Αν ανήκεις στους άνδρες που πάντα ήθελαν να μακρύνουν τα μαλλιά τους, αλλά για τον έναν ή τον άλλο λόγο δίσταζαν, διάβασε τις συμβουλές μας και μπορεί επιτέλους να το τολμήσεις…

Nα είσαι ρεαλιστής

Αποτέλεσμα εικόνας για Man long hair gif

Τα μαλλιά των ανδρών μεγαλώνουν πιο αργά σε σχέση με των γυναικών, οπότε αν έχεις κοντά μαλλιά, θα σου πάρει αρκετό καιρό, έως και χρόνια να τα μακρύνεις. Πρέπει να έχεις υπομονή και να είσαι σίγουρος ότι η μακρυά κώμη ταιριάζει στο στυλ σου. Αν πχ είσαι υπάλληλος σε αυστηρή εταιρία όπου φοράς πάντα κοστούμι, ίσως το μακρύ μαλλί να μη σου ταιριάζει τόσο.

Εξοπλίσου με τα κατάλληλα εργαλεία

Αποτέλεσμα εικόνας για football players long hair gif

Τα μακρυά μαλλιά χρειάζονται τα κατάλληλα εργαλεία/ αξεσουάρ για να δείχνουν υγιή και όμορφα. Αγόρασε λοιπόν μια χτένα με μεγάλο κενό ανάμεσα στα δόντια της, μια μεγάλη βούρτσα από φυσική τρίχα για το στέγνωμα και λαστιχάκια, εάν σου αρέσει να μαζεύεις τα μαλλιά σου σε κότσο (που είναι διαχρονική μόδα και οι γυναίκες βρίσκουν γοητευτικό).

Προσοχή στο στέγνωμα

Αποτέλεσμα εικόνας για ibrahimovic gif

Ο μεγαλύτερος εχθρός των υγιών μαλλιών είναι η θερμότητα, την οποία όμως δεν μπορείς να αποφύγεις. Ειδικά το χειμώνα, το στέγνωμα των μαλλιών με πιστολάκι είναι αναγκαίο και δυστυχώς κάνει κακό στις τρίχες. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά προϊόντα που υπόσχονται προστασία απέναντι στη θερμότητα και εφαρμόζονται κατά το λούσιμο, μετά το ξέβγαλμα με σαμπουάν. Εάν θέλεις να έχεις όμορφα και υγιή μαλλιά λοιπόν, αξίζει να επενδύσεις σε μια καλή ενυδατική κρέμα προστασίας.

Μη ζορίζεις το κεφάλι σου

Αποτέλεσμα εικόνας για Man long hair gif

Εάν δε θέλεις να δεις τα μαλλιά σου να πέφτουν, απόφυγε να φοράς στενά καπέλα ή να τα δένεις σε πολύ ψηλούς και σφιχτούς κότσους. Με την πίεση και την τριβή, οι θύλακες των τριχών ατροφούν, με αποτέλεσμα να προκαλείται πτώση τους.

Κόβε τακτικά τις άκρες

Αποτέλεσμα εικόνας για man long hair gif

Το μυστικό για υγιή μακρυά μαλλιά είναι να κόβεις συχνά τις άκρες. Όσο οξύμωρο και αν ακούγεται, αν θέλεις να μακρύνουν τα μαλλιά σου πρέπει να κόβεις τακτικά (κάθε 1 ή 2 μήνες) την ψαλίδα, η οποία αν δεν απομακρυνθεί στην αρχή της, θα καταστρέψει την τρίχα σου ως τη ρίζα τους και ο κόπος σου θα πάει χαμένος. Οπότε, μη νομίζεις ότι επειδή μακραίνεις τα μαλλιά σου θα σταματήσεις τις επισκέψεις στο κουρείο.

Διάβασε ακόμη 

Οι πιο μοντέρνες ανδρικές τάσεις του hairstyle για το 2017

5 τραγικά λάθη που κάνεις με τα μαλλιά σου

5 tips για να έχεις πάντα γερά μαλλιά

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive