Το να θέλεις να γυμναστείς αλλά να εγκαταλείπεις αμέσως μόνο και μόνο στην σκέψη είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλά άτομα.

Παρόμοια κατάσταση αντιμετωπίζουν και άτομα που στο παρελθόν γυμνάζονταν και ξεκινούν πάλι μετά από ένα διάστημα, εγκαταλείποντας την προσπάθειά τους.

Ο λόγος;

Η προσπάθειά τούς φαίνεται «βουνό» και το όνειρο για μια καλή φυσική κατάσταση να απομακρύνεται.

Το Men Exclusive σού παρουσιάζει μερικούς τρόπους, ώστε να μην εγκαταλείψεις τη προσπάθειά σου για να γυμναστείς

Μην αντιμετωπίζεις την γυμναστική σαν αγγαρεία

Αν αντιμετωπίζεις την γυμναστική σαν αγγαρεία, λυπάμαι, αλλά αυτό οδηγεί κατευθείαν στην εγκατάλειψη και στην αποτυχία. Αν δεν το κανείς με όρεξη, θέληση και υπομονή, αποτελέσματα δεν έρχονται. Χάνεις το χρόνο σου τζάμπα και στο τέλος απογοητεύεσαι κιόλας.

Θέσε στόχους

Για να μπορέσεις να έχεις αποτέλεσμα και για να έχεις τον εαυτό σου σε εγρήγορση, μπορείς να θέτεις στόχους στην προπονησή σου έτσι, ώστε να μη σταματάς ποτέ να προσπαθείς (π.χ. θα κάνω x φορές τη βδομάδα γυμναστική, θα τρέξω x λεπτά, θα τρέξω x χλμ., θα χάσω x κιλά σε x μήνες, θα κάνω x παραπάνω κιλά στη x άσκηση σε x μήνες κτλ).

Μην το παρακάνεις

Ένα σημείο που θέλει ιδιαίτερη προσοχή είναι αυτό του τεράστιου ενθουσιασμού και βιασύνης που πολλές φορές διακατέχει πολλά άτομα όταν ξεκινούν να ασκούνται. Αυτό οδηγεί στην υπερπροπόνηση, η οποία με τη σειρά της μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχει, όπως την υπερκόπωση, η οποία οδηγεί στην αδυναμία και την ατονία. Όλα αυτά, λοιπόν, είναι πολλές φορές και μια αιτία που πολλοί τα παρατάνε πριν καλά καλά ξεκινήσουν. Μη ξεχνάς ότι τίποτα δε γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη.

Πάρε μαζί έναν training partner

Κάτι που μπορεί να δώσει περισσότερο ενδιαφέρον και να κάνει πιο ευχάριστη την γυμναστική σου είναι να παίρνεις μαζί σου έναν φίλο σου ο οποίος επίσης να ασκείται. Αυτό, πέρα του ότι η ώρα στο γυμναστήριο θα κυλάει πιο όμορφα και όχι μοναχικά, θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα ο ένας ναπαρακινεί τον άλλο. Βρες τον δικό σου training partner και κανένας απ΄τους δυο σας δε θα χάσει.

 

Διάβασε ακόμη

Οι χρυσοί κανόνες για να δυναμώσεις τους μύες σου

3 ασκήσεις με την πετσέτα σου για σένα που δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο

7 αποτελεσματικές ασκήσεις που όλοι οι άντρες πρέπει να κάνουν κάθε μέρα

Total
16
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive