχεις μελετήσει εξονυχιστικά ένα θέμα έχοντας καταστρώσει ένα ολόκληρο σχέδιο, πάντα κάτι αναπάντεχο μπορεί να συμβεί και να τα χαλάσει όλα. Άπλα να είσαι προετοιμασμένος κάθε φορά για κάτι ξαφνικό, να πηγαίνεις με το ρεύμα και στο τέλος θα βρεις τη λύση.

Τα αδέρφια έχουν μια σχέση ιερή

Αποτέλεσμα εικόνας για prison break gif

Ακόμα κι αν έχουν διαφωνίες, ακόμα κι αν σε κάποια πράγματα δεν ταιριάζουν καθόλου, ο δεσμός που έχουν τα αδέρφια είναι ιερός. Ο Michael θα έδινε τη ζωή του για τον αδερφό του, το ίδιο και ο Lincoln για εκείνον. Φυσικά το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους ανθρώπους που υπάρχουν στη ζωή μας με τους οποίους έχουμε μια σχέση ιδιαίτερη και ξεχωριστή, από συντρόφους, ξαδέρφια, μέχρι φίλους κολλητούς. Πόσο μάλλον όταν ο Michael ανακάλυψε τελικά ότι ο Lincoln δεν ήταν πραγματικός του αδερφός, η σχέση τους δεν κλονίστηκε, αλλά έγινε ακόμα πιο δυνατή.

Όλοι κατά βάθος κοιτάνε την πάρτη τους

Αποτέλεσμα εικόνας για Theodore 'T-Bag' Bagwell  gif

Δεν μιλάμε φυσικά μόνο για θέματα επιβίωσης, αυτό είναι δεδομένο. Η αλήθεια είναι πως ο καθένας θα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να εξασφαλίσει μια καλύτερη ζωή σε βάρος κάποιου άλλου, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το εισιτήριο του εκτός φυλακής…

Μην χάνεις ποτέ την πίστη σου

Αποτέλεσμα εικόνας για prison break tattoo gif

Ακόμα και μέσα σε ψέματα, απογοητεύσεις, θανάτους και τραγωδίες, πρέπει να μην χάνεις την πίστη σου.

Μείνε προσηλωμένος στους στόχους σου και κυνήγα τα όνειρά σου ως το τέλος και μην εγκαταλείπεις τις προσπάθειες. Άλλωστε, ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει.

 Ό,τι αξίζει θέλει το χρόνο του

Αποτέλεσμα εικόνας για prison break gif

Ο Michael Scofield αφιέρωσε έναν ολόκληρο χρόνο προκειμένου να καταστρώσει το κατάλληλο σχέδιο που θα έβγαζε τον αδερφό του εκτός φυλακής. Το καλύτερο λοιπόν που έχεις να κάνεις, είναι να οπλιστείς με υπομονή και να κατανοήσεις τι σημαίνει «ποιοτικός χρόνος».

Η αγάπη έρχεται εκεί που δεν το περιμένεις

Αποτέλεσμα εικόνας για prison break gif

Εννοείται το ίδιο και ο έρωτας. Όταν ο Michael οργάνωσε μια ληστεία προκειμένου να τον πιάσουν και να οδηγηθεί στη φυλακή με σκοπό να μπορέσει να αποδράσει μαζί με τον αδερφό του, καθώς ήταν ο μοναδικός τρόπος να τον σώσει, ούτε που φανταζόταν ότι θα ερωτευόταν την Sara Tancredi.

Κι εκείνη φυσικά ούτε που το φανταζόταν. Παρά τις αντίξοες συνθήκες όμως και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, η σχέση τους έγινε μοναδική και τίποτα δεν μπόρεσε να τους χωρίσει. Εκτός από ένα πράγμα…

Αποφάσισε τι θέλεις στη ζωή σου

Αποτέλεσμα εικόνας για prison break gif

Η ίδια η ζωή είναι ένα τεράστιο ρίσκο γι’ αυτό πρέπει πάντα να έχεις ένα πλάνο. Αν ξέρεις τι θέλεις να κάνεις με τη ζωή σου, τότε τα πράγματα είναι ίσως λίγο πιο εύκολα.

Σκέψου μόνο, ότι αν ο Michael δεν είχε αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα έβγαζε τον αδερφό του από τη φυλακή και δεν είχε καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο για αυτό, πολύ απλά δεν πρόκειται να είχε συμβεί ποτέ. Το ίδιο ισχύει και για αυτά που εσύ έχεις στο μυαλό σου. Αν πάλι δεν ξέρεις, υπάρχουν τρεις τρόποι να τα καταφέρεις.

1.Γράψε σε ένα χαρτί τι θέλεις να κάνεις

2.Σκέψου καλά και μελέτησε όσα έγραψες

3.Συμβουλέψου ΜΟΝΟ όσους εμπιστεύεσαι

 

Διάβασε ακόμη

9+1 μαθήματα ζωής από τον Leonardo Di Caprio

12 μαθήματα που πήραμε από τον δημιουργό του James Bond, Ian Fleming

15 έξυπνα μαθήματα ζωής που μας δίδαξαν οι ήρωες ταινιών

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive