Νιώθεις ακόμα ζαλισμένος από το χθεσινό μεθύσι; Ίσως να είναι από τις τελευταίες φορές που ξυπνάς με αυτόν τον αφόρητο πονοκέφαλο και τη ναυτία που συνοδεύουν το hangover, αφού οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα νέο είδος συνθετικής αλκοόλης, το “Alcosynth”, το οποίο θα προσφέρει την ίδια χαλάρωση και ευχάριστη ζαλάδα στους πότες, χωρίς όμως τις δυσάρεστες παρενέργειες του hangover.

Σύμφωνα με το δημιουργό του “Alcosynth”, David Nutt (καθηγητή στο Imperial College και πρώην κυβερνητικού συμβούλου κατά των ναρκωτικών), οι πότες θα πίνουν όσο θέλουν χωρίς να ξυπνούν την άλλη μέρα με ξηροστομία, ναυτία και επίμονο πονοκέφαλο. Όπως ο ίδιος δήλωσε στην εφημερίδα “The Independent”, υπάρχουν 90 παράγωγα συνθετικής αλκοόλης, από τα οποία εξετάζονται αυτήν τη στιγμή τα δύο για ευρεία κατανάλωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για drinks bar gif

Υπάρχει όμως μια παγίδα. O Nutt υποστηρίζει ότι η παραγωγή των ποτών αυτών είναι αρκετά χρονοβόρα και δε θα τεθεί σε κυκλοφορία πριν από το 2050. “Η συνθετική αλκοόλη θα υπάρχει στα μπαρ δίπλα στο ουίσκι και το τζιν, οι μπάρμαν θα την προσθέτουν στα κοκτέιλ και οι πελάτες θα πίνουν χωρίς το φόβο του hangover και χωρίς τον κίνδυνο να βλάψουν την καρδιά και το συκώτι τους”.

O Nutt δήλωσε επίσης, ότι το κίνητρο για τη δημιουργία της συνθετικής αλκοόλης ήταν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι στη σύγχρονη κοινωνία: “Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να πίνουν υγιεινά ποτά. Οι βιομηχανίες των αλκοολούχων ποτών έχουν επίγνωση ότι μέχρι το 2050 η αλκοόλη θα έχει εξαφανιστεί. Το γνωρίζουν για τουλάχιστον μια δεκαετία, αλλά δε θέτουν σε εφαρμογή τα ποτά συνθετικής αλκοόλης επειδή τα έσοδά τους από τα συμβατικά αλκοολούχα ποτά είναι υπέρογκα”.

Όπως είναι φυσικό βέβαια, πολλοί κατακρίνουν την πατέντα αυτή, υποστηρίζοντας ότι τα συστατικά της συνθετικής αλκοόλης είναι τα ίδια με τα συστατικά του ηρεμιστικού valium. Ο Nutt ωστόσο διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς, λέγοντας ότι το ποτό του δεν περιέχει βενζοδιαζεπίνες (συστατικά που βρίσκονται στα ηρεμιστικά χάπια).

Επομένως, θα πρέπει να περιμένουμε έως το 2050 για να μπορούμε να απολαύσουμε τα ποτά μας και την επόμενη μέρα να ξυπνάμε φρέσκοι και με διαυγή μνήμη.

Δες πόσο σε “χτυπάει” το κάθε ποτό ανάλογα με το αλκοόλ που περιέχει ΕΔΩ

Μάθε γιατί το hangover γίνεται χειρότερο όσο μεγαλώνεις ΕΔΩ

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive