Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που όλοι βιώνουμε μια στο τόσο ή και αρκετά συχνά, αναλόγως με τις καταστάσεις και τα άτομα που μας τον προκαλούν. Το ζητούμενο δεν είναι να μη νιώθουμε ποτέ το θυμό, αλλά να μάθουμε να τον διαχειριζόμαστε σωστά. Οι εκρήξεις θυμού είναι κάτι αρνητικό τόσο για εμάς, όσο και για τους γύρω μας, καθώς κινδυνεύουμε να ξεσπάσουμε στα λάθος άτομα ή να χάσουμε το δίκιο μας σε περιπτώσεις όπου έχουμε ξεκάθαρα αδικηθεί.

Ακολούθησε τις συμβουλές του Men Exclusive για να μάθεις να διαχειρίζεσαι το θυμό σου.

  • Ο κανόνας των 10”

Λένε “μέτρα μέχρι το 10” όταν έχουμε νεύρα με κάτι και όντως βοηθάει. Πριν απαντήσεις απότομα και νευριασμένα στο άτομο που σε θύμωσε, περίμενε για 10 δευτερόλεπτα, ώστε να περάσει η μεγάλη ένταση και να κυριαρχήσει η λογική σου.

  • Απομακρύνσου από το άτομο που σου προκάλεσε θυμό

Αποτέλεσμα εικόνας για angry elf gif

Αν δε νιώθεις άνετα ή πιστεύεις ότι θα πεις σε κάποιον βαριές κουβέντες που αργότερα θα μετανιώσεις, φύγε για λίγο από το δωμάτιο. Δεν πρέπει να μιλάς ή να παίρνεις αποφάσεις εν θερμώ, γιατί είναι σίγουρο ότι μόλις σου περάσει ο θυμός και σκεφτείς λογικά, θα δεις ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα.

  • Σκέψου λογικά

Αποτέλεσμα εικόνας για angry elf gif

Κάποιοι άνθρωποι θυμώνουν μόνο όταν γίνει κάτι πραγματικά σοβαρό και άλλοι είναι οξύθυμοι και νευριάζουν για άνευ σημασίας ζητήματα. Αν ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία, σκέψου αν αξίζει να τσακωθείς για το θέμα που έχει προκύψει. Είναι κάτι σημαντικό που μπορεί να επηρεάσει τη σχέση σου με το συγκεκριμένο άτομο, ή κάτι που αύριο θα έχεις ξεχάσει; Δεν υπάρχει λόγος να ξοδεύεις ενέργεια σε τσακωμούς με ασήμαντες αφορμές.

  • Συζήτησε

    Αποτέλεσμα εικόνας για angry elf gif

Αφού σου φύγουν τα πολλά νεύρα, συζήτησε ψύχραιμα με τον άνθρωπο που σου προκάλεσε θυμό. Με το διάλογο είναι πολύ πιθανότερο να λυθούν οι διαφορές σας, απ’ ότι με έναν (άσκοπο) τσακωμό.

  • Αν φταις, ζήτα συγγνώμη

Αποτέλεσμα εικόνας για angry elf gif

Ίσως μέσα στο θυμό σου να μην μπορείς να αντιληφθείς ότι μπορεί να έχεις κι εσύ μερίδιο ευθύνης (ή την αποκλειστική ευθύνη) για την παρεξήγηση που σε έφερε ως εδώ. Όταν σκεφτείς τα γεγονότα ήρεμα και χωρίς ένταση, θα μπορέσεις να δεις καθαρά αν έφταιξες κι εσύ και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη από το άτομο όπου ξέσπασες τα νεύρα σου. Θα νιώσεις καλύτερα και θα αποδείξεις ότι είσαι ένας ντόμπρος άνθρωπος που κατανοεί και διορθώνει τα λάθη του.

Διάβασε ακόμα 

25 συμβουλές για να γίνεις καλύτερος άντρας (μέρος Β’)

5 απλοί τρόποι για να γίνεις το αφεντικό του εαυτού σου

Total
5
Shares

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive