Ο Michael Jordan δεν είναι μόνο ένας από τους πιο σπουδαίους αθλητές στον κόσμο, αλλά είναι εξίσου ένας από τους πιο εμψυχωτικούς ανθρώπους που εμπνέουν τους άλλους.

Το Men Exclusive, με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια (έκλεισε αισίως τα 54) συγκέντρωσε ορισμένα εξαιρετικά μαθήματα ζωής του μεγάλου αυτού αθλητή, που θα σε κάνουν να θέλεις να προσπαθήσεις περισσότερο, να δουλέψεις περισσότερο και να γίνεις καλύτερος.

Αποτέλεσμα εικόνας για jordan gif

1. “Αν προσπαθείς να πετύχεις κάτι, θα υπάρξουν εμπόδια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσεις στην πρώτη δυσκολία. Αν τρέξεις και πέσεις πάνω σε τοίχο, βρες τρόπο να περάσεις από πάνω και όχι να σταματήσεις”.
2. “Aν πιεστείς πάνω σε κάτι που πιστεύεις ότι είναι αδυναμία, βρες τρόπο να μετατρέψεις αυτήν την αδυναμία σε δύναμη”.
3. “Έχω χάσει περισσότερες από 9.000 βολές στην καριέρα μου και σχεδόν 300 αγώνες. 26 φορές, με εμπιστεύτηκαν για να πάρω πάνω μου το παιχνίδι και έχασα. Έχω αποτύχει πολλές φορές στη ζωή μου κι αυτός είναι ο λόγος της επιτυχίας μου”.
4. “Με το ταλέντο κερδίζεις αγώνες, όμως με την ομαδική δουλειά και την ευφυία κερδίζεις πρωταθλήματα”.
5. “Μπορώ να δεχθώ την αποτυχία, ο καθένας κάποια στιγμή στη ζωή του βιώνει μια αποτυχία. Αυτό που δεν μπορώ να δεχθώ είναι το να μην προσπαθεί κανείς όσο πρέπει”.

Αποτέλεσμα εικόνας για jordan gif

6. “Ο πατέρας μου συνήθιζε να λέει ότι ποτέ δεν είναι αργά για να κάνεις κάτι που πάντα ήθελες. Άλλωστε, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις που μπορείς να φτάσεις αν δεν προσπαθήσεις”.
7. “Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να κάνουν κάτι, κάποιοι άλλοι εύχονται να κάνουν κάτι και υπάρχουν και αυτοί που απλά το κάνουν πραγματικότητα”.
8. “Πάντα να προσπαθείς να γυρνάς μια αρνητική κατάσταση σε θετική”.
9. “Τα όρια -όπως εκείνα του φόβου- συχνά αποτελούν μια ψευδαίσθηση”.
10. “Να είσαι αληθινός στο παιχνίδι, γιατί έτσι και το παιχνίδι θα είναι αληθινό απέναντι σε σένα. Αν προσπαθήσεις να συντομέψεις το παιχνίδι, τότε το παιχνίδι θα συντομέψει και σένα. Αν καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια, τότε μόνο καλά πράγματα θα σου συμβούν. Όλα αυτά, εκτός από το παιχνίδι, πολλές φορές ισχύουν και για την ίδια τη ζωή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Michael Jordan gif

11. “Το παιχνίδι συχνά έχει καλές αλλά και κακές στιγμές. Όμως, δεν πρέπει ποτέ να χάσεις την προσήλωση στους προσωπικούς σου στόχους και να αφήσεις τον εαυτό σου να ηττηθεί, επειδή δεν κατέβαλες την απαιτούμενη προσπάθεια.
12. “Σε κάθε επένδυση, περιμένεις να περάσεις καλά και να βγάλεις λεφτά”.
13. “Πρέπει να περιμένεις πράγματα από τον εαυτό σου πολύ πριν τα κάνεις πραγματικότητα”.
14. “Δέχεσαι τον ανταγωνισμό καθημερινά στη ζωή σου, επειδή θέτεις υψηλούς στόχους και πρέπει κάθε μέρα να παλεύεις με αυτό”.
15. “Για να επιτύχεις θα πρέπει να γίνεις εγωιστής, αλλιώς δεν θα καταφέρεις ποτέ τίποτα. Μόλις όμως φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο των στόχων σου, τότε θα πρέπει να σταματήσεις να είσαι εγωιστής και να παραμείνεις προσιτός, χωρίς να απομονωθείς”.

Αποτέλεσμα εικόνας για Michael Jordan gif

16. “Το παιχνίδι είναι η γυναίκα μου. Απαιτεί αφοσίωση και υπευθυνότητα, γι΄αυτό μου δίνει πίσω πληρότητα και ηρεμία”.
17. “Όλοι πετάμε. Από τη στιγμή που αφήνεις το έδαφος, πετάς. Απλώς, κάποιοι πετάνε πιο ψηλά από τους άλλους”.
18. “Κάποιες φορές, χρειάζεται να σε χτυπήσουν στο κεφάλι για να συνειδητοποιήσεις ότι βρίσκεσαι σε μια πάλη”.

Διάβασε ακόμη

10 κανόνες για την αποτυχία που κάθε άντρας πρέπει να γνωρίζει

Aυτά είναι τα χαρακτηριστικά των αυθεντικών ανδρών

13+1 μαθήματα που πήραμε από τις ταινίες του Al Pacino

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive