Σίγουρα θα έχεις ακούσει ή δει την ταινία τρόμου “Amityville Horror” η οποία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Μετά την ανατριχιαστική ιστορία των Lutz – που διαδραματίστηκε πριν από σαράντα περίπου χρόνια στη Νέα Υόρκη- έχουν υπάρξει τέσσερις “ατρόμητοι” ιδιοκτήτες που έμειναν στο σπίτι της 112 Ocean Ave, χωρίς ποτέ να παραπονεθούν για τρομακτικά περιστατικά ή μεταφυσικές “επιθέσεις”.

Μάλιστα, το 2010 ήταν η τελευταία φορά που το σπίτι πουλήθηκε σε τόσο υψηλή τιμή, έναντι 950.000 δολαρίων. Σήμερα, έξι χρόνια μετά, βγαίνει ξανά στο σφυρί, με την τιμή του να αγγίζει έως και τα 1.2 εκατομμύρια δολάρια.

Η προηγούμενη οδός -για ευνόητους λόγους δεν υπάρχει πια- κι έτσι το σπίτι πλέον βρίσκεται στην 108 Ocean Ave. Παραμένει σε ολλανδικό αποικιακό στιλ, έχει 5 κρεβατοκάμαρες, 3 μπάνια, 1 wc, υπόγειο, σοφίτα, πισίνα και μια… τρομακτική ιστορία αίματος.

Όλα ξεκίνησαν τον Δεκέμβρη του 1975, όταν η οικογένεια Lutz, μετακόμισε σε νέο σπίτι, στο Amityville του Long Island, μαζί με τα τρία παιδιά τους και το σκύλο τους. Το σπίτι το διάλεξαν όχι μόνο για την όμορφη τοποθεσία του, αλλά κυρίως λόγω της εξευτελιστικής του τιμής.

Ο μεσίτης είχε εξηγήσει στο ζευγάρι ότι η τιμή ήταν τόσο χαμηλή, διότι κανείς δεν ήθελε να αγοράσει το εν λόγω σπίτι, καθώς 13 μήνες νωρίτερα, ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του, Ronald DeFeo, είχε σκοτώσει έξι μέλη της οικογένειάς του– όπως τον διέταξαν οι φωνές που άκουγε- με βάση την μετέπειτα μαρτυρία του. Ωστόσο, οι Lutz δήλωσαν ότι δεν είχαν πρόβλημα με την ιστορία του σπιτιού κι έτσι το αγόρασαν μετά χαράς…

12

Παρ’ όλα αυτά, φάνηκε ότι δεν έπραξαν και τόσο καλά τελικά, αφού από την ώρα που αγόρασαν το σπίτι διάφορα ανατριχιαστικά γεγονότα άρχισαν να συμβαίνουν, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να το εγκαταλείψουν μόλις ένα μηνά μετά, στις 14 Ιανουαρίου του 1975, παίρνοντας μαζί τους μόνο τα απαραίτητα. Παράξενες μυρωδιές, δυνατοί ήχοι, επιθέσεις και περίεργοι θόρυβοι ήταν μόνο μερικά από τα τρομακτικά που βίωσαν στο σπίτι.

Κι όλοι είχαν δει κόκκινα μάτια να τους παρακολουθούν. Φυσικά αυτά ήταν μόνο ελάχιστα από όσα συνέβησαν… Το 1977 με τη δημοσίευση του βιβλίου “Ο τρόμος του Amityville” του Jay Anson- το οποίο αργότερα μεταφέρθηκε και στο σινεμά- η ιστορία των Lutz πήρε τεράστια δημοσιότητα με τις φρικιαστικές λεπτομέρειες να σχολιάζονται ποικιλοτρόπως μέχρι και σήμερα.

Πολλές ήταν οι μεταφορές της συγκεκριμένης ιστορίας στο σινεμά, ήδη από το 1979 μέχρι και σήμερα, με την πιο πρόσφατη το “Κάλεσμα 2“, που αποτελεί sequel της πρώτης ομώνυμης ταινίας του 2013.

Το Men Exclusive, πήγε, είδε και έκανε μια μίνι κριτική. Διάβασε την ΕΔΩ 

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive