Τα χέρια είναι από τα πιο σημαντικά σημεία πάνω στο ανδρικό σώμα. Οι γυναίκες προσέχουν αν τα χέρια σου είναι απαλά και τα νύχια καλοκομμένα και καθαρά. Πολλοί από εμάς όμως δε δίνουν την απαραίτητη σημασία, με αποτέλεσμα να κυκλοφορούμε με χέρια ταλαιπωρημένα (ειδικά όσοι κάνουν χειρωνακτική εργασία) και απεριποίητα.

Διάβασε παρακάτω όσα πρέπει να κάνεις για να είναι τα χέρια σου απαλά και περιποιημένα.

Ψαλιδάκι και λίμα

Για να έχεις όμορφα χέρια, πρέπει πάντα τα νύχια σου να είναι περιποιημένα. Αυτό δε σημαίνει να είναι μόνο καθαρά, αλλά πάντοτε καλά κομμένα και λιμαρισμένα, για να είναι ίσια και να λειαίνονται οι κοφτερές άκρες. Τα νύχια χρειάζονται κόψιμο κάθε 2 εβδομάδες περίπου, υπολόγιζε ότι δεν πρέπει να προεξέχουν από τα δάχτυλά σου. Επίσης, η λίμα είναι απαραίτητη για να είναι ίσια κομμένα και να εξαφανίζονται οι μυτερές άκρες που μπορεί να σε γρατζουνίσουν ή να σπάσουν, προκαλώντας μόλυνση στο νύχι. Η καλύτερη ώρα για να κόψεις τα νύχια σου είναι μετά το μπάνιο, όταν έχουν μαλακώσει και είναι πιο εύκολο να κοπούν.

Λείανση

Το buffer είναι ένα είδος λίμας που χρησιμοποιείται στη βάση των νυχιών, με σκοπό να τα λειαίνει και να αφαιρεί τη λιπαρότητα. Δεν είναι κάτι απαραίτητο, όμως μπορεί να κάνει τα νύχια σου να φαίνονται πιο κομψά και υγιή.

Μην τραβάς τις παρανυχίδες

Οι παρανυχίδες είναι πολύ ενοχλητικές και εμφανίζονται συχνά, ειδικά όταν έχει κρύο ή όταν τα χέρια δεν είναι καλά ενυδατωμένα. Ο νούμερο ένα κανόνας είναι να μην τις τραβάς. Εκτός του ότι έτσι φυτρώνουν νέες παρανυχίδες, πονάει αν και είναι ένα μικρό και φαινομενικά ασήμαντο σημείο. Επίσης, έτσι μπορεί να προκληθεί μόλυνση. Ο καλύτερος τρόπος για να αφαιρέσεις τις παρανυχίδες είναι με νυχοκόπτη και στη συνέχεια να ενυδατώσεις το σημείο.

Καθαριότητα

Το να πλένεις τα χέρια σου συχνά είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις, όμως η περιοχή ανάμεσα στα νύχια και το δέρμα μαζεύει βρωμιά που είναι δύσκολο να καθαριστεί. Γι’ αυτό μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια βούρτσα, ειδική για τα νύχια. Την περνάς οριζόντια στα νύχια σου και οι τρίχες διεισδύουν στη δύσκολη περιοχή, καθαρίζοντάς την.

Ενυδάτωση

Το τελευταίο κλειδί για άψογα χέρια, είναι η ενυδάτωση. Ειδικά το χειμώνα με το κρύο, είναι απαραίτητη η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας για τα χέρια μετά από κάθε πλύσιμο. Έτσι, τα χέρια σου θα πάψουν να έχουν τραχιά και σκασμένη υφή, αλλά θα είναι απαλά και περιποιημένα, δείχνοντας ότι είσαι ένας άνδρας που ενδιαφέρεται για την εμφάνισή του.

 

Διάβασε ακόμη

Οι 5 κανόνες για να είσαι πάντα στην “τρίχα”

7 “χρυσοί” κανόνες για να γίνεις ελκυστικός στις γυναίκες (αν δεν το’ χεις)

Πώς θα αποκτήσεις το τέλειο χαμόγελο

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive