Η Harley Davidson θα παρουσιάσει την πρώτη της ηλεκτρική μοτοσυκλέτα μέσα στους επόμενους 18 μήνες, κάνοντας πραγματικότητα το concept Livewire.

Η Αμερικάνικη εταιρεία είχε παρουσιάσει το Livewire κυρίως για να δει τις αντιδράσεις του κόσμου. Κάποιοι επιλεγμένοι αναβάτες είχαν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν και αφού τα σχόλια ήταν θετικά, το concept δεν έφυγε από το μυαλό των ανθρώπων της Harley.

Για τη δημιουργία του Livewire, η Harley ζήτησε τη βοήθεια της Mission Motors, η οποία παρείχε το ηλεκτρικό πακέτο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο μοντέλο παραγωγής ή αν τελικά η Harley θα εξελίξει από την αρχή όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά εξαρτήματα.

Η επιλογή της μπορεί να έχει αντίκτυπο στο τελικό προϊόν και άρα στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος. Επίσης, αν αποφασίσει να επενδύσει στην εξέλιξη δικών της εξαρτημάτων θα σημαίνει ότι έχει πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση «ηλεκτροκίνηση» και πως πιστεύει ότι αυτό θα είναι το μέλλον.

Η Harley Davidson είναι από τους λίγους μεγάλους κατασκευαστές που αποφάσισαν να βγάλουν στην παραγωγή μια κανονική μοτοσυκλέτα και όχι κάτι μικρότερο, όπως ένα scooter.

Η KTM είχε κάνει την αρχή με τα ηλεκτρικά Freeride και περιμένουμε νέα και από την Ducati, η οποία θα προσθέσει μια ηλεκτρική μοτοσυκλέτα στη γκάμα της στα πλαίσια του προγράμματος Roadmap E του Volkswagen Group. Κινητοποιήσεις βλέπουμε και από τη μεριά των Ιαπωνικών εργοστασίων, αλλά δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό ακόμα.

 

Total
18
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*