Το ακούγαμε καιρό, συζητιόταν στην παρέα πρόσφατα, στo τρίαθλο της Καστοριάς, είχαμε δει και κάτι ωραία βιντεάκια που μας ξεσήκωσαν, ώρα ήταν να το ψάξουμε περισσότερο, με σκοπό να το γνωρίσετε και να το ζήσουμε!

– Ραλού, ωραίο ακούγεται, αλλά τι είναι το «Wave running» ακριβώς;

Είναι πολλά, αλλά για αρχή, να σου πω ότι είναι ένας παραθαλάσσιος αγώνας δρόμου, πλάι στο κύμα, εντός του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και συγκεκριμένα στην παραλία Κεραμωτής – Αβδήρων (28 χλμ. από την Ξάνθη), μια περιοχή με πλούσιο πολιτισμικό και περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Διοργανώνεται για 6η συνεχόμενη χρονιά, φέτος στις 27 Ιουλίου και είναι μοναδικός στην Ευρώπη, καθώς πραγματοποιείται εξολοκλήρου στην ακτογραμμή του Δέλτα Νέστου.

Το WAVE running αποτελείται από τρεις αγώνες 5, 10 και 28 χιλιομέτρων, οι οποίοι πραγματοποιούνται στην άμμο, πλάι στο κύμα, δίνοντας την ευκαιρία στους αθλητές να τρέξουν απολαμβάνοντας τη θαλάσσια αύρα του Θρακικού πελάγους!

Η αμμώδης παραλία, τα κύματα, το παραποτάμιο δάσος και οι εκβολές του Νέστου δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για έναν μοναδικό και περιπετειώδη αγώνα! Οι ομαλές κλίσεις, η σταθερότητα και η συνοχή της υγρής άμμου, επιτρέπουν το τρέξιμο ακόμη και με γυμνό πόδι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το WAVE running ξεκίνησε από μία ομάδα νέων ανθρώπων με περιβαλλοντικές ανησυχίες, διάθεση να αναβαθμίσουν το τουριστικό προϊόν του τόπου τους και να προσφέρουν μία διαφορετική αθλητική εμπειρία στο δρομικό κοινό. Θα λέγαμε συνοπτικά ότι οι στόχοι του είναι: Η ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού πλούτου, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού και οικοτουρισμού.

Έρχεται στις 27 Ιουλίου, ακόμα πιο ανανεωμένο και δυνατό!

Φέτος προχωρήσαμε σε ριζικές αλλαγές με στόχο την αναβάθμιση της διοργάνωσης έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους συμμετέχοντες και την καλύτερη διεξαγωγή των αγώνων.

Αποφασίσαμε με τον Ηλία την αλλαγή της κατεύθυνσης: Η διοργάνωση μεταφέρεται από την Κεραμωτή στα Άβδηρα, και σημείο διεξαγωγής ορίζεται το πρώην δημοτικό camping Μυρωδάτου. Ο αγώνας των 28km θα ξεκινάει από την παραλία της Κεραμωτής (θέση Φάρος) και θα τερματίζει στην παραλία του Μυρωδάτου. Εκεί, θα διεξαχθούν και οι άλλοι δυο αγώνες των 5km και 10km.

Ο ήλιος στις 27 Ιουλίου δύει στις 20:40 και ο αγώνας των 28km θα ξεκινήσει στις 19:00

Με την αλλαγή αυτή ακόμη και ο ο τελευταίος αθλητής των 28 χιλιομέτρων θα περνά από το Δέλτα του Νέστου με το φως της ημέρας. Θα νιώθουν όλοι πεισσότερο ασφαλείς και θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα από τα πιο πλούσια δελταϊκά οικοσυστήματα της Ευρώπης!

Η παραλία του Μυρωδάτου και των Μαγγάνων έχουν συνήθως καλύτερο τερέν από την παραλία της Κεραμωτής. Η κλίση της παραλίας κοντά στη θάλασσα είναι μικρότερη και το πάτημα ακόμη πιο σταθερό λόγω έλλειψης φερτών υλών από τον Νέστο. Η αλλαγή της κατεύθυνσης θα ευνοήσει και τους συμμετέχοντες των δυο μικρότερων αγώνων που θα τρέξουν στο τερέν αυτό.

Να επισημάνουμε ότι τον χάρτη του WAVE running σχεδίασε η χαρτογραφική εταιρία ROUTE maps.

Xoρηγός Επικοινωνίας: Μen Exclusive

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*