Για τον ηγέτη των Cleveland Cavaliers δεν χρειάζεται να γράψεις πολλά. Ο Lebron James είναι πασίγνωστος σε όλο τον πλανήτη και είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει νίκη.

Νίκη όχι μόνο στους αγώνες, αλλά και στη ζωή.

NBA basketball lebron james cleveland cavaliers flexing

Όπου και να ψάξεις στο ίντερνετ όλο και κάπου θα διαβάσεις για ένα ρεκόρ του κι αυτό γιατί μιλάμε για τον κορυφαίο παίκτη του πλανήτη τα τελευταία χρόνια. Οι αριθμοί μιλούν μόνοι τους και δεν χρειάζεται να πούμε ότι ο Lebron αποτελεί παράδειγμα τόσο για την αγωνιστικότητά του, όσο και για την αφοσίωση που δείχνει στο άθλημα που τον ανέδειξε.

Με αφορμή τα σημερινά του γενέθλια (κλείνει τα 32), το Men Exclusive σου παρουσιάζει 10 μαθήματα ζωής από τον “βασιλιά”, που θα σου δώσουν ώθηση να γίνεις καλύτερος.

1. “Μου αρέσει η κριτική. Με κάνει πιο δυνατό.”

2. “Σιχαίνομαι όταν απογοητεύω τους συμπαίκτες μου. Ξέρω ότι δεν πρόκειται να κάνω όλα τα σουτ της ομάδας. Πολλές φορές προσπαθώ να κάνω το σωστό παιχνίδι, αλλά όταν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, νιώθω απαίσια. Δεν νιώθω απαίσια επειδή έχω να δώσω απαντήσεις, αλλά επειδή έπρεπε να βοηθήσω περισσότερο τους συμπαίκτες μου να νικήσουν.” 

3. “Σκέφτομαι πρώτα την ομάδα. Αυτό με κάνει να κερδίζω. Κάνει την ομάδα μου να κερδίζει.”

4. “Κάθε βράδυ στο γήπεδο τα δίνω όλα. Αν δεν δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου, τότε κάνω σκληρή κριτική στον εαυτό μου.”

5. “Την ώρα που μπαίνεις στο γήπεδο δεν έχει σημασία αν αρέσεις ή, όχι. Το μόνο που έχει σημασία είναι να αγωνίζεσαι στο ανώτερο επίπεδο και να βοηθάς την ομάδα σου να κερδίζει.”

6. “Η αφοσίωση είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του εαυτού μου. Κάθε φορά που κοιτάζομαι στον καθρέφτη αναρωτιέμαι: ‘Είσαι αφοσιωμένος; Είσαι καλός φίλος; Είσαι έμπιστος; Είσαι αρκετά δυνατός για να κερδίζεις;”.

7. “Δεν έχω μακροπρόθεσμους στόχους. Θέλω να βελτιώνομαι κάθε μέρα. Αυτό που ήθελα πολύ ήταν να κερδίσω το πρωτάθλημα στο NBA. Και τα κατάφερα. ‘Ηταν τόσο εκπληκτικό.”

8. “Η πίεση που δέχομαι είναι μεγάλη. Αλλά δεν την αφήνω να με επηρεάζει. Θέλω να κάνω το παιχνίδι μου και όλα τα άλλα έρχονται μόνα τους.”

9. “Θέλω να χρησιμοποιώ όλα τα όπλα που μου έχει δώσει ο Θεός και να κάνω την καλύτερη ζωή που μπορώ.”

10. “Ζω την κάθε μέρα στο μπάσκετ σαν να είναι η τελευταία μου.”

NBA basketball dunk lebron james lebron

Kι ένα video με τις μεγαλύτερες στιγμές του “βασιλιά” Lebron James:

https://www.youtube.com/watch?v=8rXm_Srkgt0

 

Διάβασε ακόμη

9+1 μαθήματα ζωής από τον Leonardo Di Caprio

9 σοφά λόγια για τη ζωή από τον μοναδικό Jeff Bridges

Η συμπεριφορά που διαχωρίζει τους επιτυχημένους από τους μέτριους

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive