Το ρεβέρ είναι κάτι αμφιλεγόμενο στο στυλ ενός άνδρα. Ενώ σώζει τις περιπτώσεις όπου τα μπατζάκια του τζιν είναι πολύ μακριά και σέρνονται, στυλιστικά είναι πολύ εύκολο να φαίνεται κιτς και αντιαισθητικό. Το Men Exclusive σού δείχνει τους 3 απλούς κανόνες του ρεβέρ στα τζιν παντελόνια.

Όσο πιο στενό είναι το τζιν, τόσο πιο λεπτό πρέπει να είναι το ρεβέρ

Τα τζιν σε ίσια γραμμή δε χρειάζονται παχύ ρεβέρ. Ιδανικά, τύλιξε το μέρος του τζιν που προεξέχει ανά 2 3 εκατοστά, μέχρι να έρθει στο ιδανικό ύψος (δηλαδή λίγο πιο κάτω από τον αστράγαλο). Να θυμάσαι, ότι από το τζιν σου (και κάθε παντελόνι) πρέπει να φαίνονται καθαρά τα παπούτσια σου και όταν κάθεσαι να μην ανεβαίνει πάνω απο 3 εκατοστά από τον αστράγαλο.

Στα χοντρά τζιν ταιριάζει το παχύ ρεβέρ

Τα χοντρά τζιν χρειάζονται ένα πιο παχύ ρεβέρ, για να στέκεται καλά και σταθερά. Αρχικά, τύλιξε 2 εκατοστά του προεξέχοντος υφάσματος και συνέχισε κάνοντας πιο παχύ το γύρισμα, μέχρι και 4 εκατοστά. Είναι κάτι που θα τονίσει το χοντρό ύφασμα του τζιν σου και θα το αναδείξει στυλιστικά. Το χοντρό ρεβέρ αναδεικνύεται πολύ όμορφα, φορώντας χοντρά αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια με χοντρή σόλα. Ωστόσο, αν δεν είσαι το πρώτο μπόι καλύτερα να αποφύγεις το χοντρό ρεβέρ, καθώς θα σου αφαιρέσει πόντους.

Μην το παρακάνεις

Μην το παρακάνεις, καθώς ένα καλό ρεβέρ δε χρειάζεται παραπάνω από 2 στριφογυρίσματα. Αν τυλίξεις το τζιν σου πάνω από 3 φορές, το αποτέλεσμα δε θα είναι κομψό και το πιθανότερο είναι να χαθεί η γραμμή του. Αν το παντελόνι σου εξακολουθεί να είναι μακρύ και μετά από το διπλό ρεβέρ, τότε ίσως θα πρέπει να το κοντύνει ένας επαγγελματίας ράφτης.

 

Διάβασε ακόμη

Πώς να διατηρείς τα παπούτσια σου πάντα σαν καινούργια

Οι 7 κανόνες που πρέπει να ακολουθείς όταν βάζεις άρωμα

O πιο εύκολος τρόπος να δέσεις τη γραβάτα σου

ΚΑΝΕ ΕΓΓΡΑΦΗ

Για να διαβάζεις πρώτος τα θέματα του Men Exclusive