Σίγουρα οι περισσότεροι άνδρες κάθε φορά που ξυρίζονται έρχονται αντιμέτωποι με σπυράκια, κοκκινίλες, ερεθισμούς κλπ.

Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία ανδρών αυτό που οφείλουμε να σου πούμε είναι πως κάτι δεν κάνεις σωστά και σήμερα είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Πριν ξεκινήσουμε όμως να λέμε το οτιδήποτε αυτό που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως η καταλληλότερη στιγμή της ημέρας για να ξυριστείς είναι το βράδυ και όχι το πρωί, και αυτό γιατί το βράδυ η επιδερμίδα λόγω του ότι δεν έρχεται σε επαφή με εξωτερικούς παράγοντες όπως η ρύπανση έχει την τάση να αναπλάθεται και χαλαρώνει.

Έτσι το πρωί με το που σηκωθείς από το κρεβάτι για να κάνεις το οτιδήποτε το δέρμα σου θα είναι απαλό καθαρό και φυσικά χωρίς ερεθισμούς!

Πέραν αυτού όμως για να καταφέρεις να έχεις λείο δέρμα υπάρχουν και μερικά βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσεις για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα!

Βήμα 1:

Πριν ξεκινήσεις να ξυρίζεσαι το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ζεστό ντούζ. Οι υδρατμοί βοηθούν στο να μαλακώσουν οι τρίχες και να ανοίξουν οι πόροι της επιδερμίδας.

Βήμα 2:

Όταν βγεις από το ντούζ σκούπισε το πρόσωπο σου με χαρτί κι στην συνέχεια άπλωσε τον αφρό ξυρίσματος με κυκλικές κινήσεις!

Βήμα 3:

Ξυρίσου προς την φορά που βγαίνουν οι τρίχες και όχι κόντρα!

Βήμα 4:

Αφού ολοκληρώσεις το ξύρισμα ξέπλυνε το πρόσωπο σου με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι και να ενεργοποιηθεί η κυκλοφορία του αίματος.

Βήμα 5:

Στην συνέχεια προτίμησε να βάλεις κάποιο after shave χωρίς να εμπεριέχει οινόπνευμα προκειμένου να καταπραύνει την επιδερμίδα σου για την αποφυγή ερεθισμών.

Βήμα 6:

Τέλος καθάρισε το ξυραφάκι σου με ζεστό νερό για να απομακρυνθούν τυχόν υπολείμματα και διατήρησε το όσο το δυνατόν πιο καθαρό μπορείς.

Total
13
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*