Όσο καλά και να είσαι μέσα στη σχέση σου, πάντα υπάρχουν μικρές ή μεγάλες διαφορές ανάμεσά σας, που καταλήγουν σε καυγάδες. Αυτό δεν είναι ανησυχητικό, ούτε σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της σχέσης, αλλά είναι η απόδειξη πως ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και δε γίνεται να συμφωνούμε στα πάντα. Οι τσακωμοί δείχνουν ότι δε φοβάστε να εκφράζετε τη γνώμη σας ο ένας στον άλλο και ότι έχετε την άνεση να συζητάτε τα πάντα μεταξύ σας. Ποιοι είναι όμως οι “νορμάλ” τσακωμοί που επιτρέπονται μέσα σε μια σχέση;

Τα οικονομικά σας

Αποτέλεσμα εικόνας για couple fight gif

Σχεδόν όλα τα ζευγάρια έχουν τσακωθεί κάποια στιγμή στη σχέση, σχετικά με το πώς ξοδεύουν τα λεφτά τους. Οι περισσότεροι άντρες ξοδεύουμε αρκετά λεφτά για υπολογιστή, κινητά, τηλεόραση και κονσόλες gaming. Οι γυναίκες από την άλλη, δε διστάζουν να ξοδεύουν ακόμη και ολόκληρο το μισθό τους σε ψώνια, καλλυντικά και εξόδους με τις φίλες τους.

Συνήθως οι καυγάδες που προκύπτουν γι’ αυτό το λόγο δεν είναι σοβαροί, όμως οι ειδικοί τονίζουν ότι στην βάση του κρύβει κάτι βαθύτερο το οποίο σχετίζεται άμεσα με το αξιακό σύστημα του καθενός από εσάς. Ο καθένας έχει τις δικές του προτεραιότητες ως πως το πού πρέπει να ξοδεύει τα χρήματα που βγάζει, εκτός και αν συγκατοικείτε, οπότε και οι δύο πρέπει να έχουν λόγο ως προς τα έξοδα.

Η συχνότητα των σεξουαλικών σας επαφών

Το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν παράπονο από το σύντροφό τους ως προς τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών τους είναι πολύ μεγάλο, όμως λίγοι είναι αυτοί που τολμούν να το συζητήσουν.

Το σεξ είναι ένα ευαίσθητο θέμα συζήτησης και οι περισσότεροι διστάζουν να εκφράσουν τα παράπονά τους, πρέπει όμως να υπάρχει η άνεση ανάμεσα σε ένα ζευγάρι να συζητούν τα πάντα και η κάθε διαφωνία να αντιμετωπίζεται με κατανόηση, σοβαρότητα και ωριμότητα. Ακόμα και αν η συζήτηση αυτή καταλήξει σε καυγά, αξίζει να δώσετε αυτή τη μάχη.

Οι δουλειές του σπιτιού

Όσοι από εσάς συγκατοικείτε, σίγουρα έχετε τσακωθεί τουλάχιστον δέκα φορές σχετικά με τις δουλειές του σπιτιού. Εσύ παραπονιέσαι στην κοπέλα σου, επειδή δεν πρόλαβε να μαγειρέψει και εκείνη σου γκρινιάζει επειδή ποτέ δεν τη βοηθάς στο πλύσιμο των πιάτων, στη γενική καθαριότητα ή επειδή βαριέσαι να πετάξεις τα σκουπίδια.

Για μια ομαλή συγκατοίκηση πρέπει να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις και για να αποφύγετε αυτούς τους καυγάδες, που συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά, πρέπει να βάλετε ένα πρόγραμμα που θα τηρείτε ευλαβικά και να μοιράζεστε τις δουλειές του σπιτιού. Επειδή η σύντροφός σου είναι γυναίκα, δε σημαίνει ότι πρέπει να φορτώνεται μόνη της όλες τις δουλειές του σπιτιού.

Οι οικογένειές σας

Εκείνη ενοχλείται που μιλάς συχνά στο τηλέφωνο με τη μαμά σου και εσύ επειδή ο πατέρας της σου κάνει έλεγχο κάθε φορά που συναντιέστε. Οι ελληνικές οικογένειες είναι πολύ δεμένες και οι γονείς ενδιαφέρονται τόσο για τα παιδιά τους, που μπορεί να μπλέκονται υπερβολικά στη ζωή τους και στη σχέση τους.

Σε περίπτωση που είτε η δική της οικογένεια, είτε η δική σου σας γίνεται στενός κορσές, πρέπει να τους θέσετε κάποια όρια, ώστε να μην επηρεάζουν τη σχέση σας. Το κλειδί για να κερδίσετε αυτή τη μεγάλη μάχη, είναι να μην γίνεστε επικριτικοί ο ένας με την οικογένεια του άλλου.

Το ξέσπασμα του θυμού σας

Ο καθένας εκφράζει το θυμό του με διαφορετικό τρόπο. Οι άντρες συνήθως βάζουμε τις φωνές και βρίζουμε, ενώ πολλές γυναίκες εκφράζουν την ένταση και το θυμό τους πετώντας πράγματα ή βάζοντας τα κλάματα. Υπάρχουν και εκείνοι που απλά μένουν απαθείς και δεν παίρνουν βαθιά μέσα τους το θυμό τους και απλά το ξεχνούν.

Οι ειδικοί προτείνουν να περιμένουμε να περάσει ο θυμός μας, ώστε να αποφύγουμε αναίτιες εκρήξεις και περιττές εντάσεις για τη σχέση. Σε ήρεμη κατάσταση πια, μπορούμε να συζητήσουμε για οτιδήποτε μας απασχολεί, χωρίς φωνές και υστερίες.

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive