Συχνά οι άνδρες υποφέρουμε από αυξημένη τριχοφυΐα σε ολόκληρο το σώμα μας που δεν περιορίζεται στο φυσιολογικό χνούδι, αλλά προκαλεί σοβαρό αισθητικό πρόβλημα. Το Men Exclusive σου δίνει συμβουλές για να ξεφορτωθείς τις τρίχες από τα σημεία όπου δεν τις χρειάζεσαι.

Αφτιά

Οι τρίχες στα αφτιά είναι ένα ομολογουμένως άσχημο θέαμα. Για να τις αφαιρέσεις, εφοδιάσου με ένα μικρό ψαλιδάκι και ένα μεγεθυντικό καθρεφτάκι, για να βλέπεις τι κόβεις. Αν οι τρίχες ξεκινούν από βαθιά, μπορείς να τις κλαδέψεις με μια μικρή ξυριστική μηχανή, αποκλειστικά για το ξύρισμα των αφτιών και της μύτης. Μην το παρακάνεις, το ζητούμενο είναι να εξαφανίσεις τις τρίχες που προεξέχουν.

Μύτη

Για τις τρίχες της μύτης ακολούθησε την ίδια τακτική με τα αφτιά. Πρώτα τριμμάρισε τις μακριές τρίχες με ένα μικρό ψαλίδι και στη συνέχεια ξύρισέ τις με τη μικρή ξυριστική μηχανή, η οποία έχει κεφαλές που ταιριάζουν στην είσοδο της μύτης και διευκολύνουν πολύ την απομάκρυνση των περιττών τριχών.

Φρύδια

Αν πάσχεις από το σύνδρομο του μονόφρυ, πρέπει να αφαιρέσεις τις τρίχες ανάμεσα στα μάτια σου με ένα τσιμπιδάκι για τα φρύδια. Είναι αντιαισθητικό και βαραίνει το βλέμμα σου, δείχνοντας τα μάτια σου πιο μικρά. Επίσης, μπορείς να αφαιρέσεις τις τρίχες που ξεφεύγουν από το σχήμα των φρυδιών σου με τον ίδιο τρόπο, αλλά πρόσεχε να μην το παρακάνεις. Δεν πρέπει να πειράξεις καθόλου το σχήμα τους, παρά μόνο να αφαιρέσεις τις τρίχες που προεξέχουν. Επίσης, μπορείς να τα τριμμάρεις με ένα ψαλιδάκι αν οι τρίχες είναι αρκετά μακριές.

Πλάτη

Αν η πλάτη σου θυμίζει φλοκάτη, πρέπει οπωσδήποτε να την ξυρίσεις. Είναι ένα πολύ δύσκολο σημείο, καθώς δε βλέπεις και εκτός αυτού, οι τρίχες της πλάτης είναι σχεδόν πάντα πιο χοντρές από εκείνες στο υπόλοιπο σώμα σου. Αρχικά, κλάδεψε τις μακριές τρίχες και στη συνέχεια απομάκρυνέ τις με ένα δυνατό ξυράφι με πολλές λεπίδες. Είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία που δεν μπορείς να επαναλαμβάνεις τακτικά, γι’ αυτό αν αντιμετωπίζεις σοβαρό πρόβλημα ίσως θα πρέπει να ακολουθήσεις την εναλλακτική της αποτρίχωσης με κερί (που διαρκεί εως και 3 εβδομάδες) ή του λέιζερ, που υπόσχεται μόνιμο αποτέλεσμα.

Εκεί κάτω

Όσον αφορά την αποτρίχωση των απόκρυφων σημείων σου, πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο και να κάνεις προσεκτικές κινήσεις. Καλύτερα να το κάνεις μετά το μπάνιο με ζεστό νερό, ώστε να έχουν μαλακώσει οι τρίχες και στη συνέχεια, αφού απλώσεις αφρό ή τζελ ξυρίσματος, ξύρισε προσεκτικά. Έπειτα, μην ξεχάσεις να εφαρμόσεις μια ενυδατική κρέμα στην περιοχή. Διάβασε λεπτομέρειες για το ξύρισμα της απόκρυφης περιοχής σου ΕΔΩ.

 

Δες τα 5 κοινά λάθη που κάνεις στο ξύρισμα ΕΔΩ

Δες 5 τραγικά λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου ΕΔΩ

Δες πώς θα καθυστερήσεις τα σημάδια του χρόνου ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive