Κάθε άνθρωπος ονειρεύεται να γίνει επιτυχημένος, ό,τι και αν κάνει στη ζωή του. Πολλοί τα καταφέρνουν και πολλοί μένουν στάσιμοι, αναρωτώμενοι τι έκαναν λάθος και δεν μπόρεσαν να διαπρέψουν.

Το Men Exclusive σου δείχνει τη μεγάλη διαφορά των επιτυχημένων ανθρώπων από τους μέτριους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν στη δουλειά τους αυτό που τους ζητούν και ακολουθούν αυστηρά τις οδηγίες που τους δίνονται, χωρίς να παίρνουν πρωτοβουλίες για πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν το πρότζεκτ τους ακόμα καλύτερο.

Από την άλλη, οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν επιζητούν συνεχώς οδηγίες και συμβουλές, αλλά αγωνίζονται με τα δικά τους μέσα και τις δικές τους ιδέες, καινοτομώντας και χωρίς να ακολουθούν την πεπατημένη. Ζητούν μια γενική γραμμή πλεύσης από τον ανώτερό τους και συνεχίζουν με πίστη στο δικό τους όραμα, το οποίο μπορεί να απογειωθεί μόνο και μόνο επειδή είναι κάτι νέο που δεν έχει επαναληφθεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για success gif

Το σημαντικότερο όλων είναι το ότι οι επιτυχημένοι άνθρωποι ποτέ δε δίστασαν να καινοτομήσουν και να πρωτοπορήσουν στη δουλειά και στη ζωή τους.

Κάνουν “έρευνα”, ζητώντας την άποψη των δικών τους ανθρώπων σχετικά με διάφορα ζητήματα, κάνουν προτάσεις συχνά με σκοπό να βοηθήσουν τους άλλους και εκφράζουν πάντα τις ιδέες τους, ακόμα και αν δε μοιάζουν υλοποιήσημες εκ πρώτης όψεως.

Επίσης, οι επιτυχημένοι άνθρωποι δεν τα περιμένουν όλα έτοιμα στο χέρι, αλλά αγωνίζονται για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Είναι ενεργοί και ετοιμοπόλεμοι, δεν περιμένουν παθητικά για μια ευκαιρία, αλλά φτιάχνουν μόνοι τους τις ευκαιρίες με πολλή προσπάθεια και σκληρή δουλειά.

Αποτέλεσμα εικόνας για alec baldwin thumbs up

Σε κάθε εταιρία και οργανισμό υπάρχουν οι λίγοι αναντικατάστατοι εργαζόμενοι. Είναι οι εργαζόμενοι εκείνοι, που σε αντίθεση με τους περισσότερους, δεν περιμένουν συγκεκριμένες οδηγίες για τα πάντα, αλλά παίρνουν κάθε κατάσταση στα χέρια τους με σιγουριά και με πίστη για το συνολικό καλό.

Φυσικά, κάθε πρωτοβουλία περιλαμβάνει ένα ρίσκο και πάντοτε υπάρχει η πιθανότητα της αποτυχίας.

Ωστόσο, ποτέ κανείς δεν πέτυχε χωρίς να δοκιμάσει να ακολουθήσει ένα δικό του δρόμο, αντίθετο από αυτόν που πάνε οι περισσότεροι.

Ο φόβος της αποτυχίας δεν πρέπει να σε τρομάζει. Όσοι ακολουθούν τον εύκολο δρόμο νιώθουν ασφάλεια, όμως το σίγουρο είναι ότι δε θα διαπρέψουν ούτε θα ξεχωρίσουν από τους πολλούς, γιατί δε θα αφήσουν πουθενά το προσωπικό τους στοιχείο.

Εν ολίγοις, αυτό που χρειάζεται ένας άνθρωπος για να γίνει επιτυχημένος είναι η τόλμη και η σιγουριά στον εαυτό του, ώστε να αφήσει το προσωπικό του στίγμα σε ό,τι κάνει.

 

Διάβασε ακόμη

20 (απλές) συμβουλές ζωής που κάθε άντρας οφείλει να σκεφτεί

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν φτάσεις στην κορυφή

40 κανόνες ωριμότητας που κάθε άντρας θα πρέπει να ακολουθεί

Total
52
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive