Κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να έχει μια εξοπλισμένη εργαλειοθήκη, ακόμα και αν δεν πιάνουν τα χέρια του στα μαστορέματα. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα χρειαστεί να καταπιαστείς με κάτι, είτε επειδή χάλασε κάτι στο σπίτι σου, είτε επειδή η κοπέλα σου χρειάζεται βοήθεια σε κάτι. Δες ποια είναι τα εργαλεία που πρέπει να υπάρχουν οπωσδήποτε στην αποθήκη σου:

Σφυρί

ft7l19oi2s6nqrn-medium

Το σφυρί είναι το βασικότερο και το χρησιμότερο ίσως εργαλείο για κάθε άνθρωπο. Το χρησιμοποιούμε για να καρφώσουμε ένα κάδρο στον πίνακα, μέχρι και για να στήσουμε ένα συναρμολογούμενο έπιπλο. Η χρήση του δεν απαιτεί ιδιαίτερη δεξιότητα. Καλό είναι το σφυρί που θα αγοράσεις να έχει μυτερή άκρη, η οποία εξυπηρετεί στη διόρθωση ενός λάθος καρφώματος (με τη λεπτή άκρη μπορείς να βγάλεις μια λάθος καρφωμένη βίδα και να προσπαθήσεις ξανά).

Σετ μαγνητικά κατσαβίδια

screwdriver_holder_01

 

Ένα κατσαβίδι δεν είναι αρκετό, καθώς υπάρχουν πολλά μεγέθη βιδών, οπότε η καλύτερη λύση είναι να προμηθευτείς ένα σετ κατσαβιδιών, που θα σου χρησιμεύσει σε κάθε περίσταση. Τα μαγνητικά κατσαβίδια είναι ακόμα χρησιμότερα, καθώς εξυπηρετούν στις σταυρωτές βίδες, που είναι δύσκολο να τις “πιάσεις” με την άκρη ενός συμβατικού κατσαβιδιού. Σε ένα σετ κατσαβιδιών θα βρεις κεφαλές που ταιριάζουν σε κάθε είδος βίδας.

Σετ κλειδί “καρυδάκι”

40-pcs-set-l

Κάτι ανάλογο με το γαλλικό κλειδί του αυτοκινήτου, αλλά για βίδες. Βάζεις την άκρη του κλειδιού στη βίδα και αρχίζεις να στρίβεις το μοχλό, μέχρι να την απομακρύνεις. Ο μηχανισμός επιτρέπει στο “παξιμάδι” να σφιχτεί ή να χαλαρώσει με μία παλινδρομική κίνηση, χωρίς να πρέπει το κλειδί να αφαιρεθεί και να επανατοποθετηθεί μετά από κάθε στροφή. Συνήθως, ένας μικρός μοχλός στο σημείο όπου τοποθετείται η κεφαλή εναλλάσσει τη λειτουργία σύσφιξης και χαλάρωσης.

Πένσα

5862_prev

Η πένσα θα σε βοηθήσει να στρίψεις η να συσφίξεις κάτι το οποίο δεν μπορείς να πιάσεις με τα δάχτυλά σου. Εκτός από τη συνηθισμένη πένσα, μπορείς να αγοράσεις και μια πιο επαγγελματική, με λεπτές μύτες, η οποία θα σου φανεί χρήσιμη σε ακόμα πιο δύσκολες διεργασίες.

Μετροταινία

tls-060008

Μέτρα δυο φορές πριν κόψεις. Όσες φορές και να μετρήσεις όμως, χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της μετροταινίας, το αποτέλεσμα δε θα έχει την απόλυτη ακρίβεια που θες.

Τρυπάνι και λαστιχένιο σφυρί

116-127

Αν θέλεις να ανοίξεις μικρές τρύπες στον τοίχο για να κρεμάσεις κάτι, προμηθεύσου τα 2 αυτά οικονομικά εργαλεία.

pl2348171-plastic_rubber_hammer_plastic_install_hammers_plastic_mallets

Το ηλεκτρικό τρυπάνι κάνει την ίδια δουλειά και γρηγορότερα, όμως αν είσαι αρχάριος στη χρήση εργαλείων μαστορέματος, καλύτερα να ξεκινήσεις από τα απλά.

Αλφάδι

20141217145530_1417861019_1-43-554

Αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι αυτό που θα κόψεις ή θα κολλήσεις είναι ολόισιο, μην ξεχάσεις να αγοράσεις ένα αλφάδι. Ένα μαγνητικό αλφάδι είναι ευκολότερο στη χρήση του, αν το σημείο που θέλεις να υπολογίσεις δεν είναι οριζόντιο. Έχει βγει εφαρμογή για τα smartphones, όμως δεν είναι τόσο αξιόπιστη όσο ένα κανονικό αλφάδι.

Κόφτης

assdsd

Πρόκειται για ένα “μαχαίρι” που αποτελείται από μια σειρά λεπίδων, τις οποίες πετάς και ανανεώνεις όταν ασθενήσει η αιχμηρότητά τους. Ρυθμίζεις το μάκρος της λεπίδας όσο θέλεις και το ότι μπορείς να αντικαταστήσεις τις χρησιμοποιημένες λεπίδες με νέες, σε βγάζει από τη διαδικασία του ακονίσματος. Με τον κόφτη μπορείς να κόψεις ή να χαράξεις χαρτί, κούτες, ή λεπτά κομμάτια ξύλου.

 

Δες ποιος είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ανοίξεις ένα μπουκάλι χωρίς ανοιχτήρι ΕΔΩ

Δες ποια είναι τα 5 κοινά λάθη που κάνεις στο ξύρισμα ΕΔΩ

Total
3
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*