Όλοι ξέρουμε ότι τα μπαρ και οι καφετέριες είναι τα πιο συνήθη μέρη για νέες γνωριμίες. Όμως, η δυνατή μουσική, ο χαμηλός φωτισμός και το αλκοόλ που ρέει άφθονο, δε δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για τη σύναψη μιας “σοβαρής” σχέσης.

Αν είσαι μόνος αρκετό καιρό, σίγουρα θα έχεις δεσμευμένους φίλους που σου λένε όλη την όλη ώρα “βγες έξω να γνωρίσεις καμία” πώς προσδιορίζουν όμως το “έξω”; Φυσικά, σε κάποιο μπαράκι, όπου αντροπαρέες και γυναικοπαρέες βρίσκονται στον ίδιο χώρο και μπορούν να προσεγγίσουν ο ένας τον άλλο για να γνωριστούν. Μπορεί όμως μια τέτοια γνωριμία να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω;

Καταρχάς, με τη δυνατή μουσική είναι σχεδόν αδύνατο να συνομιλήσεις με την “υποψήφια κοπέλα” σου. Όσο δυνατά και να μιλάει ο ένας στο αυτί του άλλου, δε θα καταφέρετε να συνεννοηθείτε, παρά μόνο να ανταλλάξετε τα ονόματά σας και τηλέφωνα.

Ένας εναλλακτικός τρόπος γνωριμίας με μια γυναίκα, είναι να οργανώσεις ένα πάρτι σπίτι σου, όπου οι φίλοι και οι γνωστοί σου θα καλέσουν με τη σειρά τους, δικούς τους γνωστούς και φίλους. Έτσι θα ανοίξει ένας νέος κύκλος γνωριμιών…

Δεύτερον, το ποτό κάνει τα πάντα να μοιάζουν ομορφότερα, το ίδιο και τις γυναίκες. Μπορεί μεθυσμένος να προσεγγίσεις μια κοπέλα, η οποία τελικά δεν σου αρέσει όταν τη δεις νηφάλιος και τελικά να την μπλέξεις σε μια κατάσταση η οποία θα την πληγώσει.

Αποτέλεσμα εικόνας για flirting bar man gif

Γι’ αυτό είναι προτιμότερο να δοκιμάσεις νέες γνωριμίες σε μια καφετέρια πίνοντας καφέ, ο οποίος προκαλεί εγρήγορση και δε θα μπερδεύεις τα λόγια σου, όπως αν θα έπινες το τρίτο ποτήρι ουίσκι.

Γενικότερα, επικρατεί η άποψη ότι οι άνθρωποι που συχνάζουν στα μπαρ με σκοπό να κάνουν γνωριμίες, συνήθως τους ενδιαφέρει μόνο η ερωτική διάσταση των γνωριμιών αυτών. Αυτό συνήθως αφορά τους άντρες, όμως τα τελευταία χρόνια, που τα one night stand έχουν απενοχοποιηθεί, υπάρχουν και γυναίκες που δεν ενδιαφέρονται για γνωριμίες που θα κρατήσουν παραπάνω από ένα βράδυ.

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις μια γυναίκα με την οποία θα κάνεις σχέση, είναι να σε βοηθήσουν οι φίλοι σου, γνωρίζοντάς σου γνωστές τους ή φίλες των σχέσεών τους. Οι φίλοι σου ξέρουν τι πραγματικά ζητάς και μπορούν να σε βοηθήσουν να το βρεις.

Ένας άλλος λόγος που τα μπαρ δεν αποτελούν κατάλληλο μέρος γνωριμίας για σοβαρή σχέση, είναι ότι δεν υπάρχει κανένας ρομαντισμός στην ατμόσφαιρα. Ακόμα και αν προσεγγίσεις με καλές προθέσεις μια γυναίκα, εκείνη είναι πιθανό να θεωρήσει ότι δεν ενδιαφέρεσαι για κανονική σχέση. Μην ξεχνάς ότι όλες οι γυναίκες θέλουν το στοιχείο του ρομαντισμού στην αρχή μιας γνωριμίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για bar woman gif

Τέλος, μπορεί σε ένα μπαρ να γνωρίσεις μια όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα, η οποία όμως μπορεί να αποδειχτεί ότι δεν σου ταιριάζει. Η γνωριμία στο μπαρ δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι έχετε κοινά ενδιαφέροντα με τους υπόλοιπους πελάτες, εκτός ίσως από τη μουσική.

Αν πάλι έχεις κάποιο χόμπι (γυμναστική, χορός, κάποιο άθλημα κτλ), είναι πολύ πιθανό να γνωρίσεις εκεί μια γυναίκα η οποία έχει πολλές πιθανότητες να σου ταιριάζει.

Φυσικά, δεν αποκλείουμε τίποτα, καθώς πολλοί άνθρωποι έχουν κάνει μακρόχρονες σχέσεις από γνωριμία σε μπαρ, όμως αποτελεί έναν κλισέ τρόπο γνωριμίας, ο οποίος δεν έχει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Υπάρχουν πολλοί ακόμα τρόποι (και χώροι), όπου μπορείς να γνωρίσεις τη γυναίκα που θα σου αλλάξει τη ζωή…

Δες 5 apps γνωριμιών για σένα που ψάχνεσαι (εκτός από το tinder) ΕΔΩ

Δες τι μας κάνει τελικά ελκυστικούς στις γυναίκες ΕΔΩ

Δες 10 καταστροφικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις στο πρώτο ραντεβού ΕΔΩ

Total
1
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive