Πολλοί εργαζόμενοι αναρωτιούνται τι μπορεί να σκέφτονται οι συνάδελφοι και οι ανώτεροί τους για τον εαυτό τους.

Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή ο τρόπος με τον οποίο η διοίκηση μιας εταιρείας αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο και το έργο του είναι συχνά ένας καθοριστικός παράγοντας για το αν θα έχει ή όχι μια προώθηση, αύξηση ή πρόσβαση σε ευκαιρίες ηγεσίας.

Γενικότερα, υπάρχουν πολλά στοιχεία που καθορίζουν τη φήμη σου στο γραφείο και δεν είναι πάντα εύκολο να τα διατηρήσεις.

Η ποιότητα της δουλειάς σου φυσικά είναι σημαντική, αλλά οι μικρές κινήσεις της καθημερινότητας παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο στην εικόνα σου.

Δες παρακάτω τι πρέπει να προσέξεις για να διατηρήσεις τη φήμη σου στο γραφείο:

«Ναι» σε όλα

Πολλές φορές, όταν οι εργαζόμενοι λένε «ναι» σε κάθε εργασία που τους παρουσιάζεται, οι ίδιοι θεωρούνται τόσο «καλοί» στο ρόλο τους που στο τέλος καταλήγουν να είναι τα μόνα άτομα που μπορούν να το κάνουν.

Να είσαι κοινωνικός

Δεν είναι λάθος να επικεντρώνεστε στην εργασία σας, ωστόσο, μικρές κινήσεις της καθημερινότητας μπορούν να καθορίσουν την εικόνα σας στο γραφείο. Να γνωρίζετε ότι οι γύρω σας λαμβάνουν γνώση όλων των μικρών ενεργειών που κάνετε, οπότε βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι κάνετε και πώς αντανακλάται αυτό σε εσάς.

Δεν μετράει μόνο η γνώμη του εργοδότη σου

Ο εργοδότης σας δεν είναι το μόνο πρόσωπο που θα πρέπει να σας απασχολεί στη δουλειά. Οι συνεργάτες σας έχουν εξίσου σημασία και το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνουν είναι να στραφούν εναντίον σας.

Μην μιλάς πολύ

Μάθετε να είστε επικοινωνιακοί, αλλά μην το παρακάνετε. Είναι καλό να μοιράζεστε κάποιες προσωπικές ιστορίες με τους συναδέλφους σας, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να κρατάτε και τις ισορροπίες.

Απόφυγε τις ενοχλητικές συνήθειες

Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνετε και χωρίς να το καταλαβαίνετε να ενοχλείτε τους γύρω σας. Ορισμένα από αυτά είναι να μασάτε δυνατά μια τσίχλα, το κάπνισμα και να ακούτε δυνατά μουσική από τα ακουστικά σας. Τις περισσότερες φορές, οι λεπτομέρειες αυτές μπορεί να σας κρατούν πίσω από την απόλυτη επιτυχία.

 

Διάβασε ακόμη

Τρία σημάδια που δείχνουν ότι είσαι στη λάθος δουλειά

5 σημάδια που δείχνουν πως πρέπει να παραιτηθείς από τη δουλειά σου

Πώς οι επιτυχημένοι προλαβαίνουν να κάνουν τα πάντα μέσα σε ένα 24ωρο

Total
6
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive