Μπήκαμε στο μυαλό του John Malkovich, ενός πετυχημένου ανθρώπου που έχει κάνει μεγάλη καριέρα τόσο ως ηθοποιός όσο και ως σκηνοθέτης όλα αυτά τα χρόνια. Με εμφανίσεις σε περισσότερες από 100 ταινίες (!), εύκολα μπορεί να πει κανείς πως πρόκειται για έναν άνθρωπο… μηχανή! Η τελευταία ταινία στην οποία εμφανίζεται “Deepwater Horizon” αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον ερχόμενο μήνα, ενώ ο ίδιος αυτό το διάστημα σκηνοθετεί στο Λονδίνο την παράσταση “Good Canary”. Παρόλο που πρόκειται για έναν άνθρωπο που έχει καταφέρει πολλά, η συμβουλή του είναι πως δεν πρέπει να έχουμε τελικά καμία φιλοδοξία σε αυτήν την ζωή…

Ποια είναι όμως τα μυστικά του για να γίνει κανείς πιο παραγωγικός;

Μάθε πότε πρέπει να βάζεις ένα τέλος

Όσο πιο ανήσυχος είσαι, τόσο πιο παραγωγικός θα γίνεσαι. Όμως, επειδή όσο και να δουλέψεις, όσο και να πιέσεις τον εαυτό σου, πάντα θα υπάρχει το κάτι παραπάνω που πρέπει να κάνεις, μάθε πότε πρέπει να τα παρατάς, έστω και προσωρινά.

Μην ακούς τα διάφορα κοπλιμέντα

Δεν πρέπει να επηρεάζεσαι από τα λόγια των άλλων, ακόμα κι όταν πρόκειται για θετικά σχόλια. Θα πρέπει να έχεις το δικό σου βαρόμετρο και να ξέρεις πότε ήσουν πραγματικά καλά σε μια δουλειά και πότε όχι. Οι αποφάσεις που παίρνεις άλλωστε, είναι δικές σου και όχι των άλλων.

Μην καθυστερείς κάνοντας πολλά πράγματα μαζί

Δεν μπορείς να είσαι αφοσιωμένος στη δουλειά που θέλεις να βγάλεις εις πέρας, όταν είσαι στο ίντερνετ, ακόμα κι αν μέσω του διαδικτύου βελτιώνεται συνεχώς η δουλειά σου. Δεν μπορείς για παράδειγμα να κάνεις δουλειά, να απαντήσεις στο email που σου ήρθε, να είσαι συνδεδεμένος στα social media. Όλα αυτά μαζί σου αποσπούν την προσοχή, με αποτέλεσμα να καθυστερείς και να μην γίνεσαι παραγωγικός.

Μην πιστεύεις μόνο στις δικές σου δυνάμεις

Είναι καλό να πιστεύεις στον εαυτό σου και να στέκεσαι στα πόδια σου, όμως κάποιες φορές μπορεί να θέλεις να εφαρμόσεις μια ιδέα που για να έρθει εις πέρας χρειάζεσαι και την βοήθεια των υπολοίπων. Εξάλλου όταν υπάρχουν πιο πολλά άτομα, πάντα μια ιδέα μπορεί να βγει πιο εύκολα στην επιφάνεια.

Έχε χαμηλές φιλοδοξίες

Το να έχεις υψηλές φιλοδοξίες, είναι σα να περιμένεις την επιβράβευση από τους άλλους κατά κάποιον τρόπο, προκειμένου να αναγνωριστεί η δουλειά σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να πιστεύεις σε αυτό που κάνεις, έχοντας όμως ελάχιστες φιλοδοξίες. Όταν δεν έχεις να περιμένεις τίποτα, τότε είναι πολύ πιθανό να έρθουν όλα, από το να περιμένεις άμεσα αποτελέσματα και να απογοητευτείς.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive