5 απλοί τρόποι για να γίνεις το αφεντικό του εαυτού σου

Όλοι οι άνθρωποι μεγαλώνουν ακούγοντας τα κοινωνικά στερεότυπα και το ρόλο που πρέπει να έχει ο άνδρας και η γυναίκα στην κοινωνία. Οι άνθρωποι που “υποχρεωτικά” μπαίνουν σε καλούπια, σπάνια είναι ευτυχισμένοι.

Δεν είσαι υποχρεωμένος να ακολουθήσεις τις κοινωνικές νόρμες αν πιστεύεις ότι δε σου ταιριάζουν και νιώθεις να πιέζεσαι. Πρέπει να γίνεις εσύ ο ίδιος το αφεντικό του εαυτού σου και να αποφασίζεις μόνος για τη ζωή και το μέλλον σου.

Βρες τη φόρμα σου

Αποτέλεσμα εικόνας για Man work out gif

Όταν έχεις ελεύθερο χρόνο, πήγαινε στο γυμναστήριο για να διατηρήσεις τη φόρμα σου και να εκτονώσεις την ένταση της ημέρας σου. Δεν πρέπει να παραμελείς τα πράγματα που κάνουν καλό στην υγεία σου και ένα από αυτά είναι η επίσκεψη στο γυμναστήριο τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

Δεν πηγαίνουν στο γυμναστήριο μόνο όσοι θέλουν να αδυνατίσουν ή να αποκτήσουν απολλώνιο σώμα, αλλά και οι άνθρωποι που θέλουν να ακολουθήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Επίσης η γυμναστική απελευθερώνει ορμόνες που καταπολεμούν το στρες και μας κάνει χαρούμενους.

Αφιέρωσε χρόνο σε καινούργια χόμπι

Αποτέλεσμα εικόνας για man gym gif

Ποτέ δεν είναι αργά για να αποκτήσεις καινούργια χόμπι. Αν έχεις ελεύθερο χρόνο, μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα, να μάθεις ηλεκτρική κιθάρα όπως πάντα ήθελες, να ξεκινήσεις ένα άθλημα ή να πηγαίνεις κάθε Κυριακή για μπάλα με τους φίλους σου.

Τα χόμπι μας ανανεώνουν και αποτελούν μέσο γνωριμιών με νέους ανθρώπους, με τους οποίους έχεις σίγουρα κάτι κοινό. Μη νομίζεις ότι σε πήραν τα χρόνια για να κάνεις κάτι νέο, απλά προχώρα.

Πες αντίο στο άγχος

Αποτέλεσμα εικόνας για man relax gif

Υπάρχει το παραγωγικό άγχος που μας δίνει ώθηση για βελτίωση στη δουλειά και το ψυχοπλακωτικό άγχος, το οποίο μας παγώνει και συχνά μας κρατά πίσω. Δεν είσαι φτιαγμένος από πέτρα και φυσικά θα λυγίσεις μπροστά σε μια δυσκολία ή μια στρεσογόνο κατάσταση, όμως πρέπει να βρεις τρόπους να το καταπολεμήσεις.

Σταμάτα να σκέφτεσαι συνέχεια τα χρέη σου, την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τους γνωστούς που σου δημιουργούν πρόβλημα και πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Βγες μια βόλτα, κάνε γυμναστική και άκου την αγαπημένη σου μουσική. Η ζωή είναι μια και δεν αξίζει να τη χαραμίσεις μέσα στο άγχος και την ανασφάλεια.

Χαλαρωτικές διακοπές

Αποτέλεσμα εικόνας για Man vacation suitcase gif

Σταμάτα να ψάχνεις δικαιολογίες τύπου “δεν μπορώ να λείψω από τη δουλειά” και αξιοποίησε κάθε ρεπό και άδεια που δικαιούσαι. Ακόμα και μια μονοήμερη εκδρομή με τη σύντροφό σου, την οικογένειά σου, τους φίλους σου ή και μόνος σου, είναι αρκετή για να σε χαλαρώσει και να αλλάξεις παραστάσεις μακρυά από το κέντρο της πόλης.

Μην πετάς τις άδειές σου, αλλά χρησιμοποίησε όσες μέρες δικαιούσαι το καλοκαίρι ή το χειμώνα και κάνε ένα ταξίδι στον προορισμό της αρεσκείας σου.

Ο βασικότερος λόγος που οι άνθρωποι αγχώνονται είναι η δουλειά και το γεγονός ότι ένα ρεπό την εβδομάδα δε φτάνει για να ηρεμήσουν και να περάσουν λίγο χρόνο με τον εαυτό τους και τους αγαπημένους τους. Στην επόμενή σου άδεια, πήγαινε ένα κοντινό ταξιδάκι και θα γυρίσεις σίγουρα ανανεωμένος και ευδιάθετος.

Κάνε αυτό που θέλεις, όποτε θέλεις

Αποτέλεσμα εικόνας για Man happy gif

Πρέπει πάντα να τακτοποιείς εμπρόθεσμα τις υποχρεώσεις σου για να αποφύγεις το άγχος, όμως υπάρχουν άλλα πράγματα που δεν πρέπει να πιέζεσαι να κάνεις αν δεν το θέλεις.

Αν έχεις φτάσει τα 35 και δεν έχεις σχηματίσει ακόμα τη δική σου οικογένεια επειδή δε νιώθεις ακόμα έτοιμος, μη βιαστείς να παντρευτείς την πρώτη τυχούσα επειδή σε πιέζει ο περίγυρός σου.

Για να είσαι ευτυχισμένος και να μην έχεις άγχος, πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα επειδή θέλεις και νιώθεις ότι μπορείς να αντεπεξέλθεις. Από εκεί και πέρα, είσαι το αφεντικό του εαυτού σου και δεν μπορεί κανείς να σου επιβάλει τι θα κάνεις, εκτός από εσένα.

Διάβασε ακόμη

Η συμπεριφορά που διαχωρίζει τους επιτυχημένους από τους μέτριους

10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις πριν φτάσεις στην κορυφή

8 φράσεις που δεν λένε ποτέ οι επιτυχημένοι

Total
21
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive