Είναι αυτονόητο ότι δεν μιλάμε στη νυν για την (τις) πρώην μας. Είναι θέμα ευγένειας και σεβασμού προς την τωρινή σου σχέση. Κάποια στιγμή θα έρθει λογικά η ώρα που θα αναφερθείτε και οι δύο στο παρελθόν σας, όμως υπάρχουν όρια σε όσα θα πεις, τα οποία δεν πρέπει να ξεπεράσεις.

Το Men Exclusive σου επισημαίνει τα όρια αυτά, αποκαλύπτοντας τα 6 πράγματα που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να αναφέρεις μπροστά στη νέα σου σχέση.

1. Πόσο υπέροχη ήταν

Όλοι μας έχουμε γνωρίσει έναν υπέροχο άνθρωπο κάποια στιγμή στη ζωή μας, αλλά για ποιο λόγο να αναφέρεις στη νέα σου σχέση πόσο φοβερή γυναίκα ήταν η πρώην σου; Θα της δημιουργήσεις ανασφάλειες χωρίς λόγο, καθώς θα νιώθει ανεπαρκής και ότι δε θα έχει ποτέ την πρωτιά στα μάτια σου. Αν έχεις την ανάγκη να μιλάς για την πρώην σου, τότε προφανώς δεν την έχεις ξεπεράσει και θα ήταν καλύτερο να μην μπεις σε μια νέα σχέση, η οποία για αυτονόητους λόγους θα είναι καταδικασμένη. Σκέψου πόσο άσχημα θα ένιωθες αν εκείνη σου μιλούσε συνεχώς για τον Mr Perfect πρώην της.

2. Πόσο τρελή ήταν

Το παραπάνω, δεν σημαίνει και ότι θα πρέπει να βρίζεις την πρώην σου. Το γεγονός ότι σε παράτησε/ σε κεράτωσε/ σε πρόδωσε, δεν σου δίνει το δικαίωμα να της δίνεις άκομψους χαρακτηρισμούς. Θα φανείς κομπλεξικός, εκδικητικός και πιθανώς η νέα σου κοπέλα να νομίζει ότι είσαι ακόμα κολλημένος μαζί της. Πες την αλήθεια εάν σε ρωτήσει ή εάν το φέρει η κουβέντα, όμως μην αρχίσεις το βρίσιμο. Μίλα γι’ αυτήν με αδιαφορία, για να αποδείξεις ότι έχεις ξεπεράσει το χωρισμό και την έχεις αφήσει στο μαύρο παρελθόν. Δεν θα σε λυπηθεί, αλλά θα σε περάσει για κάφρο.

3. Πόσο καλό σεξ κάνατε

Η σεξουαλική ταυτότητα κάθε ανθρώπου διαφέρει, όπως διαφέρει η εμφάνιση και ο χαρακτήρας του καθενός. Στο σεξ δεν υπάρχει αντικειμενικά καλός ή κακός σύντροφος, αλλά είναι θέμα χημείας και δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους. Το ότι με την πρώην σου είχατε καλή χημεία στο σεξ, δεν είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζει η νυν, εκτός και αν θέλεις να της προκαλέσεις ανασφάλεια. Ακόμα και αν δεν είσαι ευχαριστημένος με τις σεξουαλικές επιδόσεις της νέας σου συντρόφου, δοκιμάστε νέες στάσεις, πειραματιστείτε και βρείτε τις ισορροπίες σας. Και σε καμία περίπτωση να μην ξεστομίσεις τη φράση “με την πρώην μου κάναμε αυτό και ήταν υπέροχο”.

4. Οι γονείς σου τη λάτρευαν

Για μια γυναίκα είναι πολύ σημαντικό να έχει καλές σχέσεις με τους γονείς του συντρόφου της και το να έχει την άτυπη έγκρισή τους λειτουργεί θετικά στη σχέση. Με το να αναφέρεις στην κοπέλα σου ότι οι γονείς σου είχαν την πρώην σου σαν κόρη τους, θα καταφέρεις μόνο να τη στεναχωρήσεις και να νιώθει τεράστια αμηχανία όταν τους συναντάει. Θα ξυπνήσουν ανταγωνιστικά συναισθήματα μέσα της και θα προσπαθεί συνεχώς να τους γίνει το ίδιο ή και παραπάνω αρεστή. Ακόμα κι αν οι γονείς σου λάτρευαν την πρώην σου, καλό θα ήταν να μην αναφερθείς στη μεταξύ τους σχέση.

5. Έχετε ακόμα επαφές

Αν ένας χωρισμός είναι φιλικός, χωρίς τσακωμούς και εκατέρωθεν βρισιές και κατηγορίες, τότε δεν υπάρχει λόγος να μη λες ούτε γεια με την πρώην σου όταν τη συναντάς στο δρόμο, ούτε και να τη διαγράψεις από όλα τα social media. Αυτό όμως είναι κάτι διαφορετικό από το να μιλάτε καθημερινά στο τηλέφωνο, να βγαίνετε συχνά για καφέ και να είναι ένα σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς σου. Ειδικά αν έχεις μπει σε μια νέα σχέση, ποιος ο λόγος να έχεις τόσα πάρε δώσε με την πρώην σου; Καμία γυναίκα δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο. Ακόμα και αν οι επαφές αυτές είναι μυστικές, να είσαι σίγουρος ότι η κοπέλα σου θα το καταλάβει και όχι απλά θα σε χωρίσει, αλλά θα σε περάσει και για μεγάλο ψεύτη.

6. Το όνομά της

Μην μπεις σε νέα σχέση ενώ ακόμα σκέφτεσαι την πρώην σου, γιατί υπάρχει κίνδυνος να την αποκαλέσεις “Ελένη” ενώ τη λένε Μαρία και στο τέλος να μείνεις για δεύτερη φορά στα κρύα του λουτρού.

Διάβασε ακόμα 

Πώς να κάνεις τους γονείς της να σε συμπαθήσουν

15 είδη γυναικών που πρέπει (πάση θυσία) να αποφύγεις

Πώς να φλερτάρεις χωρίς να πεις λέξη

 

Total
7
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive